Uitslagen van ronde 7 intern

Soms is schaken erg eenvoudig. Zo’n 23 minuten na aanvang liep ik een klein rondje en ik was ervan overtuigd dat twee witspelers elk moment zouden gaan winnen. Vincent Schenkelaars stond op het punt een stuk te winnen (anders zou Jan Verheijen mat gezet worden, dat is ook weer zo wat) en Ernst Gevers ging in mijn ogen ook met Da4+ een stuk winnen. Zoals gezegd, schaken is soms erg eenvoudig. Je beoordeelt namelijk de stelling soms heel goed en soms heel slecht. Bij Schenkelaars – Verheijen goed, bij Gevers – Serdijn slecht. Want in laatstgenoemde partij speelde Adinda een simpel pionzetje waardoor het schaak werd opgeheven en het stuk werd gedekt. Beide spelers moesten dus nog een hele avond door. Ernst won, dat dan weer wel.

De partij tussen Albert Termeulen en Ivo Schoonman ging geheel volgens verwachting. Het werd een zooitje. Van de waarschijnlijk 30-40 zetten die er gespeeld zijn heb ik de eerste en laatste begrepen. Leuk en mooi was het zeker. Uiteindelijk bleek Albert sterker en zijn aanval sloeg harder door dan de tegenaanval van Ivo. Chris Molsbergen liet wel erg opzichtig blijken dat hij de stukjes op de website niet vaak leest, want opnieuw won hij van een lid in spé. Tegen nieuwkomer Robin Wooter kwam hij behoorlijk verloren te staan. Maar gewonnen staan, betekent niet dat je met een open h-lijn en opgerukte pionnen, zomaar mag toestaan dat zwart zijn dame en toren op die h-lijn krijgt. Dat leidt vaak tot ondenkbaar mat, zo ook hier. De opmars der Molsbergen is begonnen! En welkom Robin bij LSG! Held van vorige week Adriaan Schouten had zijn superkrachten nog niet kunnen opladen. Tegen Mark van der Werf werd het lichte ELO verschil, i.c. 1019 punten, kort na de opening zichtbaar op het bord. De Meester won.

Naast mij speelden Erik van Oosterom en Arthur Pijpers een bijzonder ingewikkelde partij. Niet voor Arthur overigens, wel voor mij en Erik. Zou wit het allemaal goed hebben gedaan, dan was het niet meer dan remise voor zwart. Maar zoals de geschiedenis ons heeft geleerd, doen de witten het zeker niet altijd goed. Erik miste een paar goede verdedigende zetten en ondanks het merendeel van de partij materiaal voor te hebben gestaan, was zijn koning op enig moment prooi voor een toren en een dame. Hmmm, dat klinkt bekend.

Aan het slot van de avond waren zo’n 38 interne spelers nog getuige van een heroïsche strijd tussen ondergetekende met wit en Raoul van Ketel. Door tijdnood waren de laatste 20 zetten in het eindspel niet helemaal correct. Twee zetten bleken correct. Maar spannend was het wel. In tegenstelling tot een hoop sporten, dammen bijvoorbeeld, kunnen bij het schaken remises zo mogelijk nog meer spectaculair zijn dan overwinningen (of nederlagen).

VOLGENDE WEEK IS LAATSTE RONDE VAN HET ZWITSERS!!

De uitslagen van de 7de ronde

Bd White Black Results
1 Oosterom, E. (Erik) Pijpers, A. (Arthur) 0 – 1
2 Muhren, B. (Bianca) Jong, de J.W. (Jan-Willem) 0 – 1
3 Straver, R. (Robert) Ketel, R. (Raoul) ½ – ½
4 Schouten, A. (Adriaan) Werf, van der M.J. (Mark) 0 – 1
5 Jeu, de M.F.E. (Marcel) Bosse, van den B. (Bart) 1 – 0
6 Heemskerk, W. (Wim) Hoogeveen, L. (Luuk) 1 – 0
7 Gevers, E. (Ernst) Serdijn, A.M. (Adinda) 1 – 0
8 Hof, van ’t E.C. (Eric) Zwinkels, W. (Wim) 1 – 0
9 Kubbenga, M.H.A. (Michael) Bloothoofd, G. (Gerrie) 1 – 0
10 Erwich, F.A.G.M. (Frans) Pols, L.A. (Leendert) 1 – 0
11 Schenkelaars, V.F. (Vincent) Verheijen, J. (Jan) 1 – 0
12 Termeulen, A. (Albert) Schoonman, I.M. (Ivo) 1 – 0
13 Kuipers, J. (Joris) Peut, van de A.A. (Aart) 0 – 1
14 Kuiper, M. (Chiel) Schenkelaars, R. (Robin) 0 – 1
15 Biggelaar, van den D. (Don) Vernooy, D. (Daan) 1 – 0
16 Uittenbogaard, R. (Rob) Weiland, H. (Harro) ½ – ½
17 Wooter, R. (Robin) Molsbergen, C.J. (Chris) 0 – 1
18 Hordijk, F. (Frank) Bingen, S.S.R. (Stanley) 1 – 0

 

 

 

2 reacties op “Uitslagen van ronde 7 intern

  1. Was leuk om jullie in actie te zien Robert! Bij elke derde zet schoot de waardering weer de andere kant op. En wat is het dan makkelijk om aan de kant te staan. Heerlijk tempo voor het publiek met die 10 seconden increment!

  2. Dank Wim! Ik moet bekennen dat ik 2x heb gedacht ‘dit ga ik winnen’ en 2x ‘o shit, dit ga ik verliezen’. Thuis bleek dat ik vrij snel na de opening een vrijwel winnende voortzetting heb gemist. Raoul miste op zijn beurt in het eindspel 2 opgelegde kansen. Tsja, het leven is hard; het bord ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*