Verslag ronde 6 nu ook al bekend

Het blijkt dat het verslag van ronde 6 inmiddels ook geplaatst is. Meer mensen claimen het gezien te hebben. Veel was er overigens niet te melden over ronde 6. Het echte vuurwerk speelde zich af bij LSG 5 met een supersub die de held van de avond werd. Maar daar mocht in het verslag van de interne niet over geschreven worden.

Verslagen van de interne zijn overigens vaak saai. Die en die won, verloor of speelde remise op  die en die manier van/tegen die en die (en binnen deze kernzin zijn er zo’n 231 stijlvormen waarmee je hetzelfde kunt zeggen). Zo staat er in het reeds bekende verslag van ronde 6 bijvoorbeeld dat Arthur Pijpers de nieuwe koploper is na een overwinning op Beyonce Muhren. Arthur kreeg een leuke en voorbereide plus uit de opening en met fraaie torenbewegingen rondom de centrale velden veranderde een (tijdelijk geofferde) pion minder in een pion en een stelling meer. Onderin deed Chris Molsbergen iets aan zijn te lange reeks ‘nullen’. Wel ten koste van een nieuwkomer. Er zijn ooit tijden geweest dat dat een zonde was. Nieuwe leden laat je altijd hun eerste 2-3 potjes winnen! Maar die tijden zijn al lang achter ons. De bond “tegen misleiding van nieuwe leden op de schaakvereniging”, de BTMvNLopS heeft de regel de geschiedenisboeken in gekregen. Chris speelde overigens tegen Frank Hordijk, menigeen zal hem kennen van wedstrijden tegen Oegstgeest. Welkom Frank!

In de uitslagen viel mij op dat Maurice Walraven de sterke Joost Schaeffner op remise heeft weten te houden. Joost is behoorlijk sterk zelfs, ik heb hem wel eens 50 kilo met 1 hand zien tillen. Van de partij blijkt in het verslag dat al bekend is van de 6de ronde meer te staan. Tot slot nog een opmerking over angstgegners. Het fenomeen zal bij iedereen bekend zijn: je hebt van die tegenstanders van wie je verdacht meer verliest dan “normaal zou zijn”. Oekraine heeft dat bijvoorbeeld met Rusland. Welnu, het is uw reporter gelukt om in 2 weken er met 2 af te rekenen. Er is nog hoop op aarde!

Omdat het verslag toch moeilijk vindbaar blijkt te zijn, voor de zekerheid ook hier dan even nogmaals de uitslagen.

Bd White Black Results
1 Pijpers, A. (Arthur) Muhren, B. (Bianca) 1 – 0
2 Jong, de J.W. (Jan-Willem) Ketel, R. (Raoul) 1 – 0
3 Jeu, de M.F.E. (Marcel) Oosterom, E. (Erik) 0 – 1
4 Heemskerk, W. (Wim) Straver, R. (Robert) 0 – 1
5 Bakker, J.P.A. (Joop) Erwich, F.A.G.M. (Frans) ½ – ½
6 Hof, van ‘t E.C. (Eric) Peut, van de A.A. (Aart) 1 – 0
7 Schenkelaars, R. (Robin) Oei, H.I. (Ik) 0 – 1
8 Wit, de P. (Puck) Wantola, I. (Ivo) 0 – 1
9 Kettenis, J. (John) Pols, L.A. (Leendert) 0 – 1
10 Walraven, M.G.A.M. (Maurice) Schaeffner, J. (Joost) ½ – ½
11 Kuiper, M. (Chiel) Uittenbogaard, R. (Rob) 1 – 0
12 Versluys, R. (Rob) Bingen, S.S.R. (Stanley) 1 – 0
13 Molsbergen, C.J. (Chris) Hordijk, F. (Frank) 1 – 0

1 reactie op “Verslag ronde 6 nu ook al bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*