Verslag, uitslagen en partijen ronde 6

De voorlaatste ronde is altijd spannend. Geen idee waarom overigens. Het is gewoon zo. Er waren relatief nog veel partijen om half 12 bezig. Bij de ene was zet 40 al lang gepasseerd, bij de ander was de linkerhelft van het notatieblad nog niet vol. Je kunt je twijfels hebben bij het speeltempo, maar het verschil met 1.45 + 15 minuten is dat de speler bij het huidige tempo maar 1 keer in tijdnood komt, wat dan vervolgens wel een zet of 30 kan aanhouden …

In beide groepen is er een speler nu echt los. Wagemans en Van Wissen staan in hun groepen een vol punt voor. Dus ze zijn sowieso al winnaar, de grote vraag is of zij na ronde 7 alleen winnaar zijn of gedeeld. Beide heren hebben wit in de laatste ronde en hebben aan een remise genoeg. Hun tegenstanders een beetje kennende, gaan die niet genoegen nemen met een snelle remise … Mocht u de stand na 6 rondes zoeken, klik dan hier.

In de B-groep speelde Rob Uittenbogaard een mooie partij. Wit hield zijn koning in het midden en probeerde op de koningsvleugel aan te vallen. Maar Rob weerde eerst de dreigingen af en kon toen gebruik gaan maken van de kwetsbare positie van de koning van wit. Een mooi slot van de partij! Chiel Kuiper heeft nog geen overwinning op zijn naam staan, maar net als in ten minste 2 andere rondes had hij ook nu moeten winnen. Bij het invoeren van de partij zag ik Houdini bij tijd en wijle op +6 en +7 staan, maar Noordijk bleef creatief stand houden en Kuiper miste een aantal keer een winnend (schijn)offer. Hij moest berusten in remise maar kan wel buigen op een fraaie TPR.
Van Drunick en Van Briemen deden een wedstrijdje “wie kent de theorie het beste?”. Van Briemen won dat duel, maar daar bleef het bij. Niet lang nadat spelers ‘uit boek’ waren, kon Van Drunick de onderste rij in beslag nemen. Net als bij 4 op een rij win je dan snel.

De partijen waren, wellicht kwam het door de spanning van ronde 6, deze ronde niet van een weergaloos niveau / spektakel. Maar niet getreurd, in ronde 7 gebeuren de gekste dingen!

Er zijn naast prijzen voor de lieden die het podium halen ook nog wat ratingprijzen. De tussenstand daar is:
≤ 2100 (A): 1. Schaeffner, 2. Roorda, 3. Oosterom
≤ 1800 (B): 1. Walraven, 2. Van Osch, 3. Schenkaals (V)
≤ 1500 (B): 1. Van Osch, 2. Kuiper, 3. Hoogeveen

Partijen Groep A ronde 6

Partijen Groep B ronde 6

Uitslagen Groep A ronde 6:

Bd White Black Results
1 Ketel, van R. Wissen, van M. 0 – 1
2 Wantola, I. Pijpers, A. ½ – ½
3 Straver, R. Roorda, T. 1 – 0
4 Zon, van der S. Coene, I. ½ – ½
5 Heemskerk, W. Schaeffner, J. ½ – ½
6 Bloothoofd, G. Aalders, P. 1 – 0
7 Jeu, de M. Oosterom, E. 0 – 1
8 Zwinkels, W. Peut, van de A. 1 – 0
9 Belle, A. Termeulen, A. 0 – 1
10 Drunick, van JW. Briemen, van W. 1 – 0
11 Hellenberg, J. Oei, I. 0 – 1
12 Sikkel, D. Scherpenisse, K. ½ – ½
13 Kubbenga, M. Senders, J. 1 – 0

Uitslagen Groep B ronde 6:

Bd White Black Results
1 Wagemans, E. Schenkelaars, V. 1 – 0
2 Bakker, J. Osch, van L. 1 – 0
3 Binnendijk, D. Stins, J. 1 – 0
4 Walraven, M. Nat, van der H. 1 – 0
5 Brandt, J. Wulp, van der G. ½ – ½
6 Molsbergen, C. Weert, de C. 0 – 1
7 Hoogeveen, L. Ruyter, de W. 0 – 1
8 Kettenis, J. Schenkelaars, R. 0 – 1
9 Kuiper, C. Noordijk, E. ½ – ½
10 Biggelaar, van den D. Kuipers, J. 1 – 0
11 Warmenhoven, P. Uittenbogaard, R. 0 – 1
12 Bosse, van den B. Bingen, S. 1 – 0
13 Telkamp, H. Hordijk, F. 1 – 0

2 reacties op “Verslag, uitslagen en partijen ronde 6

  1. Ja, ik kende de ’theorie’ tot zet 19, en we volgden daarna tot de 22ste zet van zwart een partij uit 2009 tussen Perlitz en Prudo. Op de 23ste zet week ik af met Tc2; mogelijk was h4 hier een sterkere zet.In beide gevallen staat wit wat beter. Zwart had echter beter op de 21ste zet Te8 kunnen spelen. Meer gespeeld dan Td8,maar ik denk dat ook hier wit wat plezieriger spel heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*