Verslag MuConsult Apeldoorn 2 – LSG 2

Promotiekansen waren er niet meer voor LSG 2 en de scherpte lijkt er wel een beetje af. Het was ook een veel te mooie zaterdag om te schaken. Aangezien er ook nog gebridged werd in de speelgelegenheid zaten we met drie teams in een vrij kleine speelzaal. Om geluidsoverlast te voorkomen, werden de ramen en deuren dicht gehouden met een flinke temperatuur verhoging als gevolg. Niet ideaal als je een ingewikkelde stelling hebt tegen de tijdcontrole aan.
Vrij snel was Stefan klaar met een halfje na in de opening wat zaken door elkaar gehaald te hebben.
Remmelt speelde een nieuw systeem tegen de Modern. Hij leek het onder controle te hebben, maar deed het onhandig. Gelukkig kon hij zijn mindere stelling wel keepen.
Martin speelde een remise in een leuke partij, waar veel in zat. Hij had het betere spel, maar het evenwicht werd nooit echt verbroken.
Michiel kreeg een ongeveer gelijke stelling na de opening en had d.m.v. een zetherhaling de remise binnen handbereik. Gezien de stand en de overgebleven borden (Marcel en Raoul stonden bedenkelijk) besloot hij een gokje te wagen en offerde 2 pionnen voor aanvallend spel. In tijdnood verdedigde zijn tegenstander goed en deed op zet 40 de enige zet. Het eindspel dat overbleef was niet meer te redden.
Justin speelt een goed seizoen en kwam ook nu na de opening een goede stelling. En bleef de hele partij beter staan totdat zijn tegenstander bezweek onder de druk. De partij van Justin:

Raoul kreeg zijn geliefde Hollands met Lg5 op het bord en had dit ook voorbereid. Alleen niet de variant waarin zwart creatief met Ph6 verder gaat. Zijn aanpak was goed en hij offerde een kwaliteit om van de zwakke zwarte velden te profiteren. In plaats van groot voordeel te bereiken liet Raoul een ruil toe die zijn stelling al snel veranderde in een ruïne. Nog een tijd heeft hij het geprobeerd, maar het mocht niet baten.
Folkert kwam na een mislukte Scandinavische opening behoorlijk gedrukt te staan. Uiteindelijk kwam hij redelijk terug, doordat zijn tegenstander een sterk paard offer op e6 niet aan durfde. Een aantal zetten later kwam het paardoffer weer in de stelling en nu ging het wel mis.
Marcel kwam in een Samisch Konings Indisch in een sub variant terecht die hij maanden geleden had voorbereid. Helaas kon hij het niet meer goed kon herinneren, maar het ging een tijd goed. Door een mindere zet kwam hij in een eindspel met een pion minder terecht. Dat was misschien nog wel te redden, maar na nog mindere zet in tijdnood niet meer.

Dit bracht de einduitslag op een 5,5-2,5 in het nadeel van LSG 2. De uitslagen:

MuConsult Apeldoorn 2 LSG 2
Dommelen van, M.W. (Martin) 2202 Senders , J.B.H. (Justin) 2174 0 – 1
Boel , M.E. (Marcel) 2227 Roobol , M. (Martin) 2279 ½ – ½
Elburg van der, F. (Freddie) 2148 Ketel van, R.A. (Raoul) 2247 1 – 0
Knijff van der, R. (Reint) 2067 Wissen van, M.E. (Michiel) 2240 1 – 0
Zwirs , J.B. (Jasper) 2131 Blitterswijk van, S. (Stefan) 2317 ½ – ½
Kabanof , N.K. (Nikolai) 2032 Wubben , M. (Marcel) 1996 1 – 0
Smit , E.J. (Erik) 2117 Otten , R.U.M.M. (Remmelt) 2027 ½ – ½
Beekhuis , M. (Maarten) 2079 Geertsma , F.J. (Folkert-Jan) 1953 1 – 0
Gemiddelde Rating:       2125 Gemiddelde Rating:       2154 5½-2½

Verslag samengesteld door Stefan van Blitterswijk op basis van door de spelers aangeleverde informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*