Twee op een rij voor LSG IntelliMagic

Vorig jaar was op deze plek te lezen dat het eerste team van LSG een unieke prestatie had neergezet door voor het eerst landskampioen te worden. Een jaar later wist het team deze fantastische prestatie te herhalen en werd wederom een ronde voor het einde de titel veilig gesteld!

Tweede titel is binnen

Aan het begin van het seizoen hadden we hier niet echt rekening mee gehouden. Jan Sprenger was verhuisd naar Turijn en vervangen door Martin Roobol en de concurrentie had zich behoorlijk versterkt. Vooral Kennemer Combinatie en En Passant hadden wat nieuwe en sterke spelers aan hun selectie toegevoegd. Ook Apeldoorn en BSG waren een stuk sterker dan vorig jaar. KC was de uitgesproken favoriet en daaronder zou het spannend worden. Toen we in de 2e ronde flink klop kregen van de club uit Haarlem, leek een nieuwe landstitel wel heel erg ver weg.

Maar daarna begon de zegereeks. Terwijl wij onze wedstrijden redelijk soepel wisten te winnen, liet de concurrentie steeds meer steekjes vallen. Vooral het weekend waarin wij van Charlois wonnen, kregen we veel goed nieuws te horen tijdens het heerlijke eten in de door Michiel aanbevolen Italiaan. KC verloor voor de 3e keer in 5 ronden en was al zo’n beetje uitgeschakeld. De andere koplopers HWP, EP en BSG lieten allemaal punten liggen waardoor we opeens alleen aan kop gingen. Vanaf toen gingen we er weer echt in geloven!

Nog 2 overwinningen volgden waarbij die tegen BSG wel ontzettend belangrijk was. Hierdoor was het gat naar de concurrentie (EP en het verrassende HMC) 3 matchpunten en dus kon de titel op zaterdag 13 april tegen hekkesluiter Stukkenjagers worden veilig gesteld. Hiervoor moest wel worden gewonnen en dat was dan ook de opdracht!

De wedstrijd
De eerste uitslag kwam op naam van Predrag. Met zwart tegen Lars Vereggen kwam hij zonder enig probleem uit de opening, maar daar was ook alles mee gezegd. Lars speelde zeer degelijk en een remise-aanbod werd na een korte blik op de overige partijen door Predrag dan ook geaccepteerd.

LSG-Stukkenjagers van start

Zelf mocht ik ons op voorsprong zetten. De Stukkenjagers zijn – net als wij – een team dat weinig invallers nodig heeft. Deze wedstrijd was de familie Beukema echter op wintersport waardoor er opeens twee invallers nodig waren. Frans Konings had al eens eerder dit seizoen gespeeld, maar Nick Bijlsma was toch wel een beetje een verrassing. Vorig seizoen speelde hij al wel voor de club uit Tilburg, maar dit jaar was hij voor zijn studie naar New York. Hij was net een maandje terug en kon zodoende zijn debuut in de Meesterklasse maken. Ik wist niet wat Nick speelde en koos dus maar voor een zijvariantje in het Siciliaans wat ik vroeger vaak speelde. Een klein plusje kon langzaam worden uitgebouwd toen ik de kans kreeg op een leuke tactische truuk. (1½-½)

Edwin scoorde het eerste volle punt

Niet al te lang daarna kwam Jelmer met een ‘big smile’ de bar binnen lopen. Hij nam met zwart wat risico’s in een redelijke normaal ogende Siciliaanse Egel door in te gaan op gevaarlijke complicaties. Uiteindelijk wist Jelmer daar beter mee om te gaan dan tegenstander Luuk Baselmans. (2½-½)

Teamleider kijkt toe

Op dat moment was ook wel duidelijk dat Casper en Arthur gingen winnen. Casper speelde met wit tegen Mart Nabuurs een rustige Engelsman en na wat onnauwkeurigheden van de Tilburger kreeg hij een zeer goed eindspel. Met goede techniek werd dit klusje vakkundig geklaard.
Een tegenvaller was de nul aan bord 10 van Eelke. Hij speelde met wit tegen Jordy Schouten en leek vrij goed uit de opening te komen. Hij ging echter niet doortastend genoeg verder waarna zwart een sterke aanval kreeg die in de praktijk lastig tegen te houden was.
Remises van Jan-Willem (een saai potje met zwart tegen Mees van Osch) en Martin (een enerverende remise met zwart tegen Mark Haast) brachten de stand op 4½-2½.

Slotfase LSG-Stukkenjagers

Bij Arthur duurde het allemaal wat langer dan gepland, maar uiteindelijk was hij het die het kampioenschap binnen haalde. In de opening won hij met wit tegen Herman Grooten een pion en ik had dat punt dan ook al snel geteld. Een paar onhandige zetten van Arthur gaven zwart de kans om weer terug te komen in de partij, maar uiteindelijk won hij toch in het verre eindspel. (5½-2½)

Arthur haalde het beslissende punt binnen

Mark had de kans om zijn seizoen mooi af te sluiten, maar in een foutenfestival tegen Tijmen Kampman kwam hij helaas niet verder dan remise.

Michiel gaf de wedstrijd nog een passend einde door in een behoorlijke wurgpartij met wit te winnen van Frans Konings. Een zeer degelijk 7-3 overwinning waardoor we alweer een ronde voor het einde kampioen zijn.

Michiel voorzag zijn eigen partij nog van wat commentaar.

Het kampioenschap
Dit kampioenschap is echt een prestatie van het collectief. Er is niemand die er dit seizoen echt bovenuit stak en ook niemand die door de ondergrens is heen gezakt. Als team hadden we een collectieve off-day tegen KC, maar alle andere wedstrijd werden verdiend gewonnen. Nu rest alleen nog de centrale slotronde in Haarlem tegen HMC en dan nog een mooi moment vinden voor een feestje!

Partijen

LSG IntelliMagic De Stukkenjagers
Nikolic, P. (Predrag) 2576 Vereggen, L. (Lars) 2359 ½ – ½
Schoppen, C. (Casper) 2457 Nabuurs, M. (Mart) 2263 1 – 0
Jong de, J.W. (Jan-Willem) 2425 Osch van, M. (Mees) 2294 ½ – ½
Pijpers, A. (Arthur) 2491 Grooten, H.C.A. (Herman) 2298 1 – 0
Jens, A.J. (Jelmer) 2417 Baselmans, L. (Luuk) 2300 1 – 0
Haastert van, E.P.C. (Edwin) 2445 Bijlsma, N. (Nick) 2275 1 – 0
Roobol, M. (Martin) 2252 Haast, M.J.A. (Mark) 2360 ½ – ½
Bosman, M.J.T. (Michiel) 2368 Konings, F.P.A. (Frans) 2202 1 – 0
Werf van der, M.J. (Mark) 2396 Kampman, T. (Tijmen) 2256 ½ – ½
Wiersma, E. (Eelke) 2330 Schouten, J.A.J. (Jordy) 2075 0 – 1
2416 2268 7 – 3

 

3 reacties op “Twee op een rij voor LSG IntelliMagic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*