Zwarte dag in ronde 2

Ja beste mensen, vaak zal het niet gebeuren. De eerste speelavond in het nieuwe jaar, ronde 2 van de interne competitie, was een bijzondere. Op de eerste vijf borden won de zwartspeler. Verderop in de uitslagentabel pakte de zwartspeler overigens op nog slechts 2 plaatsen hele punten. Jonathan Faydi en Michael Kubbenga waren niet op de hoogte dat LSG in 2015 remises heeft afgeschafd. Als enige twee van de 36 schakers tekenden zij de vrede.

In het verleden kon je een speler in een schaakverslag nog wel eens ongenadig de les lezen. Tegenwoordig moet je uitkijken wat je met een pen doet. Niet alleen om redenen die nu zo actueel zijn. Ook vanwege google en andere zoekmachines. Voordat je weet toont google bij iedereen die op jouw naam zoekt de zin: “<Naam> bakt er niets van”. Of “Blunders en nog eens blunders door <Naam>”. Of “En weer troffen we <Naam> op het toilet aan met een telefoon in zijn handen”. Werkgevers, potentiele relaties en oud klasgenoten haken terstond af. Dus hierbij kondig ik aan dat ik nooit meer iemand zal beledigen in een verslag.

Afijn, het spel van Zwinkels, Straver, Vernooy, Kuipers, Termeulen, Erwich, Van de Peut, Bingen, Bakker, Schouten, Verheijen, Kuiper, Koning, Schenkelaars (sr), Serdijn en Van ’t Hof was werkelijk waar te zot voor woorden. Waar hebben deze mensen hun schaakdiploma gehaald? Ze kunnen nog geen toren van een dam onderscheiden. Het schaakbord moest aan hun zijde na afloop gewoon schoongemaakt worden. Bah.

Belle, De Jong, Van der Scheer, Corstjens, Schenkelaars (jr.), Coene, Senders, Binnendijk, De Weert, Van Haastert, Pijpers, Van Ketel, Van Wissen, Spaans, Molsbergen, Van den Bosse en Oosterom wonnen hun partijen door langdurig toiletbezoek.

Uitslagen ronde 2:

Bd White Black Results
1 Frans Erwich Jan-Willem de Jong 0 – 1
2 Wim Zwinkels Igor Coene 0 – 1
3 Aart van de Peut Justin Senders 0 – 1
4 Vincent Schenkelaars Daan Binnendijk 0 – 1
5 Stanley Bingen Chris de Weert 0 – 1
6 Edwin van Haastert Joop Bakker 1 – 0
7 Arthur Pijpers Albert Termeulen 1 – 0
8 Raoul van Ketel Adinda Serdijn 1 – 0
9 Jonathan Faydi Michael Kubbenga ½ – ½
10 Arthur Belle Daan Vernooy 1 – 0
11 Rolf Corstjens Robert Straver 1 – 0
12 Bart van den Bosse Adriaan Schouten 1 – 0
13 Erik Oosterom Jan Verheijen 1 – 0
14 Henk van der Scheer Luuk Hoogeveen 1 – 0
15 Eric van ’t Hof Michiel van Wissen 0 – 1
16 Coenraad Spaans Joris Kuipers 1 – 0
17 Chris Molsbergen Chiel Kuiper 1 – 0
18 Robin Schenkelaars Sander Koning 1 – 0

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*