Verslag + Uitslagen ronde 4 Interne

Ja, het was glad. Ja, het was donker. Ja, het was koud. Veertig LSG-ers hadden daar in het geheel geen boodschap aan en zaten om klokslag 20.00 uur verbeten achter het bord. Kou is een keuze. Van die 40 moesten er 4 een potje voor de beker spelen waarvan het verslag al te lezen. Het verslag van de andere 36 is er inmiddels ook. De stand na ronde 4 treft u hier aan.

Verrassingen zijn er in vrijwel elk schaaktoernooi en elke competitie. In ronde 4 was het Daan Binnendijk die de Verrassingsbokaal in ontvangst mocht nemen. Met wit versloeg hij Van Ketel. Als Daan in de komende rondes De Jong en Van Haastert een remise gunt en de kleintjes eronder klopt, dan speelt hij volgend jaar in LSG 1.

Er zijn leden die je zo’n 4 of 5 maal per jaar treft, afhankelijk of LSG zijn externe duels meer thuis of uit speelt in een seizoen. Wubben hoort tot die categorie maar plotseling was hij op een interne avond van de partij. En hoe. Tegen de grote Wim Zwinkels, sinds hij teamcaptain van het Eerste is, merk ik dat steeds meer mensen Meneer tegen Wim gaan zeggen, produceerde Wubben een dubbele uitroeptekenzet. Uitroeptekenzetten zijn zetten waarvan schakers denken dat ze goed zijn, het eigenlijk niet kunnen uitrekenen, ze dan toch maar doen en achteraf bleek het briljant te zijn.

Mijn voorspelling aan het einde van de eerste helft van de Interne dat Sander Koning in de tweede helft meer punten zou gaan scoren begint uit te komen. Aan zijn partij tegen Joris Kuipers hield hij met degelijk spel een mooi half punt over. Dat leek ook Rob Uittenbogaard te gaan lukken tegen Arthur Belle. Misschien stond Rob op enig moment wel beter en had hij aanspraak kunnen maken op de Verrassingsbokaal. Maar Arthur is handig en boog een wellicht wat mindere stand om in een gewonnen stand.

De stijl van Igor Coene spreekt menigeen aan. Hij kiest vaak voor een zijvariant die veel venijn bevat. Tegen Senders kwam hij al snel beter te staan, won een pion, nog een en toen het hopeloos werd ruilde Justin af naar een verloren pionneneindspel dat hij zich niet meer liet bewijzen. De stijl van Q spreekt menigeen ook aan. Na een rustige opening kwakt hij er materiaal tegen aan, gaat halsbrekende toeren aan, vliegende tijdnood, 4-dubbele penningen, wederzijdse mataanvallen, dat soort zaken. Zijn bloed na afloop werd dan ook direct gecontroleerd nadat hij ondergetekende met zuiver positionele middelen de nek om had gedraaid. De uitslag van het bloedonderzoek kan om prive-redenen niet medegedeeld worden, maar het Bestuur komt binnenkort in een speciale spoedzitting bijeen.

De stand na 4 interne rondes is interessant omdat voor het eerst sinds 1821 Arthur niet al niet meer in te halen is. Het zou zomaar kunnen dat we aan het einde van het seizoen een 4-kamp gaan krijgen om het kampioenschap!

Uitslagen ronde 4:

Bd White Black Results
1 Igor Coene Justin Senders 1 – 0
2 Daan Binnendijk Raoul van Ketel 1 – 0
3 Henk van der Scheer Erik Oosterom 0 – 1
4 Rolf Corstjens Frank Korving 1 – 0
5 John Kettenis Frans Erwich 0 – 1
6 Wim Heemskerk Aart van de Peut ½ – ½
7 Don van den Biggelaar Joop Bakker ½ – ½
8 Rob Uittenbogaard Arthur Belle 0 – 1
9 Marcel Wubben Wim Zwinkels 1 – 0
10 Bart van den Bosse Luuk Hoogeveen 1 – 0
11 Ernst Gevers Marcel de Jeu 1 – 0
12 Michiel Zeevaarder Coenraad Spaans 0 – 1
13 Paul Dowit Vincent Schenkelaars 0 – 1
14 Albert Termeulen Eric van ’t Hof 1 – 0
15 Robert Straver Quirinius van Dorp 0 – 1
16 Chris Molsbergen Stanley Bingen 1 – 0
17 Sander Koning Joris Kuipers ½ – ½
18 Chiel Kuiper Puck de Wit 0 – 1

6 reacties op “Verslag + Uitslagen ronde 4 Interne

  1. Wat er op het schaakbord gebeurt gaat vaak boven m’n pet, maar volgens mij heb ik niet gewonnen van Aart. Na wat gebroddel over en weer is 1/2 – 1/2 de terechte uitslag geworden.

  2. Ja, ik zit hier erg mee. Elke keer als ik de uitslagen wil invoeren van Daan, vraagt Chesspair: “Weet u dit zeker?” … dan druk ik op “Ja” en zegt het programma “Echt heel zeker?” … en dan druk op “Ja” en dan ten slotte nog: “Goed, ik verwerk het in de uitslagen en de stand, maar ik zou het toiletbezoek toch beter gaan monitoren”.

    Dat kost mij dus gewoon allemaal extra tijd.

  3. Ja ik dacht Wubben moet maar eens met een goed gevoel naar huis dan komt ie wellicht wat vaker. Blijkt hij er alleen maar te zijn omdat het bridgen een keer niet doorgaat…
    Ik heb Daan nog nooit op het toilet gezien, vind die insinuaties totaal misplaatst Robert! Wel rookt hij buiten wel eens een sigaret en voert hij de tot dan toe gedane zetten van zijn partij alvast in op zijn mobiel. Meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*