Volle bak bij geslaagd oliebollentoernooi!

Namens Wim Zwinkels

Zaterdag 30 december kende weer een geslaagde versie van het oliebollentoernooi. Anderhalve week vantevoren waren alle 42 beschikbare teamplaatsen al ingevuld, zodat 3 mooie poules van 14 teams op rating gevormd konden worden. Voor een enkele traditiegetrouwe late inschrijver (we noemen geen namen) kon ternauwernood nog een plekje ingeruimd worden.

Voorschoten was naast LSG hofleverancier met 6 teams en ook veel jeugdspelers, net als Op Eigen Wieken. Daarnaast waren er ook dit jaar weer veel teams uit de HSB, mooi te zien dat dit toernooi daar ook goed leeft. Op de ochtend zelf konden de laatste plekjes in de teams van 4 opgevuld worden zodat even na half 11 kon het startsein gegeven kon worden voor 13 rondes met elke ronde een wit- en zwartpartij tegen dezelfde tegenstander.

Favoriet LSG 1 schoot sterk uit de startblokken maar Voorschoten, Philidor, Westland, Promotie en LSG 2 bleven goed in de slipstream. Nadat de oliebollen in de lunchpauze geserveerd waren, leek het nog heel even spannend te worden. Maar ondanks tweemaal winst van Robby Kevlishvili in het grootmeesterlijke duel tegen Jan Smeets kon LSG 1 nog net 4,5 bordpunt halen tegen Promotie. Alleen Oegstgeest lukte het verrassend nog een 4-4 te behalen tegen LSG, mede dankzij een 2-0 overwinning van Nebojsa Nikolic op Edwin van Haastert. Voorschoten 1 en Westland werden zeer knap tweede en derde in dit toch niet misselijke veld. Voorschoten had niet alleen een kwantitatief maar ook een kwalitatief goede selectie afgevaardigd want naast de tweede plaats in de A-groep werd de B- en de C-groep een prooi voor de Voorschotenaren.

De organisatie verliep de hele dag voorspoedig met dank aan de goede discipline van de deelnemers. Rond 5 uur kon de einduitslag opgemaakt worden waarna mooi op tijd de prijzen voor de topscorers en de teams uitgereikt konden worden.

Van Adinda Serdijn ontvingen we een aantal mooie foto’s van het toernooi. De foto’s zijn op deze pagina te vinden.

Topscorers:

A: 1. Robby Kevlishvili (Promotie) 24,5 2. Midas Ratsma (Voorschoten) 22,5

B: 1. Stefan Bekker (Haeghe Ooievaar) 24,5 2. Onno Verbaken (OEW) 22,5

C: 1. Joris Geene (Voorschoten) 23 2. Aren Margaryan (OEW) 21.5

Uitslag:

A: 1. LSG 1 25 2. Voorschoten 1 21 3. Westland 20

B: 1. Voorschoten 2 25 2. Haeghe Ooievaar 20 3. ASC 2 19 (met 65,5 bordpunten, SHTV 2 61,5 bp)

C: 1. Voorschoten 4 24 2. DSC 3 21 3.Op Eigen Wieken 2 20

 

Iedereen bedankt voor de soepele medewerking, de sportiviteit en de gezelligheid en tot volgend jaar!

Daan Binnendijk en Wim Zwinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*