Vrijdag de dertiende: start van de nieuwe competitie!

Vanavond is het weer zover! We beginnen met een schone lei en een nieuwe interne competitie. Komt u vanavond niet voor de gezelligheid, dan kunt u altijd nog proberen om de nieuwe clubkampioen te worden.

De interne competitie heeft dezelfde opzet als vorig jaar. De “voorronde” bestaat uit ongeveer 18 clubavonden waarop u volgens het Keizersysteem zal worden ingedeeld tegen een gelijkwaardige tegenstander. Bij winst of remise verzamelt u Keizerpunten, op basis waarvan wekelijks een nieuwe ranglijst zal worden berekend. Na de voorronde, ergens in het voorjaar van 2020, gaan de zeven spelers met de meeste Keizerpunten, en een door de wedstrijdleider aangewezen achtste persoon (wildcard), door naar de finalegroep, die na zeven finaleronden een clubkampioen zal opleveren. De andere spelers strijden verder om de titel van Keizerkampioen.

In het afgelopen seizoen werd de heer IM. A. Pijpers de nieuwe clubkampioen, terwijl de heer E.F. Kuipers de titel Keizerkampioen in de wacht sleepte.

Ook schakers die nog geen lid zijn, maar wel belangstelling hebben, worden van harte uitgenodigd om eens te komen kijken in het sfeervolle denksportcentrum aan de Robijnstraat in Leiden.

Het verdient aanbeveling om u tussen 19.30 en 19.45 uur te melden bij de wedstrijdleider. Leden die zich tussen 19.50 en 20.00 uur melden, lopen het risico als oneven zonder tegenstander te worden beschouwd. Klokslag 20.00 uur is het begintijdstip der partijen.

7 reacties op “Vrijdag de dertiende: start van de nieuwe competitie!

 1. 8 spelers met de meeste keizerpunten die zich kwalificeren voor de finalegroep, zeker weten?
  Vorig jaar kwalificeerden de eerste 7 spelers van de ranglijst en nummer 8 werd aangewezen op mij niet geheel duidelijke redenen. Ik ben voorstander van het volgen van de ranglijst maar wil het wel graag zeker weten.

  • Ornett, je hebt gelijk. Ik heb dit aangepast. De eerste zeven spelers van de ranglijst kwalificeren zich. De achtste speler wordt middels een “wildcard” aangewezen door de wedstrijdleider. Vorig jaar was dat (toevallig) ook de achtste speler, nadat twee gekwalificeerde spelers zich hadden teruggetrokken.

   • Eric, I denk niet dat dit helemaal klopt: de `wildcard’ was voor Rudy, dus een heel sterke speler die wat minder partijen had gespeelt in rondes 1-18 en dus verder achter in de ranglijst stond.

 2. Ok alleen was het vorige jaar zeker niet de speler die na 27 ronden 8e stond na het terugtrekken van 2 kandidaten, die de wildcard kreeg want dat was ik.. Ik vind het uitdelen van een wildcard subjectief.

 3. Ok alleen was het vorige jaar zeker niet de speler, die na 27 ronden 8e stond na het terugtrekken van 2 kandidaten, die de wildcard kreeg want dat was ik.. Ik vind het uitdelen van een wildcard subjectief.

 4. Ornett, dat klopt. Het hele idee achter een “wildcard” is nu juist dat dat subjectief is. Andreas heeft mij hierboven al gecorrigeerd: Rudy kreeg de wildcard in het afgelopen jaar.

  De wildcard maakt onderdeel uit van het nieuwe systeem voor de interne competitie dat op 5 oktober 2018 door een Bijzondere Algemene Ledenvergadering is aangenomen. Er waren slechts twee stemmen tegen, die van Gevers en mij. Jijzelf hebt toen voor dit nieuwe systeem gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*