Uitslagen ronde 1 Interne

We zijn los! De eerste ronde bracht bijna 40 schakers bijeen. Bijna inderdaad. Het waren er 39 namelijk en iedereen was op tijd, dus een persoon was de ongelukkige. Maar het goede nieuws voor diegene was dat “oneven” zijn de rest van het jaar in de Interne niet meer zal voorkomen.

U wilt natuurlijk weten of er verrassingen waren. Daar is wat aan te doen. Gewoon even verder lezen.

Het viel mee. De meest opvallende is de remise van John Kettenis tegen Joop Bakker. Helemaal onderaan zien we dat Vincent Schenkelaars de winst heeft gepakt tegen Bart van den Bosse, maar ik zou daar niet willen spreken van een verrassing.

Dat niet alle overwinningen van de op papier sterkere speler vanzelf ging bleek wel uit mijn eigen partij. Na lang gewonnen gestaan te hebben was het opeens Dirk Sikkel die mat in 5 kon zetten! Gelukkig is het tijdperk van schaken met computerhulp nog niet aangebroken en miste hij de combinatie waarna hij enkele zetten later de winst weer keurig terug gaf.

Jan Hellenberg verkocht zijn huid duur tegen Edwin van Haastert. Door het nieuwe speeltempo moet je niet al te lang over zet 3 gaan nadenken en ik vermoed dat Jan in de opening wat snel b3 deed. Maar ondanks dat hij een pion verloor kort na de opening waren de heren tegen de klok van 00.00 uur pas klaar.

Rolf Corstjens en Albert Termeulen speelden een bizarre remise waarin geloof ik alleen de eerste 10 zetten de materiaalverhouding gelijk was. Het was jeugdige, gecalculeerde degelijkheid tegen energieke, dynamische senioriteit. 1-1 zou terecht zijn geweest.

Helaas heb ik onvoldoende van de vele partijen mee gekregen. Dus mocht u de behoefte hebben uw visie op het schaakschoon te geven dan kan dat via de reactievelden. Tot volgende week, dan gaan we voor de 40+!

 

Uitslagen ronde 1

Bd White Black Results
1 Justin Senders Arthur Pijpers 0 – 1
2 Rudy van Wessel Eric van ’t Hof 1 – 0
3 Jan Hellenberg Edwin van Haastert 0 – 1
4 Raoul van Ketel Coenraad Spaans 1 – 0
5 Henk van der Scheer Gerrie Bloothoofd 0 – 1
6 Wim Heemskerk Marcel de Jeu 1 – 0
7 Rolf Corstjens Albert Termeulen ½ – ½
8 Robert Straver Dirk Sikkel 1 – 0
9 Ernst Gevers Quirinius van Dorp 0 – 1
10 John Kettenis Joop Bakker ½ – ½
11 Frans Erwich Rob Uittenbogaard 1 – 0
12 Joris Kuipers Arthur Belle 0 – 1
13 Aart van de Peut Daan Vernooy 1 – 0
14 Puck de Wit Peter Aalders 0 – 1
15 Daan Binnendijk Chris Molsbergen 1 – 0
16 Frank Korving Wilfried Binnendijk ½ – ½
17 Herman Heijboer Chiel Kuiper 1 – 0
18 Vincent Schenkelaars Bart van den Bosse 1 – 0
19 Michiel Zeevaarder Robin Schenkelaars 1 – 0

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*