Uitslagen ronde 10

Het is John Kettenis niet gelukt de leiding in de interne competitie over te nemen van Raoul van Ketel. Het duel der giganten ging uiteindelijk toch naar de zwartspeler die zijn score van 100% wist vast te houden.

Met nog 1 ronde te gaan maakt Justin Senders de meeste kans op een plek in de play-offs. Al moeten de rekenmeesters eraan te pas komen als hij toch nog ingehaald wordt door Arthur Pijpers. Laatsgenoemde is al zeker van een plek in de play-offs door zijn zege in de eerste helft. Ook Van Ketel lijkt vrij zeker van plaatsing, hij staat 12.189 keizer-TPR punten los.

De 10de ronde bracht een aantal mooie paringen. Zo speelde 17 tegen 23. De strijd der priemgetallen. 16 nam het op tegen 25, de clash der wortels. En 69 speelde tegen 77. Die mag u zelf oplossen.

Voor het eerst in lange tijd werd er weer eens geklapt. Bij mijn partijen ben ik dat wel gewend, maar voor Arthur was het nieuw natuurlijk. Hij kreeg de mooie taak een eindspel te winnen waarbij twee paarden het opnemen tegen koning en pion. Het bijzondere daaraan is dat wit alleen kan winnen als die pion op het bord staat, merendeels wordt geblokkeerd en alleen de blokkade wordt opgeheven als daarmee de koning van de tegenstander meer naar de rand wordt geduwd (en later om mat te zetten). Afijn, de jeugd won het van de vermoeidheid. Er werden zowel kansen op snellere winst als kansen op remise gemist, maar na 147 zetten is de scherpte er niet meer helemaal.

De andere partijen waren allen minimaal een uur eerder klaar en behalve een apart eeuwig schaak tussen Oosterom en Van der Scheer en een vreemde opening bij Van Wessel – Heemskerk heb ik niets gezien. U moet dus maar zelf wat aanvullen over alle andere pareltjes. Dat reageren mogelijk is bewijst wel de poetische correspondentie onder het bericht over het Zwitsers.

Uitslagen ronde 10:

Bd White Black Results
1 John Kettenis Raoul van Ketel 0 – 1
2 Justin Senders Frans Erwich 1 – 0
3 Arthur Pijpers Robert Straver 1 – 0
4 Erik Oosterom Henk van der Scheer ½ – ½
5 Eric van ’t Hof Daan Binnendijk 1 – 0
6 Jaap Beetstra Ornett Stork 0 – 1
7 Sikuan Lam Chris Molsbergen 1 – 0
8 Rudy van Wessel Wim Heemskerk 1 – 0
9 Gregor Waskowsky Michael Kubbenga 0 – 1
10 Daan Vernooy Maurice Walraven 0 – 1
11 Ernst Gevers Frank Korving 1 – 0
12 Robin Schenkelaars Ivo Schoonman 1 – 0
13 Stanley Bingen Chiel Kuiper 0 – 1
14 Joris Kuipers Matin Asmadal 1 – 0

1 reactie op “Uitslagen ronde 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*