Ver(veld)slag HWP Sas van Gent 1 – LSG 2

LSG 2 heeft in de wedstrijd tegen HWP Sas van Gent 1 bijna een matchpunt … ehh, zei ik matchpunt …, daar moet staan: “bordpunt” overgehouden. Door een stellingsgelukje behaalde Raoul van Ketel het halve bordpunt binnen. De verbeterpotentie voor LSG 2 is het goede nieuws. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat het nog slechter kan. Maar dat gaan we natuurlijk wel proberen.

Als je 9,5 – 0,5 verliest heeft het weinig waarde inhoudelijk op de wedstrijd in te gaan. Niemand had zin in het maken van het verslag, ook Albert niet, terwijl hij altijd zo enorm grappig is.

Wellicht volstaat een aantal statistieken. Er werden door LSG 2 16 slechte zetten en 21 k#!zetten gespeeld. LSG 2 haalde 9 drankjes meer voor tegenstander HWP. Het is in 7 gevallen voorgekomen dat in ieder geval in het hoofd van een LSG 2-er een der dames achter de bar over de bar heen getrokken werd. Niet dat ik slecht wil spreken over de bardames, het gebeurde echt alleen in de hoofden nadat je rond minuut 6 zat om een kop koffie te krijgen wat bij het aanreiken merendeels op het schoteltje lag. Mocht dit allemaal niet gebeurd zijn, hadden we vast en zeker 6-4 gewonnen. Maar goed, ik wil er niet echt een punt van maken.

Het leukste aan de reis naar Sas van Gent was de terugreis. Slingerend achter Heemskerk aan, die na het spelen van een wedstrijd zijn rijbewijs tenminste 24 uur zou moeten inleveren, reden we naar Belgie alwaar we in het plaatsje Zelzate in La Dolce Vita gingen genieten van de daghap. We hebben echt ons best gedaan voor meer dan 25 euro per persoon te eten, maar kennelijk hebben we gemist dat het beleid in Zeeuws Vlaanderen is dat je iemand zo lang mogelijk op zijn drankje laat wachten. Mocht u trouwens vinden dat het wachten op drankjes wat obsessievelijk wordt in dit verslag, dan kan ik u gerust stellen, het valt best mee. Het is alleen dat we anders denk ik gewonnen hadden. Met 8-2 of zo.

Tot slot nog een klein puntje van kritiek op de speellocatie. Koffie en thee moesten op plek A worden besteld, frisdank, snickers, zakjes chips en overige doping op plek B. Dat zou geen probleem hoeven zijn maar hier werkte het niet. Vervelend natuurlijk, want het ontnam de kans met 10-0 te winnen.

Tot slot tot slot nog een ode aan Bakker die uit een ver land overkwam, de uitwedstrijd tegen Sas van Gent uitkoos om in te vallen, prima uit een wat vreemde opening kwam en misschien als enige een claim kon maken op iets dat op voordeel leek. Daar komt de ode: “O Bakker o Bakker, Wat ben je een Stakker, Goed beginnen en eindigen met een nul, wat ben je toch een enorme”.

Held.

T HWP Sas van Gent 2296 LSG 2 2177 ½
1. IM Steven Geirnaert 2441 FM Martin Roobol 2335 1 0
2. IM Koen Leenhouts 2389 FM Michiel van Wissen 2296 1 0
3. FM Thibaut Vandenbussche 2415 FM Raoul van Ketel 2282 ½ ½
4. IM Helmut Cardon 2375 Eelco Kuipers 2307 1 0
5. FM Tom Piceu 2324 FM Wim Heemskerk 2169 1 0
6. FM Thibaut Maenhout 2373 Chris Roosendaal 2116 1 0
7. FM Johan Goormachtigh 2146 Robert Straver 2118 1 0
8. CM Adrian Roos 2208 Albert Termeulen 2073 1 0
9. FM Frederic Verduyn 2130 Sven Bakker 2141 1 0
10. Hans Groffen 2157 Henk van der Scheer 1932 1 0

 

 

6 reacties op “Ver(veld)slag HWP Sas van Gent 1 – LSG 2

 1. Leuk verslag Robert… ik ben geen lid van LSG, maar als ik morgen € 50,- doneer aan de penningmeester is dat geregeld toch? (ik ben reeds lid van de bond Utile Dulci)… Albert werd 3-voudig clubkampioen bij UD en hij heeft geen zin om wat te schrijven… maar ja, je ziet bij Sas van Gent alleen maar IM’s, FM’s of CM’s staan… over speellocatie: wat verwacht je?… ik heb zelf maar 1244, maar iets schrijven over schaken lukt mij beter… groetjes

 2. Beste Marcel, dank voor je bericht en leuk dat je donateur / dubbellid wilt worden! De contactgegevens van onze penningmeester Marcel de Jeu staan bij clubinformatie. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om (eerst) een keer sfeer te komen proeven bij LSG op een interne competitie-avond op dinsdagavond vanaf 19.45 uur. Die smaakt menigeen prima!

 3. Ik ben er komend weekend wel bij Noteboom Corpus Robert (net als de voorgaande twee jaren, alleen dan dus geen Leonardocollege)… de sfeer bij LSG ken ik wel, met name het oliebollentoernooi en was ook de afgelopen editie leuk (Bianca die flyers verspreidde over chessqueens in Ijsland… als je Facebook hebt moet je daar ergens kijken bij mijn naam)… over de ‘interne’: ik heb ooit één keer meegemaakt dat een LSG-speler opmerkte: ‘ik heb graag niet dat iemand achter mij staat om te kijken”(kan ook een speler van de tegenstander zijn geweest, het was extern)… dan zeg ik: ‘een quarantaineplaats is nog wel beschikbaar in het LUMC’, maar het kan misschien zijn dat ik ergens naar stonk, okay Robert… leuk het vierkamp komend weekend, dus met de club succes daar!

 4. Toch maar even promoten dan… volgens mij ben ik als Nederlander één van de weinigen die dit doet in je moerstaal… in juli 2013 mee begonnen en leuk om te doen als beginnend schaker (want dat ben ik nog steeds, ook al zit ik ruim 20 jaar aan de club) http://chessblog540.blogspot.nl/

 5. Mijn dag wordt altijd vrolijker als ik jullie verslagen lees.
  Veel humor, literaire hoogstandjes en relativerende verslaggeving.
  Met name de reis-en maaltijd impressies is cabaret van hoog niveau.
  Met name LSG 2 : zet hem op in alle betekenissen van het begrip
  “zet”

  Hartelijke groet,

  Cor Oosterom ( vader van Erik O)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*