Weer gelijk tegen Sliedrecht

Net als vorig jaar speelden we gelijk tegen Sliedrecht. Toen was dat het enige punt. Nu hebben we er al drie.

We begonnen slecht. Frans verloor al snel een stuk en gaf op.
Peter vond dat hij minder stond en vroeg of hij remise mocht aanbieden. Wat er gebeurd is weet ik niet maar hij had opeens gewonnen.
Jan stond de hele wedstrijd gelijk of iets minder, maar verloor na zijn 39e zet in tijdnood een stuk en de partij daar hij de Dame van zijn tegenstander zijn stelling liet binnenkomen.
Marco kwam in de opening slecht te staan, maar door hard te bikkelen kwam zijn tegenstander er niet doorheen. Na een tactisch grapje verloor hij een pion maar kreeg hij wel een goede positie. In het resterende toreneindspel zag hij geen kans tot winst en werd het remise.
Daan won ook een pion tegen een mindere stelling. Dat kwam doordat hij twee varianten door elkaar haalde. De theorie bevestigde ook dat hij die pion niet had moeten pakken. Hij moest ook hard bikkelen maar kreeg een kans op eeuwig schaak in de tijdnoodfase en en pakte die dan ook.
Arthur had na 20 zetten een aardige stelling met tijdsvoorsprong. Door complicaties verwaterde dit. Zijn tegenstander gooit de stelling open en beide krijgen kansen in een tactische chaotische stelling. Hij kiest voor een alles of niets optie. Hij ruilt zijn Dame tegen twee actieve torens. Na de tijdnood ziet hij een ondekbaar mat.
Henk stond de gehele tijd min of meer in evenwicht. Na de tijdnoodfase heeft hij nog lang zitten nadenken over een thematisch pionoffer, waarna hij met zijn Koning de vijandelijke stelling kon binnen komen. Gelukkig deed hij dit niet want dit had verloren. Het remise-aanbod werd daarna ook aangenomen.
Marcel speelde een positionele partij met toenemende druk op de damevleugel. Na wederzijdse kansen en fouten had hij een pion meer op de koningsvleugel in een loper tegen paard eindspel. Zwart wist de overige pionnen te ruilen en kon de overgebleven pion slaan met zijn overgebleven stuk. Remise dus
Voor de gedetailleerde uitslag zie www.schaakbond.nl, klasse 3F.
Verslag: Jan Hellenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*