Zwitsers Ronde 3

Ronde 3 is de ronde waarin de mannen van de jongens gescheiden worden. Waarin de gnoes van de leeuwen worden gescheiden. Waarin Jip van Janneke wordt gehaald. Ronde 3 maakt of kraakt carrières.

Dan heb ik het over korfbal natuurlijk. Bij schaken is ronde 3 net als elke andere ronde. Het weer teistert het gelaat tijdens de heenweg. Verkleumde vingers noteren de eerste zetten onzorgvuldig. Na 3,5 uur spelen kijk je tegen een ruïne aan. “Ik stond best aardig”. De meest gehoorde zin op een willekeurige schaakavond. De terugweg maak je niet echt mee omdat je hoofd merendeels bij de partij is.

In de B-groep heeft Aart van de Peut zijn grootmeesternorm al in aanvraag. Met een TPR van 2510 gaat hij fier aan kop. Een opvallend resultaat was de overwinning van Robin Schenkelaars op Marcel Hermans. Op ongeveer deze plaats in een eerder verslag stond de zin dat nadenken de schaaksterkte kan beïnvloeden en Schenkelaars jr begreep de boodschap. Senior denkt zeker na, maar deze ronde niet goed genoeg om Binnendijk te kloppen.

In de A-groep werd deze ronde uitermate slecht geschaakt. Maar liefst 9 LSG-ers liepen tegen een nederlaag aan. Ongekend. Een ervan kwam op naam van Eric van ’t Hof. Onlangs had hij in de interne Henk van der Scheer verslagen, ditmaal waren de rollen omgekeerd. Winnen van de schaker waarvan je kort daarvoor nog verloren hebt is een heerlijk zoete ervaring. Op de scorelijst staat dan wel 1-1, maar voor degene die als laatste won voelt het 9-0.

Mocht er tussen nu en 19 jaar ooit nog eens een besloten deel komen, dan kunt u ook alle partijen nog eens naspelen. De partijen van ronde 2 staan al in een bestandje, met dank aan Luuk Hoogeveen, de partijen van ronde 3 gaan binnenkort hun weg daar naar toe vinden. Dan kunt u nog eens rustig kijken hoe het kan dat Van Ketel opeens een kwaliteit achter kwam, sidderen van het remisegeweld van Wantola en De Jong, het leuke (met her en der niet de beste zet) potje van Kuipers en Weiland en de zege van Kettenis op Molsbergen, die de stand onderling daarmee op 16.493 – 16.182 bracht, vluggertjes niet meegerekend.

Naschrift op donderdag 19 november, 21.37 uur: Uw aartsluie nietsnut van een interne competitieleider had de bye’s in zowel de A-groep als de B-groep niet goed aangevinkt in Swiss Master. Daarom heeft er 2 dagen een onjuiste stand bij Zwitsers gestaan. Van de 55 deelnemers is het 1 persoon opgevallen. U raadt het al. Iemand met een bye in ronde 3.

Uitslagen ronde 3

Uitslagen groep A
1 Wantola, Ivo De Jong, Jan-Willem rem
2 Pijpers, Arthur Van Wissen, Michiel 1-0
3 Van der Werf, Mark Van Ketel, Raoul 1-0
4 Van Wessel, Rudy Fructuoso, Vincent 1-0 R
5 Mol, Marcel Senders, Justin 0-1
6 Hellenberg, Jan Heemskerk, Wim 1-0
7 Termeulen, Albert Corstjens, Rolf 0-1
8 De Jeu, Marcel Straver, Robert 0-1
9 Van Dorp, Quirinius Van Drunick, Jan-Willem 1-0
10 Oosterom, Erik Stork, Ornett rem
11 Van ’t Hof, Eric Van der Scheer, Henk 0-1
12 Polak, Alexander Bloothoofd, Gerrie 1-0
Uitslagen groep B
1 Van de Peut, Aart De Weert, Chris 1-0
2 Zeevaarder, Michiel Zwinkels, Wim rem
3 Weiland, Harro Kuipers, Joris rem
4 Hoogeveen, Luuk Bakker, Joop 0-1
5 Van den Biggelaar, Don Aalders, Peter 0-1
6 Binnendijk, Daan Schenkelaars, Vincent 1-0
7 Dobbelaar, Ruud Van der Heijden, Jaap 0-1
8 Heijboer, Herman Walraven, Maurice rem
9 Hermans, Marcel Schenkelaars, Robin 0-1
10 Kuiper, Machiel Vernooy, Daan rem
11 Bingen, Stanley Uittenbogaard, Rob 0-1
12 Kettenis, John Molsbergen, Chris 1-0

8 reacties op “Zwitsers Ronde 3

  1. Stelletje pepernoten, tijdens de ALV is besproken dat een aantal reglementen … maak daar maar alle reglementen van … onjuistheden bevat of zaken die verouderd zijn. Dus ook Zwitsers. En we gaan ze allemaal binnenkort aanpassen waar een zekere Justin S. te L. tijdens de ALV had gemeld “co-reader” te willen zijn.

  2. Het kan bijna niet anders dat iemand op plek 27 of 28 van de ranglijst Zwitsers onder de muts van mopperpiet zit. De roe voor deze man of de zak in. Hij mag kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*