Tweede Helft interne competitie gestart

Normaal gesproken start de Tweede Helft van de interne competitie altijd in het nieuwe jaar. Maar door een overvolle kalender was er geen andere keuze dan ronde 1 al op 23 december jl. te laten starten. Kennelijk waren veel schakers van slag want het regende verrassingen. Hele en halve punten werden gepakt door spelers die op papier dat niet zo snel verwacht hadden. Omdat het DSC haar best had gedaan om de avond in kerstsferen te brengen door vele schalen met prima hapjes te serveren, werd het een knus gebeuren.

Een van de verrassingen was de overwinning van Erwich op Van Wissen. Op basis van de stelling halverwege de partij is de surprise des te groter. Van Wissen stond goed tot gewonnen maar kreeg het aan het einde aan de stok met een klok. Veelal kun je slaan op de klok wat je wil, het ding gaat onverschrokken door met tikken. De klok bij Van Wissen-Erwich echter niet. De klok sloeg een keer terug en Van Wissen werd slachtoffer.

Zwinkels en Gevers speelden een onstuimige pot. Vanzelfsprekend vertikte Gevers het zijn koning in veiligheid te brengen; als compensatie kreeg hij er wel aanval voor. Maar Zwinkels kon de ogen richten op de zwarte koning. Geen idee hoe het allemaal precies verlopen is maar de spelers zelf waren er vol van. Jammer dat bepaalde partijen niet in 1-1 kunnen eindigen.

Rob Uittenbogaard had voor aanvang van de ronde nog even leiding gegeven aan een zeer succesvol ouder-kind toernooi. Terwijl het zweet nog via de ruggengraat bepaalde groeven opzocht zette hij achteloos Robin Schenkelaars van het bord. Een mooie overwinning voor onze jeugd-senior!

De paring Chris tegen Chris had een bepaalde lading. Sinds een verslag van een aantal rondes geleden is elke naamstrijd inmiddels beladen. Je kon het zien aan de koppies. Er werd geen drinken aangeboden. Onder de tafel leek geschopt te worden. Beschuldingen over en weer over computergebruik op het toilet. Banden lek. Mouwen van de jas aan elkaar genaaid. En tot slot werd er met een scheerapparaat een forse pluk haar van het achterhoofd geschoren terwijl de tegenstander in diep gepeins voorover gebogen zat. De eer van de naam is plotseling heel groot bij LSG. Let dus goed op de stand voor navolgende rondes. Zo staan Eric en Erik dicht bij elkaar …

Tot slot de remise van Maurice Walraven tegen Rolf Corstjens. Ik zat ernaast en mocht het mooie schijnoffer Pc5!! aanschouwen. Daarna schakelde Walraven helaas iets te snel om in een soort dam-modus (ruilen, ruilen en nog eens ruilen) waardoor hij uiteindelijk nog een paar nauwkeurige zetten moest doen om remise te bereiken. Toch mooi gedaan, want de jeugd van tegenwoordig kan behoorlijk schaken!

Uitslagen ronde 1:

Bd White Black Results
1 Robert Straver Jan-Willem de Jong 0 – 1
2 Michiel van Wissen Frans Erwich 0 – 1
3 Joop Bakker Raoul van Ketel ½ – ½
4 Igor Coene Erik Oosterom 1 – 0
5 Justin Senders Eric van ’t Hof 1 – 0
6 Frank Oei Henk van der Scheer 1 – 0
7 Wim Zwinkels Ernst Gevers 1 – 0
8 Aart van de Peut Coenraad Spaans 1 – 0
9 Stanley Bingen Gert Helfferich 1 – 0
10 Maurice Walraven Rolf Corstjens ½ – ½
11 Daan Binnendijk Joris Kuipers 1 – 0
12 Frank Hordijk Vincent Schenkelaars 0 – 1
13 Chris de Weert Chris Molsbergen 1 – 0
14 Daan Vernooy Bart van den Bosse ½ – ½
15 Don van den Biggelaar Chiel Kuiper 1 – 0
16 Rob Uittenbogaard Robin Schenkelaars 1 – 0

7 reacties op “Tweede Helft interne competitie gestart

   • Wim Z had ook al de opmerking gemaakt dat wellicht Oei zou hebben gewonnen. Sowieso is er wat vreemds aan de hand want het indelingsprogramma en de print van ronde 1 zeggen toch echt dat de indeling Van der Scheer – Oei was (er staat 1-0 ingevuld) maar Wim wist zelfs te herinneren dat Oei met wit speelde!?!

    Afijn, crisis in de interne … zal het ooit nog goed komen …

    Ik zal de beide spelers maar eens een berichtje sturen, de bron zelf zal vast nog wel weten wie met welke kleur heeft gespeeld en wie er gewonnen heeft …

 1. Het mysterie van de uitslag is opgelost … de heren waren verkeerd gaan zitten. De partij Van der Scheer – Oei 1-0 is in de uitslagen en de stand omgezet in Oei – Van der Scheer 1-0.

  De heren hebben toegezegd voortaan goed te gaan zitten. Gewoon op hun billen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*