Uitslagen ronde 3

De grote vraag is natuurlijk of schakers ten tijde van een groot schaaktoernooi in eigen land, beter spelen tijdens een gewone interne ronde. Het antwoord werd gisteravond gegeven. Neen. Vanaf nu hebben we wetenschappelijk met elkaar vastgesteld dat schakers tijdens grote toernooien in eigen land het voor geen meter meer kunnen.

Bij schaken heb je wel eens het geluk dat je tegenstander pech heeft. Omgekeerd komt het nooit voor. Hcep dat je tegenstander kuleg heeft. In de 3de ronde hadden diverse spelers buitengewoon veel geluk dat de ander pech had. In de biografie van Donner staat beschreven dat Donner het meest kon genieten van de meest onverdiende zeges. Je denkt pakweg 90% van de partij dat je gaat verliezen en als je de zaal uit loopt antwoord je “gewonnen” tegen een geinteresseerde omstander. Waarbij er overigens in de uitspraak de klank van een vraagteken weerklinkt. Je brein is er nog niet aan gewend. Het echte gelukszalige gevoel komt pas na enige tijd.

Met 32 deelnemers was het relatief een wat rustige vrijdagavond. Gelukkig speelde er een hoempapa band vanaf een uurtje of 10 enkele nummers. Schakers hebben zich voorgenomen de sfeer van darten en schaatsen de schaakzaal in te brengen. Het zijn immers sporten met vele toeschouwers. Voor de schaatssferen dus de band, voor de dartssferen is een programma gestart met bier, frikadelen en zo min mogelijk beweging. Volgende ronde komt er een omroeper bij. Die schreeuwt op een “180” wijze af en toe een zet door de zaal. Zet iemand zijn paard laf terug dan volgt een klinisch en kort Knight to c3. Besluit de speler tot een spectaculair offer dan klinkt er een lang “Knnnnnniiiiiight toooooooooo fffffffffffff 777777777777”. We moeten mee met onze tijd. De schaaksport heeft weer toekomst.

Uitslagen ronde 3:

Bd White Black Results
1 Chi Yun Cchung Edwin van Haastert 0 – 1
2 Vincent Fructuoso Henk van der Scheer (R) 1 – 0
3 Ornett Stork Raoul van Ketel ½ – ½
4 Rudy van Wessel Coenraad Spaans (R) 1 – 0
5 Marnix Hofman Eric van ’t Hof ½ – ½
6 Wybe Evenhuis (R) Robert Straver (R) 0 – 1
7 Nyuk Lyn cchung Onur Ada 1 – 0
8 Chris de Weert (R) Frans Erwich (R) 0 – 1
9 Jeroen Peper Ronald van Vleuten 0 – 1
10 Quinten Salomons (R) Puck de Wit 1 – 0
11 John Kettenis Gert Helfferich 1 – 0
12 Eelco Kuipers Stefan Vleming 1 – 0
13 Alisha Warnaar Michiel Zeevarder 0 – 1
14 Manfred Kindt Cas Kok (R) 0 – 1
15 Chiel Kuiper (R) Chris Molsbergen (R) 1 – 0
16 Robin Schenkelaars Stanley Bingen 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*