Uitslagen ronde 5

De foto is genomen toen het al wat rustiger was. Er waren al wat partijen klaar. Ergens ver achterin spelen LSG 4 en 5. Op de voorgrond de deelnemers aan de Interne. De klok zegt dat het twee voor tien is.

Na remise tegen Eric van ’t Hof vorige week hield Nyuk Lyn Cchung deze week Erik Oosterom op remise. En hoe. Alsof alle tactische elementen van de stappenmethode een keer in een partij geprobeerd moesten worden. Aan de rode wangen van Oosterom was duidelijk te zien dat hij prima kon leven met het halfje.

Van de Bossen heeft het juiste strijdplan tegen jeugdspelers nog niet gevonden. Zijn score tegen stokstaartjes is vergelijkbaar met het aantal keer dat de verslaggever over de juiste spelling beschikt van zijn naam.

De partij Schenkelaars-Kindt was leuk voor het oog. Geen idee wat er exact gebeurde maar zwart strooide met pionnen als Trump met tweets. Het opportunistische spel werd beloond met ruimte en aanval.

De materiaalverhouding en thema’s in de partij van Pijpers-Stork waren ook bijzonder. Stervelingen kunnen vaak niet anders dan op enig moment toch maar even de “punten te tellen” van het hout op het bord. Daar moet je dan weer een correctie op plegen voor activiteit, positie koning, ontwikkeling, etc. Gezien de uitslag klopten de berekeningen van Arthur net iets meer.

De stand na ronde 5 is nog zonder verwerking van de uitslagen van de externe teams LSG 4 en 5. Door alle overwinningen aldaar gaat er nog wel wat verschuiven her en der.

Uitslagen 5de ronde

Bd White Black Results
1 Edwin van Haastert Vincent Fructuoso 1 – 0
2 Nyuk Lyn Cchung Erik Oosterom ½ – ½
3 Arthur Pijpers (R) Ornett Stork 1 – 0
4 Eelco Kuipers Eric van ’t Hof 1 – 0
5 Ik Oei Frank Korving (R) ½ – ½
6 Frans Erwich (R) Marnix Hofman 0 – 1
7 Chi Yun Cchung Erik Schoehuijs 0 – 1
8 Rob Uittenbogaard Robert Straver 0 – 1
9 Quinten Salomons Bart van den Bosse (R) 1 – 0
10 Quirinius van Dorp John Kettenis 1 – 0
11 Cas Kok (R) Wim Heemskerk 1 – 0
12 Onur Ada Ernst Gevers 0 – 1
13 Stanley Bingen (R) Stefan Vleming 0 – 1
14 Cor Oosterom Chiel Kuiper (R) 0 – 1
15 Richard Schelvis Luuk Hoogeveen 1 – 0
16 Jaap Davelaar (R) Alisha Warnaar 0 – 1
17 Robin Schenkelaars Manfred Kindt 0 – 1
18 Chris Molsbergen (R) Sikuan Lam 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*