Uitslagen laatste ronde en beschouwing op eerste helft Interne

Als laatste had u nog de uitslagen van de elfde en laatste ronde van de Interne Competitie te goed. U wist al dat Arthur Pijpers de winnaar was (met een TPR over 9 partijen van 2699!!, hail King Arthur) maar vast nog niet dat Jan-Willem de Jong tweede is geworden en daarmee ook recht op de play-offs heeft. Alleen zal hij dan, of iemand anders, er wel voor moeten zorgen dat de Tweede Helft een andere winnaar kent dan Pijpers. Een hele klus als je de statistieken van de afgelopen 3 jaar erbij pakt! De grootste verrassing van de eerste helft is naar mijn bescheiden mening Chris Molsbergen die op een zeer fraaie 15de plaats is geëindigd.

De 11de ronde bracht in zichzelf ook nog wel een enkele verrassing. Een potentieel nieuw lid, Shardul Paricharak won met zwart van Wybe Evenhuis. Joris Kuipers vluggerde zich naar remise tegen Jan Hellenberg. Een ander potentieel nieuw lid, Chichung Lam had het zwaar tegen Adriaan Schouten. De opening bleek onbekend te zijn voor zwart en al snel ging het bergafwaarts. Voor beide heren: leuk dat jullie meedoen en hopelijk blijft het naar meer smaken!

De strijd om de plaatsen 3 t/m 6 was zeer spannend. Senders had een beetje pech dat hij na ronde 10 3de stond en moest daardoor met zwart tegen De Jong. Door zijn nederlaag kon een aantal schakers hem passeren. Zelf moest ik daarvoor Daan Binnendijk omkopen. Die stond na 25 zetten zo goed, dat ik geen andere oplossing zag hem te beloven dat ik hem de rest van het seizoen niet meer zal beledigen. Het werkte, mede daar hij niet door had dat ik mijn vingers gekruist hield. Bakker en Van Ketel stoeiden er vrolijk op los. Geen idee of het zwarte spel allemaal correct was, maar de 0-1 zorgde voor brons voor Van Ketel.

Om de eerste helft van de Interne waardig af te sluiten nog een laatste opmerking. Schaken en schijten gaat slecht samen. Dat u het even weet. Ik praat dan niet eens uit recente eigen ervaring maar op basis van enkele observaties. Niks is erger dan moeten schijten tijdens de partij. Wielrenners hebben er ook wel eens last van, er zijn verhalen bekend dat ze het zelfs soms laten lopen. Voor wie echt van vuurwerk houdt moet maar eens het verhaal opzoeken van marathonloper Gerard Nijboer die tijdens een marathon enkele uitwerpselen al rennend uit zijn broek trok en als een bidon aan de kant wierp. Ik zie schakers dat niet zo snel doen tijdens de partij. Schakers moeten naar een herentoilet. En dan komen we het punt dat schaken en schijten slecht samen gaan. De meeste mannen zijn beesten. De meeste schakers zijn mannen. Beesten kunnen er een rommeltje van maken op toiletten. Neem alleen al een nijlpaard.

Kortom, voor vals spelen heeft u helemaal geen computerhulp nodig. Bied bij aanvang van de partij iets te drinken aan en gooi subtiel laxeermiddel voor een week erbij. Succes gegarandeerd, ik doe het al jaren.

Uitslagen ronde 11

Bd White Black Results
1 Arthur Pijpers Erik Oosterom ½ – ½
2 Jan-Willem de Jong Justin Senders 1 – 0
3 Daan Binnendijk Robert Straver 0 – 1
4 Joop Bakker Raoul van Ketel 0 – 1
5 Wim Zwinkels Ernst Gevers ½ – ½
6 Henk van der Scheer Frank Oei ½ – ½
7 Jan Hellenberg Joris Kuipers ½ – ½
8 Rick Derksen Frans Erwich 0 – 1
9 Bart van den Bosse Quirinius van Dorp 0 – 1
10 Chiel Kuiper Jaap Beetrstra 0 – 1
11 Daan Vernooy Luuk Hoogeveen 0 – 1
12 Wybe Evenhuis Shardul Paricharak 0 – 1
13 Adriaan Schouten Chichung Lam 1 – 0

 

 

 

2 reacties op “Uitslagen laatste ronde en beschouwing op eerste helft Interne

  1. Alle rapportages en ludieke verslagleggingen waarderend (hulde, Robert!), zijn die laatste 2 alinea’s niet meer geschikt voor het gesloten deel van deze website?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*