Uitslagen ronde 8

Tweeënveertig schakers in de zaal. Zestien stuks in verband met de match LSG 4 – LSG 5 (die de grote broer met 5-3 won, met de aantekening dat op basis van rating het 5de het behoorlijk goed gedaan lijkt te hebben) en zesentwintig stuks om hun geluk te beproeven in de interne competitie. Met nog maar 2 rondes te gaan is het ongemeen spannend bovenin. Arthur en Wim staan werkelijk nek aan nek en zelfs Raoul maakt nog een kleine kans. Fier op de vierde plaats staat Marcel de Jeu!

Het was goed om te zien dat Gerrie Bloothoofd een rondje meedeed. Chris Molsbergen vocht voor wat hij waard was, maar het ratingverschil en de geheime krachten onder de zwarte pet waren toch teveel. Nieuwkomer Thomas van ’t Hof heeft het nog zwaar. Maar ik heb wel al gezien dat er, als hij doorgaat, zeker weten punten gaan volgen. Misschien niet gelijk dit jaar, maar dan zeker volgend jaar!

Door een ingewikkeld eigen potje tegen Arthur, voor een eerst in 200 jaar in een reguliere partij een halfje voor mij, heb ik weinig van de andere veldslagen meegekregen. Alleen diep in de avond een diepe verzuchting van Daan Vernooy die op zet 39 zijn stelling om zeep helpt tegen Chris de Weert. De 39ste (en 40ste) zet zijn voor schakers ware beproevingen. Door het spelen met ‘increment’ zal dit fenomeen langzaam gaan verdwijnen, laat dat een schrale troost zijn Daan!

Tot slot nog wat nieuws van Anand en Carlsen. Ze laten weten dat ze weer met interesse onze partijen hebben gevolgd en ze hebben beloofd voor meer vuurwerk in hun tweekamp te gaan zorgen.

 

De stand na 8 rondes staat hier.

 

Uitslagen ronde 8:

LSG Interne ’13-’14

Results of Round 8

 

Bd White Black Results
  1 Straver,R.(Robert) Pijpers,A.(Arthur) ½ – ½
  2 Heemskerk, W.(Wim) Termeulen,A.(Albert) 1 – 0
  3 Erwich,F.A.G.M.(Frans) Ketel,van R.A.(Raoul) 0 – 1
  4 Hof,van ’t E.C.(Eric) Serdijn, A. (Adinda) 1 – 0
  5 Walraven, M. (Maurice) Oosterom,E.(Erik) 0 – 1
  6 Belle, A. (Arthur) Wessel, van R. (Rudy) 0 – 1
  7 Bakker, J.P.A.(Joop) Kuipers, J. (Joris) 1 – 0
  8 Wit, de P (Puck) Oei, H.I. (Ik) 0 – 1
  9 Vernooy, D (Daan) Weert,de C.W.J.(Chris) 0 – 1
10 Kuiper,M.(Chiel) Zeevaarder, M. (Michiel) 0 – 1
11 Bloothoofd, G. (Gerrie) Molsbergen, C. (Chris) 1 – 0
12 Hellenberg, J. (Jan) Bingen, S.S.R.(Stanley) 1 – 0
13 Graaff, de RAG Hof, van ’t T. (Thomas) 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*