Uitslagen ronde 9

De voorlaatste ronde was een waar schaakfeest. Omdat er twee externe wedstrijden en een bekerduel was en de deelnemers aan de interne er ook zin in hadden, zaten we met 70 schakers in de zaal. Dat heeft wel iets. Vanuit de bar zie je achter het glas 70 zwoegende gezichten en net al bij tennis lukt het niet om het in 1 oogopslag te zien. Je hoofd moet draaien.

Laten we beginnen met een diepe buiging voor Cas Kok en Bert van de Marel. Na 9 van de 10 rondes staan ze op plek 2 en 3 en Kok kan in theorie nog de eerste plek gaan opeisen! Mochten beide heren er zijn in ronde 10 dan hangt de indeling af van de aanwezigheid van Arthur Pijpers zelf, want Kok heeft de grote reus al gehad maar Van der Marel nog niet.

De 9de ronde kende een aantal “ongebalanceerde” indelingen. Ofwel: indelingen waarbij het verschil in rating wat aan de hoge kant is. Tot en met de 8ste ronde wil uw indeler als de de indeling uit het systeem rolt nog wel eens een kleine tik tegen de PC geven, maar in de laatste 2 rondes kan dat niet met het oog op allerlei plaatsingsrechten die verbonden zijn aan je plaats en TPR in de Interne.

Misschien is het nog wel aardig even kort melding te maken van het feit dat er geen tussentijdse evaluatie komt van de overgang naar de vrijdagavond. Deze optie was in de handen van het bestuur gelegd indien er aanleiding toe zou zijn (weinig opkomst, veel ledenverlies en weinig ledenaanwinst). Aangezien de praktijk het omgekeerde heeft opgeleverd, meer opkomst, beperkt ledenverlies en grote ledenaanwinst, was het agendapunt in welgeteld 12 seconde alweer afgesloten.

Volgende week gaan we snelschaken. Dat is altijd een leuk gebeuren. Eerste 10 rondes in een grote groep en op basis van deze ranglijst worden er finalegroepen ingedeeld. Als het goed is heeft u een email ontvangen waarin ook de oproep wordt gedaan “om je eigen prijs mee te nemen”. Uw tweedehands auto, drie weken all inclusief op Hawaii, uw bescheiden jacht, alle kleine attenties zijn zeer welkom.

Uitslagen ronde 9

Bd White Black Results
1 Robert Straver (R) Cas Kok (R) 0 – 1
2 Bert van der Marel Wim Heemskerk 1 – 0
3 Ernst Gevers Frans Erwich (R) 0 – 1
4 Albert Termeulen Richard Schelvis 0 – 1
5 Edwin van Haastert Erik Oosterom 1 – 0
6 Raoul van Ketel Ik Oei 1 – 0
7 Eelco Kuipers Michel Hubert (R) 1 – 0
8 Onur Ada Erik Schoehuijs 0 – 1
9 Sikuan Lam (R) Ornett Stork 0 – 1
10 Chris Molsbergen (R) Marnix Hofman 0 – 1
11 Chiel Kuiper (R) John Kettenis 1 – 0
12 Stanley Bingen Manfred Kindt 0 – 1
13 Puck de Wit Michiel van Wissen 0 – 1
14 Chi Yun Cchung Cor Oosterom 1 – 0
15 Ruud van Dijk Nyuk Lyn Cchung 0 – 1

 

2 reacties op “Uitslagen ronde 9

  1. De vrijdagavond hoeft wat mij betreft niet te worden geëvalueerd wellicht wel de opzet van de interne. Vinden de deelnemers het huidige systeem het ideale of is bv een poule systeem zoals bij UVS Nijmegen boeiender? Of een andere variant?

  2. Robert, er zaten zelfs 72 spelers, want Gregor speelde een wedstrijd vooruit voor het zevende. En Gregor won een zeer enerverend potje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*