Verslag & Uitslagen ronde 3

Het gerucht gaat dat er dinsdagavond jongstleden een mobiele telefoon een zeer benauwde ervaring heeft gehad. Het ding, we noemen het I-sung, zat in de achterzak van een schaker. In een zeer kleine ruimte moest I-sung keer op keer happen naar adem. Ging zijn baasje zitten, wiebelde hij op zijn stoel of ging hooguit de linkerbil lichtjes omhoog voor een kleine ontluchting, dan had I-sung het nog veel zwaarder. Ergens rond 23.00 uur vond I-sung het welletjes. Hij greep zijn kans bij het eerste de beste lichtstraaltje en riep op hulp. 

Het baasje greep vertwijfeld naar zijn achterzak. “Maar hij stond uit …?!?”. I-sung dacht er anders over. Een kleine hobbel op de bips van zijn baas raakte precies de gevoelige plek bij I-sung die daardoor eindelijk naar lucht kon happen. Er klonk een zacht doch ferm geluidje. Het was extra zuur voor Van Drunick omdat hij tot dat moment een puike partij had gespeeld en Hellenberg naar de afgrond had geduwd.

Ja schakers, wees gewaarschuwd. Zet voordat je je telefoon uitzet en hem opsluit in een nauwe broekzak eerst je telefoon op stil en zet het ding dan pas uit. Dat voorkomt wraak van het ding voor eenzame opsluiting.

In de B-groep is er al na 3 rondes een eenzame leider. Wagemans speelde tegen medekoploper Van Osch een degelijke partij. Hij won een stuk voor een pion en had ook nog eens behoorlijk wat tijdsvoorsprong. Een peloton zit hem de hielen. En zoals we allemaal weten, is een beetje uit de wind rijden helemaal niet zo onverstandig. Een ongeslagen schaker in groep B, Chiel Kuipers, doet erg zijn best voor een van de ratingprijzen. Hij boekte alweer zijn derde remise tegen een tegenstander met fors wat ratingpunten meer op de bank. Voor aanvang van de ronde kreeg Daan Binnendijk nog een flesje wijn in handen omdat hij op het juiste moment de zaal in liep. Overigens had Binnendijk tijdens de vorige ronde een erg mooie matcombinatie op het bord gebracht.

In de A-groep gaan in ronde 4 Wantola en Van Ketel uitmaken wie daar de wind van voren gaat krijgen. Ook zij hebben 3 uit 3 en hadden weinig moeite met hun tegenstanders. Normaal schaakt de tegenstander van Wantola ergens tussen fenomenaal, prachtig, oogstrelend en overweldigend, maar deze dinsdag was een van de slechts 45 dinsdagavonden in een heel jaar van 365 dagen dat dat niet het geval was. Schaeffner stond na de opening al wat gedrongen en Van Ketel kon met sterk stukkenspel veel druk uitoefenen waar niet onderuit was te komen. Een verzoek aan de witspelers in ronde 4 van de A-groep is om het wat rustiger aan te doen. Als wit weer 8 van de 11 gespeelde partijen wint, dan wordt indelen steeds lastiger en dat willen we natuurlijk niet. Neem dus een voorbeeld aan de B-groep waar gewoon de helft met zwart wint en men her en der remises speelt. Aalders speelt een ijzersterk toernooi. Tegen Van Briemen stond hij naar mijn bescheiden mening en wellicht alleen optisch wat minder, maar in een handomdraai kreeg hij een toreneindspel op het bord met veel pionnen meer. Alsof Aalders wind mee had kon hij zijn koning en pionnen laten oprukken terwijl Van Briemen hooguit zijn laatst overgebleven zwarte pion naar de tweede rij kon brengen, maar geen millimeter verder.

De partijen uit de A-groep:

De partijen uit de B-groep:

U kunt de partijen ook downloaden.

Groep A, uitslagen ronde 3

Bd White Black Results
1 Straver, R. Wantola, I. 0 – 1
2 Ketel, van R. Schaeffner, J. 1 – 0
3 Wissen, van M. Peut, van de A. 1 – 0
4 Jeu, de M. Zon, van der S. 0 – 1
5 Aalders, P. Briemen, van W. 1 – 0
6 Pijpers, A. Oosterom, E. 1 – 0
7 Termeulen, A. Heemskerk, W. 1 – 0
8 Bloothoofd, G. Oei, I. 1 – 0
9 Hof,van ’t E. Kubbenga, M. 1 – 0
10 Roorda, T. Serdijn, A. 1 – 0
11 Drunick, van JW. Hellenberg, J. 0 – 1
12 Sikkel, D. Zwinkels, W. 0 – 1 R
13 Scherpenisse, K. Belle, A. 1 – 0

 

Groep B, uitslagen ronde 3

Bd White Black Results
21 Osch, van L. Wagemans, E. 0 – 1
22 Bosse, van den B. Bakker, J. 0 – 1
23 Stins, J. Weert, de C. 1 – 0
24 Walraven, M. Binnendijk, D. 0 – 1
25 Maat, van der N. Schenkelaars, R. 1 – 0
26 Hordijk, F. Schenkelaars, V. 0 – 1
27 Kuiper, C. Ruyter, de W. ½ – ½
28 Wulp, van der G. Warmenhoven, P. 1 – 0
29 Telkamp, H. Noordijk, E. ½ – ½
30 Molsbergen, C. Brandt, J. 0 – 1
31 Hoogeveen, L. Kuipers, J. 1 – 0 R
32 Bingen, S. Biggelaar, van den D. 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*