We mogen weer schaken! Start vrijdag 10 juli

In juli en augustus organiseert LSG een keizercompetitie waarbij er twee ronden op een avond worden gespeeld. Speeltempo 45 minuten per persoon per partij, plus 10 seconden increment per zet. Zoals gebruikelijk starten we om 20.00 uur, zorg dat je er uiterlijk 19.50 uur bent.
Rudy zal ook weer wekelijks zijn ‘Sattler-uurtje’ starten. Iedereen is van harte welkom tussen 19 en 20 uur om naar zijn wijze raad te luisteren.

Ik ben blij dat we weer kunnen schaken, maar een aantal dingen is anders dan we gewend zijn. Ik noem een paar belangrijke zaken:
– Heb je klachten? blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
– Desinfecteer bij binnenkomst je handen;
– Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
– Tijdens het spelen (als je achter je bord zit) hoef je geen 1,5 meter afstand te houden;
– Je mag tussen de borden doorlopen om naar de barruimte of het toilet te gaan, als je kijkt bij een andere partij, houd je wel 1,5 meter afstand;
– De afstand tussen de tafels zal tenminste 1,5 meter zijn;
– In de barruimte geldt het horecaprotocol: geen staanplaatsen; alleen zitplaatsen, max 2 personen per tafel;
– Houd je aan de looproutes die zijn aangegeven; toegang tot de barruimte en de toiletten zijn, waar mogelijk, eenrichtingsverkeer.

In het Protocol verantwoord sporten DSC Leiden 2.0 staat beschreven welke maatregelen we hebben genomen en welke regels gelden om op een verantwoorde wijze te kunnen spelen in het denksportcentrum. Het is in ons aller belang dat ieder de regels kent en hiernaar handelt. Lees dit daarom, voor je komt, aandachtig door.
Ik hoop velen van jullie de komende weken weer te zien!

6 reacties op “We mogen weer schaken! Start vrijdag 10 juli

  1. Heel apart dat de spelers zich aan het bord niet aan de 1,5 meter hoeven te houden.
    Volgens mijn gegevens is de Bridge Bond er nog niet uit. Maar dat zijn natuurlijk wel veel meer ouderen (en dus kwetsbaarder).

  2. Dag Harm, in de model noodverordening wordt bridge genoemd als sport waarbij de uitzondering van 1,5 meter niet nodig is omdat het een normale sportbeoefening niet in de weg staat. Dit lijkt mij feitelijk onjuist. Zie verder in het protocol.
    Maar je hebt gelijk, de NBB probeert met NOC NSF opheldering te krijgen.

  3. Ivm Corona.
    Is het niet een idee om een doorzichtige plastic plaat met onder een ruime opening voor het schaakbord en klok tussen de schakers te plaatsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*