Where was the magic ?

Er is eigenlijk maar één positief punt te vermelden over de slotwedstrijd van LSG IntelliMagic van dit seizoen. Michiel behaalde een IM-norm. De nederlaag tegen één van de twee degradanten kwam hard aan, maar had gelukkig geen impact op de eindstand we zijn tweede van Nederland geworden. Op zich een fraaie prestatie, maar er zit gewoon meer in. Er worden te veel punten gemorst tegen “zwakke” teams. Ik kan als teamleider de magie er blijkbaar niet in krijgen. Hopelijk wordt er een opvolger gevonden die dat wel kan want ik ben en blijf er van overtuigd, met dit team kan je Nederlands kampioen worden. Maar dan moet er wel beter gespeeld worden dan in bijgaande partijen (er zijn uiteraard uitzonderingen aan jullie om die er uit te halen)

9 reacties op “Where was the magic ?

 1. Jammer Folkert in je laatste wedstrijd als teamleider van het 1e.
  Bedenk echter wel dat de 2e plaats natuurlijk een hele mooie prestatie is. Ook al weet niemand dat over x-jaren nog.
  Het werk en de inspanning van de ondersteunende leden van een club wordt vaak gebagatelliseerd. Ik weet gelukkig beter.
  Heel veel succes in je nieuwe avontuur!

 2. Tweede plaats is een keurig resultaat. Concurrent en kampioen KC heeft als ik het goed zie vijf spelers met een tpr van 26++ dat is best lastig te evenaren.

  • Zeker een goed resultaat, overigens niet het beste ooit. In het seizoen 2013-2014 werden we ook tweede maar met meer match- en bordpunten. In dat jaar werd En Passant (dat toen over de eerste 8 rondes met gem 2478 rating speelde !) kampioen.

 3. Klopt Ornett, over 51 bordpunten moet je in deze sterke competitie niet klagen. KC was dit jaar het team in vorm, net zoals Charlois en BSG 2014/15 en SISSA 2016. Maar het is wel jammer dat wij dat (als team) nooit zijn.

 4. In de stijl van Vitesse mikken we op een landstitel in 2020, in het jaar dat we 125 worden. Iedereen houdt zich nog even in, behalve Bosman, die IM-normen verzamelen als nieuwe hobby heeft. Nog heel even geduld dus…

  • Als ik het dus goed begrijp moet ik in het seizoen dat ik mijn jubileum vier van 50 jaar lidmaatschap van LSG mijn rentree maken als teamleider.

  • Derde norm. Maar er zitten 2 normen over 7 ronden (Europacup) bij, dus hij heeft nog één norm nodig. Aan de rating eis (2400) heeft hij al voldaan.

 5. Inderdaad Folkert. Misschien kan het bestuur hier een beleids-speerpuntje van maken? Kampioenschap in 2020 en dan kan een talentvolle maar soms heel amateuristische lichting met welverdiend pensioen. Michiel is tegen die tijd ook wel klaar met normen sprokkelen, hoop ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*