Uitslagen ronde 2

De tweede ronde bracht een hoop mooie partijen. Voordat we er een paar uitlichten, eerst nog even de oproep aan nieuwe leden om op het schaakbord wel een beetje lief te zijn voor de oude leden. De strijd tussen nieuw en oud werd namelijk op 13 borden gestreden en de ‘nieuwelingen’ wonnen met 8-5!

In de reactievelden had Ornett Stork al zijn waardering voor de overwinning van Erik Schoehuijs uitgesproken. Daar sluit ik mij graag bij aan. Op enig moment was er een stelling op het bord verschenen dat er meer stukken in stonden, direct en indirect door aftrekschaak, dan dat er zetten waren. Het was dus even nauwkeurig rekenen maar wit deed het erg mooi.

Nieuwkomers Eva van Harten en Quinten Salomons kenden een prima debut. Quinten schoof in een gelijkstaand middenspel op een volwassen manier John Kettenis weg en Eva wist een in mijn ogen iets mindere stelling keurig naar remise te keepen tegen Chris Molsbergen. Het derde jeugdlid dat debuteerde, Nyuk Lyn Cchung, trof een wel ongelofelijk sterke schaker waar zelfs extreme files niet tegen bestand zijn.

Zijn we er dan? Welnee. Het duel Davelaar – Kuiper was ook aardig qua materiaalverhouding. Davelaar had op enig moment 17 pionnen meer dan Kuiper maar wel 2 stukken minder. Hoewel de pionnen een mooi blokje vormden vond het schaakbord dat de 2 stukken toch sterker waren.

Debutant Cas Kok maakte zijn verleende dispensatie voor de A-groep in het Zwitsers waar door achteloos in een klein anderhalf uurtje Van ’t Hof van het bord te zetten. Zoveel tijd had Joel van der Werf ook nodig om Frans Erwich op remise te houden.

De langste partij van de avond was er een van een oudje tegen een nieuwtje. Om de eer van de oudleden te redden had Serdijn de zware taak om Kindt te verslaan. Geen idee hoe de partij verliep, ik zag alleen de laatste zet van het duel. Dat was niet de allerbeste. Het paard ging staan op een veld waar het direct geslagen kon worden. Stom paard.

Een pareltje vond ik persoonlijk de zege van Van Wessel op Van der Marel. Als er ooit nog eens een boekje komt hoe je met wit moet winnen tegen Benoni (achtige) openingen, dan mag deze erin.

Bd White Black Results
1 Ernst Gevers Arthur Pijpers 0 – 1
2 Edwin van Haastert Marcel Wubben 1 – 0
3 Erik Oosterom Mark van der Werf 0 – 1
4 Rudy van Wessel Bert van der Marel 1 – 0
5 Erik Schoehuijs Ornett Stork 1 – 0
6 Marcel de Jeu Marnix Hofman 0 – 1
7 Manfred Kindt Adinda Serdijn 0 – 1
8 Joel van der Werf Frans Erwich ½ – ½
9 Michel Hubert Chris de Weert 1 – 0
10 Cas Kok Eric van ’t Hof 1 – 0
11 Frank Korving Frank Hordijk 1 – 0
12 Daan Binnendijk Wim Heemskerk 0 – 1
13 Jaap Davelaar Chiel Kuiper 0 – 1
14 Quinten Salomons John Kettenis 1 – 0
15 Chris Molsbergen Eva van Harten ½ – ½
16 Rob Uittenbogaard Jeroen Pepers 0 – 1
17 Puck de Wit Luuk Hoogeveen 0 – 1
18 Gregor Waskowsky Gert Helfferich 1 – 0
19 Nyuk Lyn Cchung Robert Straver 0 – 1
20 Richard Schelvis Wybe Evenhuis 1 – 0

 

5 reacties op “Uitslagen ronde 2

  1. Ik werd mooi weggespeeld door dhr Schoehuijs! In een wat belegen en daardoor minder bekende variant van een voor mij bekende opening werden er knappe zetten gedaan door de witten en de afronding was ook zeer gedegen. Het niveau van degenen die vorig jaar interne competitie speelden moet omhoog om de frisse wind bij te benen en dat is alleen maar goed.

  2. Wat leuk, Jaap Davelaar. Als dat ‘mijn’ Jaap is dan is het een lange goedlachse en charismatische man. Lijkt me leuk hem weer te zien! Lang geleden. Eigenlijk niets meer van hem vernomen sinds hij me in 2010 op Facebook ontvriendde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*