Uitslagen ronde 7

Een genadeloos verslag volgt vanavond, stond er aanvankelijk in ditzelfde bericht,  maar voor de liefhebbers van snelheid hier al iets eerder dan aangekondigd het verslag, de uitslagen van en de stand na ronde 7. Maar niet voordat we hierbij Serdijn en Bakker sommeren zich vanavond bij het Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond te melden en zich te verantwoorden voor het feit dat zij als enige van de 19 duels een remise overeen kwamen.

De lucht in de zaal bevatte nog net genoeg zuurstof. We hadden geluk dat LSG 6 een uitduel had, anders waren er 46 LSG-ers en nog 8 gasten geweest op een interne avond. Of het erg druk is geweest op een avond is vrij makkelijk te bepalen overigens. Het damestoilet is wat vaker gebruikt door de schakers. Zo betrapte ik een schaker op het verlaten van de ruimte. “Het mannentoilet zat vol” was het korte commentaar. En als een schaker moet, dan moet-ie.

De Jeu heeft iets met Wimmen (niet de verwarren met Winnen), maar deze Wim beviel prima. Na afloop werd er een formeel verzoek ingediend om uitsluitend nog tegen deze Wim te spelen. Die andere Wim, de Heemskerk-versie, speelde een typische Heemskerk partij. Met wilde offers en “we zien wel of het wat wordt” versloeg hij Erwich. Het topduel De Jong – Pijpers was mede een duel wie zijn openingskennis van enige tijd geleden het beste onthouden had. Arthur won, hetgeen maar bewijst dat openingskennis alleen waarde heeft als je elke dag 8 uur aan herhaling besteedt.  Overigens raakte De Jong sneller dan we van hem gewend zijn met wit het spoor bijster en dat in een fase waarin de Pijpers-trein doordendert als nooit te voren.

Justin straalde van moedervlek tot oud wondje. Er zijn ook mensen die van oor tot oor stralen, maar ik houd niet van figuurlijke beeldspraken. Senders ging als een warm mes door de boter en de vis was relatief snel op het droge. Opnieuw lijkt Senders zich met de topplaatsen te gaan bemoeien (in de eerste helft van de Interne, een traditie waar hij vorig jaar mee begonnen is. De tweede helft is meestal bagger by the way)

Ik had nu graag een lyrisch eerherstel betoog gehouden voor Joris Kuipers met een s. Vorige week was namelijk ten onrechte geschreven dat Stanley hem over de knie gelegd had. Het uitslagenformulier bleek verkeerd ingevuld.  Deze week versloeg hij naamgenoot zonder s Kuiper, alleen de wijze waarop zou bijna moeten leiden tot het alsnog omzetten van alle voorgaande overwinningen van Kuipers met een s in een 0. Want wat stond Kuiper zonder s gewonnen en wat liet hij zich foppen door Kuipers met s. Het bewijs dat een s wel degelijk tot superkrachten leidt.

De lopers van Sikkel deden Korving teveel pijn en Albert Termeulen ontdekte tijdens de analyse dat zijn aanvalspartij tegen Beetrrrrrrstra niet perfect was. Schouten kwam weer eens, zag weer eens en overwon weer eens. Ik blijf erbij dat als Schenkelaars junior gaat nadenken tijdens schaakpartijen het zijn spel ten goede komt.

Bd White Black Results
1 Jan-Willem de Jong Arthur Pijpers 0 – 1
2 Gerrie Bloothoofd Robert Straver 0 – 1
3 Justin Senders Raoul van Ketel 1 – 0
4 Ernst Gevers Rudy van Wessel 0 – 1
5 Marcel de Jeu Wim Zwinkels 1 – 0
6 Erik Oosterom Vincent Schenkelaars 1 – 0
7 Daan Binnendijk Henk van der Scheer 0 – 1
8 Frans Erwich Wim Heemskerk 0 – 1
9 Eric van ’t Hof Coenraad Spaans 1 – 0
10 Luuk Hoogeveen Ornett Stork 0 – 1
11 John Kettenis Chris Molsbergen 0 – 1
12 Jaap Beetstra Albert Termeulen 0 – 1
13 Dirk Sikkel Frank Korving 1 – 0
14 Joop Bakker Adinda Serdijn ½ – ½
15 Joris Kuipers Chiel Kuiper 1 – 0
16 Frank Hordijk Rob Uittenbogaard 1 – 0
17 Robin Schenkelaars Adriaan Schouten 0 – 1
18 Michael Kubbenga Wybe Evenhuis 1 – 0
19 Stanley Bingen Puck de Wit 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*