Uitslagen ronde 11

De deelnemers aan de play-offs zijn bekend! Raoul van Ketel won overtuigend de 2de helft ondanks een verliespartij in de allerlaatste ronde waardoor zijn 100% score werd verbroken. Artur Pijpers behaalde door een Max Verstappen-achtige inhaalrace de tweede plaats. Daardoor moest uw wedstrijdleider de reglementen voor de samenstelling van de play-offs erbij gaan halen. Pijpers was immers de winnaar van de eerste cyclus en had zich al geplaatst samen met #2 in die cyclus, Jan-Willem de Jong. De reglementen wezen feiloos Justin Senders aan die een mooie tweede helft beloond ziet met een plek in de strijd om het kampioenschap!

De vier schakers gaan de komende weken uitmaken wie zich dit jaar clubkampioen mag noemen. Dat wordt qua een kleine puzzel want door de bijzondere ledenvergadering dient er een andere avond dan dinsdag 10 mei te worden gevonden. Voor de gewone stervelingen die aan Rapid gaan meedoen hebben we besloten dat we geen 3 maar 2 avonden gaan houden. Soms is het leven niet ingewikkeld.

De kroonjuweel van de avond leek mij de fraaie combinatie van Van der Scheer tegen Spaans. Het zou mooi zijn als deze ooit nog eens met meer mensen wordt gedeeld. Nieuwkomer Matin Asmadal heeft lang niet geschaakt maar elke week lijken de zetten weer een stukje sterker te worden. Het is een kwestie van tijd voordat de eerste punten gaan binnenstromen.

Ik hoop u allen tijdens Rapid en de play-offs te zien. Beide starten volgende week (26 april).

Uitslagen ronde 11

Bd White Black Results
1 Raoul van Ketel Eric van ’t Hof 0 – 1
2 Justin Senders Arthur Pijpers 0 – 1
3 Robert Straver Wim Zwinkels 1 – 0
4 Daan Binnendijk Erik Oosterom 0 – 1
5 Ornett Stork Joop Bakker 1 – 0
6 Beau van der Marck Sikuan Lam 0 – 1
7 Luuk Hoogeveen Ernst Gevers 0 – 1
8 Wim Heemskerk Joris Kuipers 1 – 0
9 Chiel Kuiper Matin Asmadal 1 – 0
10 Henk van der Scheer Coenraad Spaans 1 – 0

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*