Voorschoten 3 – LSG 6

Tweede ronde, 14 november – Twee jaar geleden was de uitslag dezelfde met een misschien iets sterker LSG 6 en een ongeveer gelijk Voorschoten 3. En toch hadden we nu gelijk moeten spelen want RAG had moeten winnen.

Hij speelde sterk, kwam glad gewonnen te staan met verbonden vrijpionnen op e6 en f6, zijn koning op f5 of g5, een loper op d5 en een toren op h7 die naar h8 kon. Zwart had zijn koning op e8 en een loper op f8 en een actieve toren. Beiden hadden alle tijd op de klok maar zwart speelde snel, RAG ook (ging met zwart mee?) en speelde helaas de verkeerde pion op, f6-f7, waarna het uiteraard een stuk moeilijker werd. Vermoedelijk was het te laat en te vermoeiend geworden voor onze matador, in elk geval ging hij ten onder nadat hij op g2 zijn loper tegen zwarts vrijpion moest offeren. Zijn tegenstander verontschuldigde zich met “u had eigenlijk moeten winnen”, tsja, had dan opgegeven!

Ik was voor de tweede keer al snel uit de theorie, nu in een andere Franse variant dan in de eerste ronde. Dat was nog niet zo erg maar rond de twaalfde zet gaf ik mijn tegenstander zomaar de c-lijn en daar wist hij wel raad mee.

Joris ‘redde de eer’. Hij kwam goed uit de opening, kon kort gerokeerd toch al vrij snel g4 spelen, blunderde die pion later wel weer weg maar won alsnog.

Voorschoten 3 LSG 6 5 – 3
Timo Bottema RAG de Graaff (w) 1 – 0
Charles van der Ven Michiel Zeevaarder 1 – 0
Sander Hilarius Vincent Schenkelaars ½ – ½
Hans Lindeboom Chris de Weert 1 – 0
Ruurd de Boer Jaap Beetstra ½ – ½
Gert Both Koen van Lankveld ½ – ½
Bernard van Deelen Joris Kuipers 0 – 1
Jip Damen Peter van der Hoeven ½ – ½

Tekst: Michiel Zeevaarder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*