Uitslagen ronde 6

De training “Winnen van Arthur Pijpers in de Interne Competitie” is helaas bij gebrek aan deelnemers geannuleerd. Verder valt vooral op dat er in de staart wat verrassingen waren deze ronde. Zowel Bingen als Kuiper legde hun tegenstander over de knie. Dat geeft natuurlijk mooie foto’s maar vanwege privacy-aspecten kunnen deze niet getoond worden.

In de analysezaal deed Van ’t Hof een bijzondere uitspraak. “Ik ben tactisch uit vorm”. In de schakerswereld is dat fenomeen alom bekend. Je speelt keurig je eerste 20 zetten en dan opeens laat je een stap 2 truc toe. Vijf zetten later herhaal je dat nog een keer en je positie is een ramp. Op elk niveau heb je dat wel eens, maar langdurig tactisch uit vorm zijn gaat aan je knagen. In onduidelijke stellingen gaan je hersenen spoken zien. “Er zal vast wel weer tactisch iets in zitten dat ik nu ga missen”. Het medicijn om tactisch uit vorm om te zetten in tactisch in vorm, is veel vluggeren en expres alleen maar scherpe offer-gambietjes spelen. Zelfs Russisch met Pxf7 is gewoon toegestaan. Mocht dat niet werken, dan ben je reddeloos verloren. Dan slaat het tactisch uit vorm zijn onherroepelijk over op het normale leven. “Ben je zwanger?” is dan een normale vraag aan een collega die een iets dikmakend truitje aan heeft en 56 is. Of als je via een datingsite zo’n leuke frisse linkse dame hebt gevonden: “Ik weet niet of ik PVV stem. Ik vind die Nieuwe Nederlandse Volksunie ook wel wat hebben, zij hebben duidelijk historisch besef over de ware Westerse aard”.

Misschien ligt het aan mij, maar er worden de laatste tijd veel toren-eindspelen gespeeld bij LSG. Het heeft denk ik iets te maken met dat menig schaker de eerste zetten niet met zijn torens naar het midden van het bord gaat. Je houdt die houtjes dus vaak over als de meeste stukken geruild zijn. Hordijk en Kettenis hadden zo’n eindspel waarbij Kettenis een pion meer had. In plaats van de toren van achteren schaak te laten zetten, koos Hordijk voor een plek aan de rand van het bord voor zijn toren. Dan vergroot je de kans op winst enorm en Kettenis haalde keurig het punt binnen door met zijn koning actief mee te gaan met de pion.

Volgende week is er opnieuw Interne Competitie. Zorg dat u tactisch in vorm bent. Dat voorkomt een hoop tactische missers in conversaties achteraf aan de bar.

Uitslagen ronde 6

Bd White Black Results
1 Arthur Pijpers Robert Straver 1 – 0
2 Raoul van Ketel Jan-Willem de Jong 0 – 1
3 Rudy van Wessel Gerrie Bloothoofd ½ – ½
4 Marcel Mol Daan Binnendijk 1 – 0
5 Aart van de Peut Erik Oosterom ½ – ½
6 Eric van ’t Hof Marcel de Jeu 0 – 1
7 Jan Hellenberg Frans Erwich ½ – ½
8 Albert Termeulen Henk van der Scheer 0 – 1
9 Luuk Hoogeveen Jaap Beetrstra ½ – ½
10 Ornett Stork Joop Bakker 1 – 0
11 Frank Hordijk John Kettenis 0 – 1
12 Adinda Serdijn Michiel Zeevaarder 1 – 0
13 Chiel Kuiper Robin Schenkelaars 1 – 0
14 Stanley Bingen Joris Kuipers 1 – 0

5 reacties op “Uitslagen ronde 6

 1. Ondanks dat op het uitslagenformulier 1-0 stond blijkt de uitslag van de partij Bingen – Kuipers 0-1 te zijn. Dat wordt tzt recht gezet in de uitslagen en stand, waarna we ook foto’s kunnen nemen van Stanley die over de knie bij Joris ligt.

 2. Ik wil het LSG -team dat speelde in Skopje nog van harte feliciteren, met het behaalde resultaat, geweldig !!

  Hartelijke groet,

  Cor Oosterom

  • Ja, dat is een veelvoorkomende naam in Servië, waar de letter r tussen medeklinkers als een soort klinker wordt uitgesproken. Je hebt dus drie lettergrepen, met de klemtoon op de middelste lettergreep: Be-tír-stra

   • Zijn voornaam is officieel ook Jakrvi. Nadat hij een groot deel van zijn leven zijn naam moest uitleggen en spellen, heeft hij de beslissing genomen ‘noem mij maar Jaap’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*