Uitslagen ronde 3

En dan heb je zomaar alweer drie interne rondes gespeeld. Voor het eerst in het nieuwe speeltempo tijdperk stond er een groepje ruim na 00.00 uur om een bord heen. Bart van den Bosse en Eric van ’t Hof deden een experiment: lukt het om een ingewikkeld lopereindspel (met lopers op dezelfde kleur velden) te spelen met 30 seconde per zet erbij? Bart had als opdracht om te winnen. Eric had als opdracht het remise te houden. Zowel remise- als winstwegen zijn naar alle waarschijnlijkheid meer dan eens gemist. Het werd uiteindelijk remise. En natuurlijk hadden bepaalde zetten beter achterwege kunnen worden gelaten, maar mede door de 30 seconde per zet erbij kon er wel gewoon geschaakt worden in het verre eindspel.

Chesspair had bedacht Rudy van Wessel en Mark van der Werf een pittige generale voor zaterdag aan te bieden. Rudy offerde pionnen alsof hij ze vooral als hinderlijk hout beschouwde op weg naar de zwarte koning. “En un momento dado” passeerde ik hun bord en het enige wat ik wel begreep was dat het zeker geen remise zou worden. U begrijpt, het werd remise.

Rob Uittenbogaard kwam op enig moment de analyseruimte in en wilde nu toch wel eens weten of zijn tegenstander die avond, die Stork, het een beetje kon. Nadat hij het antwoord had vernomen ging hij met iets meer wit onder de neus terug naar het bord om circa vijf minuten later met een 0 achter zijn naam definitief de analyseruimte te betreden.

Stanley Bingen en Chris Molsbergen maakten er een vreemde partij van. Bingen had een handenbindertje in de vorm van een veropgerukte pion, Molsbergen leek materieel de overhand te hebben. Het materiaal won het van het handbindertje nadat deze hardhandig ontbonden was.

Hoe het kan dat er een halfje achter Kettenis – Van den Biggelaar staan, laten we momenteel door Scotland Yard uitpluizen. Op enig moment stonden er toch echt 2 torens aangevallen door een dame en de torens konden elkaar niet dekken. Maar goed, de wegen van Djohn zijn ondoorgrondelijk.

De stand na 3 ronden treft u hier aan. Dat er 2 ongeslagen koplopers zijn na 3 rondes met 3 uit 3 is niet zo heel verrassend, maar dat de naam Arthur Pijpers daarbij staat zal menigeen niet vooraf hebben durven voorspellen

 

Uitslagen ronde 3

Bd White Black Results
1 Raoul van Ketel Arthur Pijpers 0 – 1
2 Robert Straver Frans Erwich 1 – 0
3 Marcel Mol Aart van de Peut 1 – 0
4 Rudy van Wessel Mark van der Werf ½ – ½
5 Erik Oosterom Jan-Willem de Jong 0 – 1
6 Justin Senders Daan Binnendijk 1 – 0
7 Ernst Gevers Herman Heijboer 1 – 0
8 Rolf Corstjens Joop Bakker 1 – 0
9 Michiel Zeevaarder Albert Termeulen 0 – 1
10 Coenraad Spaans Joris Kuipers 1 – 0
11 Bart van den Bosse Eric van ’t Hof ½ – ½
12 John Kettenis Don van den Biggelaar ½ – ½
13 Frank Hordijk Chiel Kuiper 1 – 0
14 Adriaan Schouten Luuk Hoogeveen ½ – ½
15 Rob Uittenbogaard Ornett Stork 0 – 1
16 Daan Vernooy Dirk Sikkel 0 – 1
17 Henk van der Scheer Robin Schenkelaars 1 – 0
18 Stanley Bingen Chris Molsbergen 0 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*