Uitslagen ronde 5 LSG Zwitsers (in onderbroek)

Ter ere van de Oscar winnende film Birdman waren de deelnemers aan ronde 5 van het Zwitsers opgeroepen om louter gekleed in hun onderbroek de 5de ronde van het LSG Zwitsers te spelen. Helaas gaven slechts 3 spelers gehoor aan deze oproep, waardoor de actie vrijwel niemand opgevallen is. De foto’s van het gebeuren zijn op verzoek van de betreffende spelers verstopt tussen de vele foto’s die tijdens het Noteboom zijn gemaakt en op de Noteboom site staan. Echt.

Het probleem met zelf spelen is dat je niet altijd zicht hebt op de andere borden. Heel veel meer dan dat Eric van ’t Hof een vlijmscherpe variant koos om de 1. Pc3 van Wim Zwinkels te bestrijden maar op zet 7 met zwart al een forse bok schoot heb ik niet meegekregen. Nou, wellicht nog dat Wilfried Binnendijk als ‘supersub’ mee kon doen op een vrijgekomen plaats in de A-groep door een last-minute afmelding maar geen warme herinneringen zal hebben want Justin Senders gelukte het om werkelijk elk wit stuk rond zet 15 op de zwarte koning te richten en het mat was onafwendbaar. En dat Michiel van Wissen zo totaal gewonnen kwam te staan tegen Ivo Wantola dat het niemand zal verrassen dat de uitkomst van deze partij natuurlijk remise was (…). Ja, zelfs Wantola zelfs moest na afloop ruiterlijk toegeven dat hij hooguit tot en met zet 3 dacht dat hij wel okay stond en daarna tot pakweg zet 40 het idee had in een tornado te zitten. Geen idee hoe het remise is geworden, maar de schaakwetten leren ons dat het vast iets met tijdnood te maken zou kunnen hebben. Oh, en Henk van der Scheer keek wat verrast toen ik naar de uitslag kwam informeren. “Ja, ik heb nog gewonnen ook van Adinda”, wat hij echter op een dusdanige toon uitsprak alsof hij zojuist iemand ging vertellen dat de Paus in zijn onderbroek de komende paaslezing zal gaan doen. De stand in groep A laat zien dat Igor Coene deze Zwitserse race The Dark Horse is. Niet te verwarren natuurlijk met The Dark Knight, want Igor kan voorzover ik weet wel taxi’s besturen maar geen Batcar of Batcopter. Wel heeft hij een hekel aan clowns. Veel zal afhangen van het ronde 6 duel tussen hem en Jan-Willem de Jong die in een direct duel met Rudy van Wessel wie de mooiste onderbroek had aan het langste eind trok. Figuurlijk hoor mensen. Niet dat jullie nu gaan denken dat Rudy en Jan-Willem aan elkaars … Afijn.

Groep B was circa 7 meter verderop en dan is het nog lastiger een en ander te volgen. Als een gier zat Gert Helffrich te wachten op zijn eerste prooi. Wie zou er snel in een val trappen en kan mijn slachtoffer worden in een snelschaakduel? Chris Molsbergen en Daan Vernooy konden de priemende gierige ogen niet weerstaan en de vrede werd aan hun bord tijdig getekend. Idem dito bij Julius Visser en Sander Koning met als subtiel verschil dat daar een snelle 0-1 verscheen.  Bovenaan de ranglijst boekte Jan Hellenberg een nuttige overwinning. Hij nam de leiding over en stond aan het einde van de avond orders uit te delen. Doe dit, doe dat. Leidinggevenden zijn nare mensen. Wat mij wel opviel was dat de B-groep partijen merendeels eerder klaar waren dan de A-groep partijen. Uitgezonderd Arthur Belle en Bart van de Bosse die tot laat elkaar in een toreneindspel aan het bevechten waren. Omdat Belle een pionnenmanneke meer had kon hij uiteindelijk met dat manneke de overkant bereiken en wederom voor een geslachtstransformatie naar een dame zorgen. Er wordt in de maatschappij regelmatig moeilijk gedaan over maatschappelijke vraagstukken als transgender, offeren van je dame en iemands paard nemen, maar schakers zijn zeer open minded en vinden dat volstrekt normaal.

Mocht u een serieuze noot op prijs stellen, analyseer dan uw partij en dien het kunstwerkje per email en in pgn format bij mij in. Dan beloof ik u dat ik de partij in onderbroek aan dit verslag zal toevoegen.

Tot slot, bij het wegrijden werd Eric van ’t Hof met een bok vastgebonden op zijn auto gesignaleerd. Echt.

Uitslagen A-groep

Bd White Black Results
1 Jan-Willem de Jong Rudy van Wessel 1 – 0
2 Arthur Pijpers Igor Coene 0 – 1
3 Mark van der Werf Marcel Mol 1 – 0
4 Michiel van Wissen Ivo Wantola ½ – ½
5 Raoul van Ketel Wim Heemskerk 1 – 0
6 Albert Termeulen Rolf Corstjens 0 – 1
7 Vincent Fructuoso van der Veen die nooit in dit vakje past door die lange achternaam Robert Straver 0 – 1
8 Adinda Serdijn Henk van der Scheer 0 – 1
9 Justin Senders Wilfried Binnendijk 1 – 0
10 Peter Aalders Erik Oosterom 1 – 0
11 Gerrie Bloothoofd Frans Erwich 1 – 0
12 Wim Zwinkels Eric van ’t Hof 1 – 0

Uitslagen B-groep

Bd White Black Results
1 Aart van de Peut Jan Hellenberg 0 – 1
2 Bart van den Bosse Arthur Belle 0 – 1
3 Vincent Schenkelaars Jaap van der Heijden 1 – 0
4 Marcel Hermans Maurice Walraven 1 – 0
5 Joop Bakker Daan Binnendijk ½ – ½
6 Chris de Weert Michiel Zeevaarder 1 – 0
7 Don van den Biggelaar Herman Heijboer 0 – 1
8 Jan Verheijen Paul Dowit 1 – 0
9 Julius Visser Sander Koning 0 – 1
10 John Kettenis Joris Kuipers 0 – 1
11 Luuk Hoogeveen Rob Uittenbogaard ½ – ½
12 Chris Molsbergen Daan Vernooy ½ – ½
13 Robin Schenkelaars Chiel Kuiper 0 – 1

2 reacties op “Uitslagen ronde 5 LSG Zwitsers (in onderbroek)

    • Dan blijft er over:
      Vincent Fructuoso die nooit in dit vakje past door die lange achternaam

      Als ik jou was, en je zou de keus hebben, zou ik er nog wat meer afhalen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*