Uitslagen ronde 5 interne

Terwijl LSG 6 thuis en LSG 8 uit probeerden de clubeer (let op, met 1 b anders zou je een grote bruine grizzly verwachten met LSG erop) hoog te houden, probeerden 24 interne lieden toch vooral het schaakleven van de clubgenoot miserabel te maken. De indeling kostte ditmaal wat hoofdbrekens want 2400 speelde tegen 1500 en omgekeerd. Maar ook deze keer kwamen we er weer uit en konden we beginnen.

Het leuke aan de eerste openingsfase is dat het schaakspel bij de eerste zetten nog geen onderscheid maakt in schaakkwaliteit van de spelers. Iedereen kan tegen de wereldkampioen na 5 zetten op een kleine plus rekenen als hij/zij wit heeft. Je speelt 1. e4 of 1. d4 en daarna een paar zetten die al miljoenen keren op het bord zijn verschenen. Het lastige aan het schaakspel is dat je openingszetten nog wel uit je hoofd kan leren, sterker, het is best nuttig om dat te doen, maar vervolg geven aan de opening is voor iedereen anders. Je moet al vroeg oordelen over stelling, stukkenspel, materiaalverhouding en wat je wil drinken. Ook speelt mee of de verloop van de partij een beetje in je straatje past. Zo zat naast mij Ivo Wantola een opening te spelen die niet veel voorstelt, maar de stelling lag regelrecht in zijn straatje en vanuit het niets tovert Ivo een prachtige combinatie die de dame wint van Van der Scheer. De ene zal het openingspel van Ivo verafschuwen, terwijl de ander superlatieven tekort komt. Onlangs heb ik nog een poging gedaan uit te rekenen hoeveel zetten er eigenlijk mogelijk zijn in het schaken, door ze in excel gestructureerd bij te houden en elke zet van een Komodo-oordeel te voorzien. Na een uur en 119 mogelijke zetten verder toch maar gestopt. Te veel werk.

Aan kop van de ranglijst gaat Raoul van Ketel die een lekkere start heeft met 5 uit 5. Zijn TPR kan nog wat beter, want ruim 3700 is aan de lage kant natuurlijk. Ook nieuwkomer Beau van der Marck doet lekker mee en kan waarschijnlijk claimen dat hij de enige actieve LSG-er is momenteel die nog nooit heeft verloren in de interne.

Volgende week ronde 6 van de interne, daarna is er weer een rondje Zwitsers!

Uitslagen ronde 5

Bd White Black Results
1 Raoul van Ketel Erik Oosterom 1 – 0
2 Vincent Schenkelaars Robert Straver 0 – 1
3 Arthur Pijpers Rolf Corstjens 1 – 0
4 Ivo Wantola Henk van der Scheer 1 – 0
5 Luuk Hoogeveen Beau van der Marck 0 – 1
6 Frank Korving Rudy van Wessel 0 – 1
7 Eric van ’t Hof Ornett Stork ½ – ½
8 Chiel Kuiper Bart van den Bosse 0 – 1
9 Daan Binnendijk Peter Passenier ½ – ½
10 Joop Bakker Gregor Waskowsky ½ – ½
11 Daan Vernooy Frans Erwich 0 – 1
12 Sikuan Lam Robin Schenkelaars 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*