Uitslagen ronde 6

De stokstaartjes waren zo voor een KNSB ronde goed vertegenwoordigd. Warnaar, de gebroeders Cchung, Yeh, Vleming en Salomons konden de degens kruisen met een trosje senioren. Door de pittige tegenstand haalden ze 1,5 uit 6. Voor Yeh, die de remise aantekende, had zowel een 1 als een o gekund. Vleming liet Senders ontsnappen die het nodig vond twee baggerzetten op rij te doen. De gebroeders Cchung moesten hun meerdere erkennen in twee grootheden, maar de enige dame in het gezelschap liet weinig heel van haar tegenstander. Op pakweg zet 12 ging er een loper naar f7, een zet later stond er een paard op e6 welke schaak gaf én de dame aanviel. Een leuke combinatie.

De kans op play-offs is weer wat groter geworden doordat Van Haastert het volle punt pakte tegen Oosterom en Pijpers koos voor een voorbereiding op Kennemer Combinatie. Morgen zullen we zien welke voorbereiding het meest vruchtbaar is. De partij van de avond werd wat mij betreft door Wubben gespeeld. In een Benoni kon hij de thematische doorbraak in het centrum forceren in combinatie met een vrije a-pion. Vooral dat laatste is een heerlijk cadeau. Doordat de a-pion zo dreigend was, kon Wubben op het juiste moment stukken in het centrum ruilen en Oei tot opgave dwingen vanwege de ver opgerukte a-pion! Kuiper en Kettenis maakten er een spektakel der zware stukken van. Kettenis kwakte er wat pionnen tegenaan om met twee torens en een dame op bezoek te gaan bij de koning. Maar Kuiper hield zijn dame en twee torens nabij en op een af andere manier verzande de partij in remise. De enige uitslag die ik op enig moment 99,99% zeker had uitgesloten.

De 6de ronde kende ook een debutant. Leithenaar Hans Wansink komt interne bij LSG spelen en in zijn eerste wedstrijd schoof hij in alle rust Oosterom sr van het bord. Per abuis was hij ingedeeld onder de naam John Wansink. Die is bekend van zijn 21 gouden medailles en de vier keer dat hij de planeet heeft gered, vandaar de verwarring.

Uitslagen ronde 6

Bd White Black Results
1 Erik Oosterom Edwin van Haastert 0 – 1
2 Raoul van Ketel Henk van der Scheer (R) 1 – 0
3 Robert Straver Nyuk Lyn Cchung 1 – 0
4 Marcel Wubben Ik Oei 1 – 0
5 Coenraad Spaans (R) Quinten Salomons 1 – 0
6 Ernst Gevers Timo Yeh ½ – ½
7 Frans Erwich (R) Chi Yun Cchung 1 – 0
8 Stefan Vleming Justin Senders 0 – 1
9 Chiel Kuiper (R) John Kettenis ½ – ½
10 Ronald van Vleuten Stanley Bingen (R) 1 – 0
11 Alisha Warnaar Chris Molsbergen (R) 1 – 0
12 Hans Wansink Cor Oosterom 1 – 0
13 Jaap Davelaar (R) Robin Schenkelaars 0 – 1

 

2 reacties op “Uitslagen ronde 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*