Uitslagen ronde 8

Er moet een nieuw internationaal symbool komen voor schaken met increment. Als beide spelers voor aanvang van de wedstrijd een rood petje op hebben, dan is dat het teken dat ze 30 maal achtereen Pg1-h3 Pg8-h6 Ph3-g1 en Ph6-g8 spelen, waarna vanaf zet 31 wit zijn normale eerste zet doet. Op deze manier hebben de schakers gewoon weer ruim voldoende bedenktijd én het plezier van increment. Het mag ook een gele stropdas zijn, al loopt dat tegen praktische problemen aan bij vrouwenschaak. Op dit moment is alleen de bond voor 1. Ph3 spelers nog tegen.

De uitslagen van ronde 8 kan ik niet van veel commentaar voorzien. De vogel was blij een keer vroeg te kunnen vliegen nadat het een klein vogeltje had laten ontsnappen. Bij vertrek viel me de stand bij Zwinkels – Stork op. De materiaalverhouding was niet helemaal in balans. Idem dito de tijdverhouding. Onlangs beweerde een clubgenoot nog dat een kwartier tijdsvoorsprong met ongeveer “een pluspion” kan worden vergeleken. Ik vind het wat ruim ingeschat, maar er zit natuurlijk waarheid in dat veel tijd prettiger schaakt dan geen tijd. De conclusie bij het weglopen was dan niet zozeer wie er beter stond, maar: “Gaat Zwinkels dit met zo’n tijdsverschil uberhaupt redden?” Een retorische vraag gezien de uitslag.

Omdat ik naast Van der Scheer – De Jong zat konden zij genieten van mijn briljante zetten. Ook viel mij op dat De Jong in typische positionele stijl klein, middelgroot en tenslotte groot voordeel kreeg. Het zijn die partijen waarvan je je tot jaren later afvraagt waar het nou echt mis ging bij wit.

Omdat Van Wissen en Wantola zelden intern spelen kreeg het paringsprogramma vriendelijke doch dringende instructies de heren tegenover elkaar te zetten. Beide begrepen de hint en plaatsten een schaakbord tussen hen in. De heren kennende deed Wantola degelijk en probeerde Van Wissen te rommelen. De degelijkheid won.

In de stand na 8 rondes wijs ik graag even op de positie van Chris Molsbergen die een lekkere eerste helft aan het spelen is.

Uitslagen ronde 8

Bd White Black Results
1 Arthur Pijpers Marcel de Jeu 1 – 0
2 Robert Straver Justin Senders ½ – ½
3 Henk van der Scheer Jan-Willem de Jong 0 – 1
4 Raoul van Ketel Erik Oosterom ½ – ½
5 Wim Heemskerk Ernst Gevers 1 – 0
6 Wim Zwinkels Ornett Stork 0 – 1
7 Daan Binnendijk Aart van de Peut 1 – 0
8 Dirk Sikkel Jan Hellenberg 0 – 1
9 Quirinius van Dorp Frans Erwich 1 – 0
10 Bart van den Bosse Joop Bakker ½ – ½
11 Robin Schenkelaars Rick Derksen 0 – 1
12 Wybe Evenhuis Stanley Bingen 1 – 0
13 Ivo Wantola Michiel van Wissen 1 – 0

 

3 reacties op “Uitslagen ronde 8

  1. Robert, naar aanleiding van de eerste alinea zou ik willen voorstellen dat je gaat werken aan je paardzetten. Gister wist je nog wel hoe dat ding bewoog! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*