Weergaloze potjes

Neem een voorbeeld aan mij. Met een prachtige lokzet bereik ik al vroeg een loperpaar. Dan offer ik een pion. Direct erna een kwal. De witte koning wordt naar het midden gelokt. Dan win ik met tactisch spel een toren. Weergaloos potje. En ja, ik stond op zet 18 schaakmat, maar om daar nou alle focus op te leggen zou ik erg flauw vinden. Dat moet Rob Uittenbogaard toch wel ook wel een beetje gedacht hebben bij zijn zet f7-f6. Alle analisten uit alle windstreken vielen over hem heen. Rob’s commentaar: “Ach, het was niet mijn allerbeste zet”. Adriaan Schouten maakte er dankbaar gebruik van en kon op elke plaats van het bord winnen. Wat hij dus ook deed.

De kraker van ronde 7 was natuurlijk Pijpers – Van Wessel. Eerstgenoemde miste op enig moment een kans op zelfs 5 op een rij, maar de ruimte achter zijn vele pionnen op de 4de rij deed hem goed. Rudy bleef rustig wachten om in zijn kenmerkende stijl toe te slaan als de opponent steekjes laat vallen. Nu moet ik bekennen dat ik slechts tot de helft van de match ben blijven kijken. Dus hoe Arthur zijn ruimte heeft weten om te zetten in een punt weet ik niet. Misschien dat hij zijn zielenroerselen ooit nog eens beschikbaar stelt voor het nageslacht.

Binnendijk en Van der Scheer speelden zo’n potje waar remise echt een onmogelijke uitslag zou zijn. Ondenkbaar gewoon. Niet voor te stellen. Ja, u voelt ‘m al een beetje aankomen. Op enig moment zijn beide spelers kennelijk omgeschakeld op de Leko-modus. Deze modus, vernoemd naar remise-kunstenaar Peter Leko, is beroemd onder schakers. Leko is weergaloos in het vinden van de enige zet die nog net tot remise leidt. Het blijkt dat de beste man, toen hij nog 9 was, een keer een potje heeft gewonnen. Zijn tegenstander, een oude man van 106, bleek het notatieformulier per ongeluk met 1-0 voor Leko te hebben ingevuld.

Chiel Kuiper, wiens voornaam je zomaar als Chile intikt als je even niet oplet, of als Czzzzzzzzzzzzzziknininccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn indien je kortstondig voorover in slaap valt, pakte een keurige remise tegen Johan Stins. De man van het trainingsgroepje van Rudy is aan een mooie TPR aan het bouwen. Vernooy kan met gepaste trots zijn zege met zwart op Beetstra in zijn dagboek bijschrijven. Neemt iemand volgende week er een voor hem mee?

VOLGENDE WEEK IS ER TROUWENS SNELSCHAKEN!!!!!

 

Uitslagen ronde 7

Bd White Black Results
1 Arthur Pijpers Rudy van Wessel 1 – 0
2 Justin Senders Wim Zwinkels 1 – 0
3 Eric van ’t Hof Raoul van Ketel ½ – ½
4 Edwin van Haastert Robert Straver 1 – 0
5 Erik Oosterom Marcel de Jeu 1 – 0
6 Robin Schenkelaars Herman Heijboer ½ – ½
7 Coenraad Spaans Dirk Sikkel ½ – ½
8 Daan Binnendijk Henk van der Scheer ½ – ½
9 Don van den Biggelaar Frank Hordijk 1 – 0
10 Chiel Kuiper Johan Stins ½ – ½
11 Adriaan Schouten Rob Uittenbogaard 1 – 0
12 Ernst Gevers Vincent Schenkelaars 1 – 0
13 Joris Kuipers Chris de Weert ½ – ½
14 Jaap Beetstra Daan Vernooy 0 – 1
15 Puck de Wit Sander Koning 1 – 0
16 Frank Korving Stanley Bingen 1 – 0
17 Adinda Serdijn Quirinius van Dorp 0 – 1

2 reacties op “Weergaloze potjes

  1. kloppen een aantal van die reglementaire nullen wel? Bijvoorbeeld bij Rolf, Joop en Albert. Of kregen zij soms straf voor bijvoorbeeld spugen naar de wedstrijdleider? Niet zo gek gezien de horkerigheid van de wedstrijdleider en de lichtgeraaktheid van de betrokken spelers 🙂

    • Dank voor je oplettenheid!
      Ze kloppen inderdaad bij 4 spelers niet. Ga gelijk even uitzoeken hoe dat kan want je zou na 3x 1/3 pas een 0R moeten krijgen. Waarom dat bij de ene wel goed gaat en de ander niet is mij niet helemaal duidelijk, maar ik pas het in ieder geval aan!
      Ze hebben overigens niet gespuugd hoor. Ze weigeren gewoon hun bijdrage te leveren in de vorm van een klein envelopje met inhoud die de meeste spelers wel aan mij geven om niet al te vervelend in verslagen op te duiken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*