Uitslagen ronde 1 Interne Competitie

Het was een beetje mat. Wellicht was het omdat het nog vakantietijd was. Okay, in de uitslagen vonden we slechts 2 remises terug, maar op een of andere manier leken alle partijen wat gezapig te zijn. Alsof men het echte vuurwerk wilde bewaren voor het Oliebollentoernooi de dag erna.

U moet zich een keer verdiepen in de houding van de schaker. Als hij/zij schaakt welteverstaan. Er zijn twee hoofdhoudingen. Armen gekruist over elkaar op tafel of armen die als een soort hoofdsteun worden gebruikt. In de laatste houding maakt het denkwerk het hoofd dusdanig zwaar dat alleen 1 of 2 handen het nog tegen de zwaartekracht kunnen behoeden. Er zullen vast wat zijvarianten zijn, maar deze twee hoofdvarianten zie je in elke schaakzaal regelmatig terug. De volgende fase is het vinden van een verband tussen houding en resultaat. Schaken is een sport waar een goede houding niet per se leidt tot een goed resultaat. Bij schaatsen weer wel, hetgeen verwarrend is daar de bonden dezelfde afkorting hebben. U merkt het. Over de ronde zelf is weinig interessants te melden. Een uitzondering op deze laatste regel is de terugkeer van Juri Agaian die na 7 jaar zonder een stuk aangeraakt te hebben op mooie wijze won van Stins. In een overigens fraaie houding.

Bd White Black Results
1 Cas Kok (R) Arthur Pijpers (R) 0 – 1
2 Edwin van Haastert Eric van ’t Hof 1 – 0
3 Manfred Kindt Rudy van Wessel 0 – 1
4 Raoul van Ketel Frans Erwich (R) 1 – 0
5 Robert Straver (R) Marnix Hofman ½ – ½
6 Erik Schoehuijs Ornett Stork ½ – ½
7 Ik Oei Richard Schelvis 1 – 0
8 Erik Oosterom Bert van der Marel 1 – 0
9 Chiel Kuiper (R) Coenraad Spaans (R) 0 – 1
10 Henk van der Scheer (R) Stanley Bingen 1 – 0
11 Chris Molsbergen (R) Daan Binnendijk (R) 0 – 1
12 Johan Stins Juri Agaian 0 – 1
13 Robin Schenkelaars Michel Hubert (R) 0 – 1
14 Frank Korving (R) Alisha Warnaar 1 – 0
15 Chi Yun Cchung Luuk Hoogeveen 1 – 0
16 Nyuk Lyn cchung Gregor Waskowsky 1 – 0

 

 

3 reacties op “Uitslagen ronde 1 Interne Competitie

  1. Gezapig is een subjectief begrip. Ik vond de konings Indiër van kok pijpers en de Slavische openingsverhoring van de heren oosterom en van de marel en mijn eigen partij bepaald niet saai.

    • Die partijen waren zeker niet saai. De matcombinatie van Arthur mocht er zijn en jouw partij tegen Schoehuijs (deel 3 dit jaar) was 100x leuker dan mijn eigen geschuif. Cchung sr. en Hoogeveen jr. maakten er ook een spektakel van!
      Ik had het dan ook over de mensen zelf. Men leek wat gezapig. Het zal vast komen dat iedereen 3 kilo extra aan zijn lichaam had hangen als gevolg van kerst en oud&nieuw. Veel schaken dus. Dan vliegen de kilo’s eraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*