Verslag van LSG 8 – Vrijpionnen 1

Na de gebruikelijke openingstaferelen (welkom, speeltempo, foto’s, consumptiebonnen, wedstrijdformulieren, etc.) gingen wij elkaar te lijf! 

Aan bord 4 (Julius) was het meteen raak: hij opende soepel en leek zijn voordeel beheerst uit te buiten,totdat zijn opponent hem met een venijnig zetje vloerde: ja,dat is schaken Julius, je moet altijd alert zijn, helaas! Stanley (bord 5) en Gert (bord 6) waren aan hun tegenstanders gewaagd, wat vooral voor Stanley een goed signaal is, een overwinning komt eraan! Jammer, deze keer niet!

Heel sneu was de nul van Gert,omdat hij volkomen onnodig zijn Dame weggaf! Aan de topborden werd vakwerk afgeleverd,zij het dat John een beetje medewerking kreeg van Jan Haasnoot, die het remise-eindspel verknoeide. Rob deed met wit aan bord twee wat van hem verwacht werd:winnen zonder risico’s te nemen! Zelf speelde ik aan bord 1 geen onverdienstelijke partij tegen Ed Bruinen, die ik hoger inschatte gezien zijn rating(1730). Na een verrassende opening(e4, c5) kreeg ik redelijk spel,maar geen overwicht en na wederzijds gemiste kansen stelde Ed remise voor, wat het ook was: einduitslag 2,5-3,5. Weer verloren!! Had ook andersom kunnen aflopen, jongens, dus volgende ronde met opgeheven hoofd weer de strijd aanbinden!
Uw verslaggever,

Chris Molsbergen

3 reacties op “Verslag van LSG 8 – Vrijpionnen 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*