Verrassingen in ronde 9 Interne

Erik Oosterom zorgde afgelopen dinsdag er hoogstpersoonlijk voor dat de spanning in de tweede helft van de Interne Competitie weer wat terug is. Met wit won hij in een degelijk gespeelde partij, al is dat bij Oosterom eerlijk gezegd een pleonasme, van koploper Jan-Willem de Jong. En op het uitslagenformulier stond toch echt dat Stanley Bingen met zwart had gewonnen van Rick Derksen. Ook een verrassing, daar er twee anonieme spelers waren die de indruk hadden dat Derksen had gewonnen. Een van hen zal zich vast binnenkort melden.

Het was wat rustig in de interne omdat LSG 6 extern moest spelen en LSG (LeiSB) een bekerduel had. De partijen waren er zeker niet rustiger op. Frans Erwich toverde met een loperpaar en actieve torens een prachtige combinatie op het bord tegen Daan Binnendijk. Die had wellicht voor de lange in plaats van de korte rokade moeten kiezen want Erwich kreeg na deze keuze een duidelijk initiatief. Maar Binnendijk verdedigde taai, waardoor Erwich tot in de blessuretijd scherp moest blijven.

Bij Van Dorp – Bakker was het ook een dolle boel. Het leek alsof de spelers hadden afgesproken dat ze elk 3 stukken in de buurt van de monarch van de ander mochten plaatsen. Het zal vast niet allemaal “Komodo 8” proof zijn geweest, but who cares. Dat dachten Eric van ’t Hof en ik ook. We hadden beide het gevoel niet steeds de beste zet te hebben gespeeld. Dat bleek met wat computerhulp te kloppen. Meer mindere dan perfecte zetten in het middenspel. Maar mooi was het allemaal wel, behalve dan de uitslag.

Uitslagen ronde 9:

Bd White Black Results
1 Erik Oosterom Jan-Willem de Jong 1 – 0
2 Arthur Pijpers Igor Coene 1 – 0
3 Frans Erwich Daan Binnendijk 1 – 0
4 Quirinius van Dorp Joop Bakker 1 – 0
5 Eric van ’t Hof Robert Straver 1 – 0
6 Robin Schenkelaars Aart van de Peut 0 – 1
7 Chris Molsbergen John Kettenis ½ – ½
8 Sander Koning Rob Uittenbogaard 0 – 1
9 Rick Derksen Stanley Bingen 0 – 1
10 Adriaan Schouten Chiel Kuiper ½ – ½

 

1 reactie op “Verrassingen in ronde 9 Interne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*