Winnen van een grootmeester!

Dat gebeurt niet elke dag. Zeker niet voor een speler van LSG 2. Gerrie Bloothoofd deed het! Gewoon even op een KNSB zaterdagmiddag! De redactie stuurde zaterdagavond naast felicitaties het verzoek om de partij en een analyse. Het woord is aan Gerrie:

Onderstaand betreft mijn eerste partij tegen een GM. Nooit eerder speelde ik tegen een GM, niet eens een oefensnelschaakpotje! Hans Ree is niet de sterkste meer, hij is immers al 70, maar respect had ik wel voor hem: 5-voudig Nederlands Kampioen, 2 keer gedeeld Europees Kampioen en een winst op oud-wereldkampioen Boris Spassky. Leuke bijkomstigheid: toen ik een paar weken geleden de spektakelprijs won tijdens het Eijgenbrood toernooi in Amsterdam, was deze beoordeeld door….GM Hans Ree!

8 reacties op “Winnen van een grootmeester!

  1. Klasse Gerrie! Niet alleen een GM scalp op je naam, ook een grote bijdrage in een welverdiend matchpunt! Leerzaam dat je totaal niet inzit over spelen met een pion minder en vooral naar de kansen / compensatie in de stelling kijkt.

  2. Gefeliciteerd Gerrie! Perfecte boost voor je motivatie om door te gaan en volgende keer te winnen van een jongere grootmeester. h3 was wel behoorlijk matig, maar laat ik niet teveel commentaar leveren op tactische missers na mijn stukwinst in 1 die ik gisteren miste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*