Uitslagen ronde 6 Zwitsers

Hevige strijd. Kan niets anders zeggen. Van de eerste tot de laatste seconde. De voorlaatste ronde van elk toernooi staat erom bekend dat het alle strijdvaardigheid die er is naar boven brengt. De mensen bovenin strijden voor een kans op de titel, de mensen onderin voor een kans op “geen dramatisch toernooi” en de mensen halverwege voor een kans in de subtop.

Een van de verrassingen in het Zwitsers is Eric van ’t Hof. Met 4,5 uit 6 (eigenlijk 2,5 uit 3, maar dat voert te ver voor nu) en een TPR van een sterke IM of zwakke GM kan hij het toernooi nog winnen. Het eindspel dat Marcel de Jeu en hij speelden was niet helemaal conform de boekjes. Punten worden echter niet in boekjes gewonnen, maar op het bord. Van ’t Hof zal dan (naar alle waarschijnlijkheid) wel moeten afrekenen met Rudy van Wessel in de 7de en laatste ronde. Dat wordt geen makkie, want Rudy voelt zich thuis in Zwitserse kaas en staat met 5,5 uit 6 eenzaam en alleen bovenaan. De andere belager voor plaats 1 is Arthur Pijpers die het punt deelde met Jan-Willem de Jong. De enige remise overigens in Groep A en als straf moesten de heren zich 200x opdrukken.

Zo op het eerste oog leek Eelco Kuipers in de tijdnoodfase wel wat geluk te hebben tegen Oei. Voor zover ik de slotstelling toen de vlag van Oei was gevallen tussen allerlei omgevallen stukken en rode hoofden kon zien, stond Kuipers op -12,2 terwijl hij wit had … Maar al sta je op + of -1000, als de vlag valt is het uit. Vincent Fructuoso en Quirinius van Dorp speelden een partij met ongelijk materiaal. En dan heb ik het niet over hout versus plastic. Nee, Van Dorp kreeg voor zijn dame heel wat materiaal en een pion op b2. Of het objectief allemaal correct was, durf ik wel te zeggen. Nee, het was niet helemaal correct, maar de heren heten dan ook geen Carlsen. Leuk voor de toeschouwer was het wel.

In de B-groep is het erg spannend. Aan kop staan 3 heren: Chris de Weert, Aart van de Peut en Peter Aalders. Op een half punt staat Jan Hellenberg. De fantastic four gaan in de laatste ronde uitmaken wie er met het eremetaal vandoor gaat. Van de partijen zelf heb ik niet zoveel meegekregen. Bij de meesten begon wit. Wel zag ik dat John Kettenis van Ivo Schoonman had gewonnen en in de ranglijst heeft Don van de Biggelaar ondanks zijn nederlaag tegen De Weert nog steeds een mooie TPR. Dat geldt ook voor Daan Vernooy, die met een winst in de laatste ronde de verrassing in de B-groep zou kunnen worden. In termen van familieschaak staan de vaders in de B-groep voor op de zonen. De vaders hebben 7 punten samen, de zonen 6.

Uitslagen Groep A ronde 6

Bd White Black Results
1 Wessel, Rudy van Coene, Igor 1 – 0
2 Jong, Jan-Willem de Pijpers, Arthur ½ – ½
3 Hof, Eric van ’t Jeu, Marcel de 1 – 0
4 Schaeffner, Joost Heemskerk, Wim 0 – 1
5 Kuipers, Eelco Oei, Ik 1 – 0
6 Fructuoso van der Veen, Vincent Dorp, Quirinius van 0 – 1
7 Geertsma, Folkert Termeulen, Albert 1 – 0
8 Serdijn, Adinda Wantola, Ivo 0 – 1
9 Faydi, Jonathan Wissen, Michiel van 0 – 1
10 Straver, Robert Erwich, Frans 1 – 0
11 Pols, Leendert Oosterom, Erik 0 – 1

 

Uitslagen Groep B ronde 6

Bd White Black Results
1 Aalders, Peter Hellenberg, Jan 1 – 0
2 Peut, Aart van de Bosse, Bart van den 1 – 0
3 Weert, Chris de Biggelaar,Don van den 1 – 0
4 Binnendijk, Wilfried Binnendijk, Daan ½ – ½
5 Bakker, Joop Mooij, Marco de ½ – ½
6 Zwinkels, Wim Kubbenga, Michael 0 – 1
7 Kettenis, John Schoonman, Ivo 1 – 0
8 Os, Albert van Molsbergen, Chris 1 – 0
9 Evenhuis, Wybe Schenkelaars, Robin 1 – 0
10 Walraven, Maurice Beetstra, Jaap ½ – ½
11 Mourits, Wilbert Zeevaarder, Michiel 0 – 1 R
12 Kuiper, Chiel Schenkelaars, Vincent 0 – 1
13 Verheijen, Jan Hof, Thomas van ’t 1 – 0
14 Bingen, Stanley Graaf, RAG de 0 – 1
15 Hoogeveen, Luuk Versluys, Rob 1 – 0
16 Schouten, Adriaan Wit, Puck de 1 – 0

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*