4 reacties op “Zwitsers: Uitslagen Ronde 9 en Eindstanden

 1. Henk speelde een uitstekende pot tegen mij. Maar wanneer zijn de analyses beschikbaar van de spectaculaire partijen Passenier-Van Haastert (met in het vroege middenspel een zwarte koning als een haas op d5!) en mijn buurpartij Kuijper-Wubben (computergrafiek van deze partij zal heftiger uitslaan dan de ergste Groningse aardbeving ooit)?! Of misschien heeft iemand anders ook een leuke partij of fragment voor de site?

 2. Als betrokken oud lid heb ik hopelijk nog wel wat krediet dat ik dit mag zeggen …

  Kom op LSG! Waar zijn de spannende verslagen gebleven? De website is behoorlijk saai. De verslagen die er zijn, zijn laat. En aan de brave kant.

  Er waren ooit tijden waar de avond van de interne of de avond van de KNSB ronde het verslag er al was. Met een vleugje humor en zelfspot.

  Tijden met 13 reacties onder een verslag. Neem alleen het verslag van LSG-HWP. Schaaktechnisch een 9,5 maar iemand moet daar toch onder schrijven dat alwéér de resterende zetten van de partij van Bosman ontbreken.

 3. Laatst zat ik aan de koffie met een paar niet-schakende vrienden. En die kwamen met een interessante vraag: ‘Wat zijn nou typische schakers? Waar kun je die aan herkennen?’

  Op dat moment had ik geen idee. Maar nu weet ik het. Die vrienden kunnen aanstaande vrijdagavond langskomen en dan kunnen ze hen met eigen ogen zien. Schakers. De echte. De diehards die zich niet laten afleiden door randzaken.

  Maar er is een ding dat opvalt: het zijn er niet erg veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*