Voorbeschouwing Kroeg & Loper

Aanstaande zondag zal het 13e Kroeg en Lopertoernooi, waar gezelligheid en sportiviteit centraal staan, in de Leidse binnenstad plaatsvinden. De omstandigheden zijn anders dan vorige jaren, zoals met Covid-19 te verwachten valt, daarover hieronder meer. Tot nu toe hebben zich meer dan 60 teams aangemeld en met drie grootmeesters (Sipke Ernst, Roeland Pruijssers en Robin Swinkels) en 9 internationale meesters onder de deelnemers, is het een ook sterk bezet toernooi.

Sipke speelt samen met Max Warmerdam en zij zijn de nummer 1 geplaatst. Ze zullen stevige concurrentie ondervinden van de duo’s Thomas Beerdsen & Robby Kevlishvili, Robin Swinkels & Thomas Willemze, de winnaars van vorig jaar Arthur Pijpers & Merijn van Delft of een van de vele andere teams. Het is goed om te zien dat er zich veel meer huisschakers gemeld hebben in vergelijking met vorige jaren. Is dit het gevolg van de online Magnus Carlsen Tour?

De weersverwachtingen zijn helaas niet zo gunstig met een regenkans van 50%, maar als er buiten niet gespeeld kan worden, dan is er binnen in de kroegen uiteraard altijd plek. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Per mobiel word je geïnformeerd waar je elke ronde moet spelen. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters (m/v) tot goedwillende huisschakers (m/v) die van een uitdaging en een gezellige dag houden.

Anders dan voorgaande jaren begint het toernooi direct op locatie, en moet het Inschrijfgeld (20 euro) vooraf per bank overgemaakt worden. Je hoort op zaterdagavond waar je zondagochtend voor ronde 1 verwacht wordt.

De prijzenpot is afhankelijk van het aantal deelnemers. De 1e prijs van minimaal 300 euro is gegarandeerd vanaf 60 deelnemende teams. Er zijn diverse extra prijzen in de vorm van rating-, jeugd- en seniorenprijzen.

Je kunt je nog aanmelden tot en met vrijdag 28 augustus.
Voor verdere informatie: https://www.lsg-leiden.nl/toernooien-evenementen/kroeg-loper/

2 reacties op “Voorbeschouwing Kroeg & Loper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*