Uitslagen ronde 1 LSG Zwitsers

Wie denk dat “Zwitsers” staat voor vredelievend, neutraal en meer van dat soort geweldloze termen heeft het mis. Het was direct knallen in ronde 1 en in beide groepen regende het verrassingen. De stand na ronde 1 treft u hier aan.

Laten we maar met de grootste beginnen. In de B-groep verloor de ratingfavoriet De Jeu van Hordijk. Dat is nog eens een binnenkomer voor de eerste ronde. Maar meestal heeft de winnaar 6 uit 7, dus De Jeu had niet beter kunnen beginnen. Een paar partijen in de B-groep waren wel erg snel klaar en dan kwam niet omdat het jeugdtempo her en der gebruikt werd. De schoolmeester moet de daders vanaf deze plek wel even streng toespreken. Foei. Gebruik uw tijd. Niet voor niets het 11de gebod in de bijbel.

Iets verderop in de B-groep zien we dat jongeman Nyuk Lyn Cchung zijn visitekaartje afgeeft door Thijs Ambagts te verslaan. Nu is laatstgenoemde nog wat roestig door een lange periode zonder schaak, maar de zege mag zeker niet onbenoemd blijven. Idem dito de remise van Quinten Salomons die Peter Aalders op remise wist te houden. De jeugd heeft duidelijk de toekomst.

In de A-groep waren er ook verrassingen. Mol kreeg voor de aanvang van de ronde nog wat bijles en het effect was direct zichtbaar. De andere verrassing kwam van uw verslaggever. Niet zozeer was de kwaliteit van het spel de verrassing, sterker, de computer is vrij genadeloos over beide spelers, maar het feit dat De Jong door zijn vlag ging was een ongekende gebeurtenis. Altijd gedacht dat we Mars eerder zouden bereiken.

Omdat er een groot aantal bye’s waren, is er bij hoge uitzondering aan de spelers met een bye in ronde 1 een ‘inhaalronde’ aangeboden. Een aantal gaat daar op 14 oktober gebruik van maken. Dat houdt in dat de uitslagen en de stand nog wat aanvullingen krijgen. De indeling voor Zwitsers ronde 2 (21 oktober) wordt 6 dagen voor de betreffende ronde bekend gemaakt.

Bij aanvang van de ronde werden de regels voor een bye nog even onder de aandacht gebracht. Maximaal 2x kunt u een half punt krijgen (een bye), daarna worden het ‘nullen’. In ronde 7 is geen bye mogelijk. Een bye moet een week vantevoren (vóór publicatie van de indeling) aangevraagd worden.

Er zijn ook wat potjes ingeleverd. Of de kwaliteit het wint van het traanvocht moet nog blijken. Een paar fragmenten zullen zeker op een later moment deze week volgen, dus blijf een schuin oog hebben op de website. Dat kun je doen door een aparte smartphone of tablet te kopen, de website op te zoeken en deze smartphone of tablet 24/7 schuin in je ooghoek te houden.

Groep A, uitslagen ronde 1
Pijpers, Arthur Van der Marel, Lambertus 1-0
Straver, Robert De Jong, Jan-Willem 1-0
Van Haastert, Edwin Fructuoso van der Veen, Vincent 1-0
Oosterom, Erik Van Wessel, Rudy 0-1
Wiersma, Eelke Van Wissen, Michiel 1-0
Mol, Marcel Kuipers, Eelco 1-0
Roobol, Martin Feiner, Reinier 1-0
Kindt, Manfred Heemskerk, Wim 0-1
Hofman, Marnix Faydi, Jonathan 1-0
Kok, Cas Schelvis, Richard rem
Groep B, uitslagen ronde 1
Hordijk, Frank De Jeu, Marcel 1-0
Hellenberg, Jan Kettenis, John 1-0
Uittenbogaard, Rob Geertsma, Folkert-Jan 0-1
Van der Scheer, Henk Waskowsky, Gregor 1-0
Molsbergen, Chris Binnendijk, Daan 0-1
Minnema, Rens Lam, Sikuan 1-0
Kuiper, Machiel Evenhuis, Wybe 0-1
Aalders, Peter Salomons, Quinten rem
Warnaar, Alisha Schenkelaars, Vincent 0-1
Korving, Frank Hoogeveen, Luuk 1-0
Van Lankveld, Koen Bingen, Stanley 1-0
Van Harten, Eva Van den Biggelaar, Don 0-1
Van der Werf, Joël Helfferich, Gert 1-0
Ambagts, Thijs Cchung, Nyuk Lyn 0-1
Peper, Jeroen Davelaar, P. rem

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*