Uitslagen ronde 7

Allereerst natuurlijk de felicitaties aan Jan Sprenger voor zijn GM Norm en Bastiaan-Karel Bosman voor zijn IM norm! Prachtige prestaties van de heren! De interne van LSG leefde erg mee met de verrichtingen van hun clubgenoten tijdens het EK voor clubteams. Idem dito met de gebeurtenissen in New York. Dan heb ik het niet over het duel tussen Trump en Clinton (eerstgenoemde wint op punten) maar tussen Carlsen en Karjakin voor de schaaktitel van de planeet Aarde. Rond 2300 uur, toen de meeste potjes wel ten einde waren, ging het demonstratiebord aan en werd een overigens vrij saaie partij live gevolgd.

Vanwege 2 extrene duels was het zo druk in de speelzaal dat de tussenwand een stukje open moest voor extra beenruimte. Geluidstechnisch niet de meest optimale keuze. We moeten maar weer terug naar de dinsdag, want het dreigt te druk te worden.

Nieuwkomer Onur Ada is zijn visitekaartje aan het afgeven met 3 zeges op rij. De man van 100% stijgt gestaag op de ranglijst en we zijn benieuwd, hijzelf incluis, hoever hij komt. Hoog op de ranglijst staat Cas Kok met een fraaie TPR. Ditmaal moest Oei eraan geloven die naar eigen zeggen een “onnatuurlijke” zet deed. Het zal wel iets van Pb1 naar f7 zijn geweest. Zoveel onnatuurlijke zetten zijn er niet.

Uitslagen ronde 7

Bd White Black Results
1 Ik Oei Cas Kok 0 – 1
2 Richard Schelvis Bert van der Marel 0 – 1
3 Frans Erwich (R) Albert Termeulen ½ – ½
4 Wim Heemskerk Eric van ’t Hof 1 – 0
5 Robert Straver (R) Ernst Gevers 1 – 0
6 Sikuan Lam (R) Justin Senders (R) 0 – 1
7 Luuk Hoogeveen Onur Ada 0 – 1
8 Gregor Waskowsky Rob Uittenbogaard ½ – ½
9 Michiel Zeevaarder (R) Chiel Kuiper (R) 1 – 0
10 Manfred Kindt Ornett Stork 0 – 1
11 John Kettenis Stanley Bingen 1 – 0
12 Puck de Wit Eva van Harten 1 – 0
13 Jaap Davelaar (R) Alisha Warnaar 0 – 1
14 Olivier Huizer (R) Chi Yun Cchung 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*