Van Ketel op 7 uit 7 in de interne

Het Bestuur komt binnenkort bijeen om zich over de vraag te buigen of de voorzitter wel voldoende dienstbaar is aan de leden. De wijze waarop de voorzitter immers punten afneemt van onschuldige schakers, moet natuurlijk niet te lang duren. De overwinning van Van Ketel op Pijpers was niet de enige verrassing van de ronde. Wat dacht u van de zege van Oosterom op Van Haastert, de winst van Gevers op Heemskerk, de 1 van Senders tegen Straver en de winstpartij van Zwinkels tegen Van ’t Hof? Het klapstuk van de avond was de stadionspeaker van de bridgevereniging die rond 23.30 uur op volle kracht door de speelzaal klonk. Truus de Groot en Jan de Boer waren de winnaars van de avond in de zaal ernaast.

De partij tussen Pijpers en Van Ketel was te complex voor simpele zielen om te begrijpen. Wellicht komt er op enig moment nog een analyse op het ledendeel. Van Ketel had bedacht dat al zijn zware stukken rondom de koning op h8 moesten staan, terwijl Arthur een claim legde op de g-lijn. De zwarte pionnen op h7 en g7 vormden een mooi muurtje, terwijl de witte pionnen op h5 en g5 de aanval eerder lastiger maakten dan makkelijker. Een mindere paardzet van Arthur deed de kansen keren en Raoul blijft de TPR van 4000 in zicht houden.

Van de andere verrassing heb ik weinig gezien. Oosterom speelde degelijk en op enig moment leek de stelling erg onduidelijk. Beide koningen hadden het niet makkelijk en de vraag was wiens aanval als eerste door zou slaan. Op basis van de uitslag was het die van Erik met een k.

Een enkele partij was afgelopen voordat op de andere borden het eerste aanbod van een drankje had plaatsgevonden. Geen idee welke openingsrampen aldaar zijn gebeurd, maar als ze vermakelijk zijn dan zien we ze graag nog eens terug.

Tot slot wijs ik u op een groot mysterie. Rond 20.30 uur ging er een telefoon af. De telefoon zat in een tas. De tas stond bij de kapstok. De kapstok was in de speelzaal. In de speelzaal zaten schakers. Nu is het afgaan van een telefoon tijdens de partij een heikel punt geworden. Bij de interne doen we daar niet zo moeilijk over. Goed, het moet niet 8x gebeuren, maar we knopen je niet op als het een keer gebeurd. De verbazing was dan ook groot toen de mannen van de opruimploeg de hele zaal leeg hadden geruimd en de tas er nog steeds stond … Kortom, kun je een mede-schaker al dagen niet bereiken, dan is de kans groot dat hij de eigenaar van de tas is! Ik vermoed dat de tas ergens achter de bar staat en de eigenaar kan zich bij het DSC melden voor zover dat nog niet gebeurd is. De disciplinaire actie is dat de eigenaar bij zijn volgende partij alle zetten met zijn mond moet uitvoeren. Ook in tijdnood.

Uitslagen ronde 7

Bd White Black Results
1 Arthur Pijpers Raoul van Ketel 0 – 1
2 Erik Oosterom Edwin van Haastert 1 – 0
3 Justin Senders Robert Straver 1 – 0
4 Wybe Evenhuis Henk van der Scheer 0 – 1
5 Eric van ’t Hof Wim Zwinkels 0 – 1
6 John Kettenis Luuk Hoogeveen 1 – 0
7 Maurice Walraven Frans Erwich 0 – 1
8 Jan Hellenberg Daan Binnendijk 1 – 0
9 Chris de Weert Gregor Waskowsky 1 – 0
10 Joop Bakker Rob Uittenbogaard 1 – 0
11 Daan Vernooy Jaap Beetstra 0 – 1
12 Chiel Kuiper Chris Molsbergen 0 – 1
13 Wim Heemskerk Ernst Gevers 0 – 1
14 Frank Korving Joris Kuipers 1 – 0
15 Robin Schenkelaars Arjo Andriga 1 – 0
16 Stanley Bingen Puck de Wit 0 – 1

 

12 reacties op “Van Ketel op 7 uit 7 in de interne

  1. De verwachte uitslagen, als functie van het verschil in Elo, zijn gebaseerd op gemiddelden. Naar verhouding scoor ik op dinsdagen, midden in de drukke werkweek, aanmerkelijk slechter dan gemiddeld. Let wel: ik speel niet veel slechter, maar ik scoor veel slechter. Mijn partij tegen Wim is daar een goede illustratie van. We speelden allebei behoorlijk en remise zou een normale uitslag zijn geweest. Aan het eind van de avond werd echter, zoals gebruikelijk, de fysieke vermoeidheid een belangrijke factor. Ik pleit er daarom voor een aparte groep voor senioren in te richten.

  2. Robert, je hebt gelijk. We kunnen een voorzitter die van iedereen wint niet langer handhaven. Maar wat te denken van een verslaggever die de zin “maar we knopen je niet op als het een keer gebeurd.” met een ‘d’ eindigt?

  3. Ik moet me sterk vergissen of de rating van Justin moet binnenkort toch eens een flinke sprong maken, nu alleen nog bij LSG 2 eens wat beter scoren!

  4. Ornett, dat zou mooi zijn, maar door een bijzonder slecht Noteboom zal dat waarschijnlijk nog niet gebeuren! Ik overweeg momenteel om over 2 weken het Prinsenstad weekendtoernooi in delft te spelen; gaan er meer LSG’ers meedoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*