Topsport en plezier op de Koornbrug

Schaken midden in Leiden; dat levert veel bekijks op. Midden op de Koornbrug -de brug ter hoogte van het stadhuis over de Nieuwe Rijn- schaken op zondagmiddag. Is er een mooiere plek in Leiden voor een simultaan?

In het kader van de eerste Leidse Topsport Tiendaagse gaf 1e tientalspeler en Internationaal Meester, Mark van der Werf, een simultaan. Aanvankelijk vallen er enkele spetters, maar als de zon doorbreekt is het heerlijk toeven op de Koornbrug.

Voorbijgangers, toeristen, volwassenen en kinderen komen voorbij. Sommigen blijven even staan kijken of nemen een foto; anderen nemen enthousiast plaats achter een van de borden. Steeds waren er tussen de zes en tien borden bezet. Het tempo van Mark was hoog en van 13.00 tot 17.30 uur speelde hij naar schatting zeker 40 partijen.

Op het stadhuisplein ligt een groot tuinschaakspel. Ook dat trekt de aandacht. Meerdere mensen vonden dat dit er altijd zou moeten liggen; andere steden hebben dat toch ook? Meer dan eens werd mij de vraag gesteld of wij dit vaker doen. Zelden heb ik zoveel enthousiate mensen gesproken over schaken. Het was een zeer geslaagde middag. Dank aan Mark voor zijn inzet en aan de andere betrokken LSG-ers voor hun hulp.

Zie hieronder enkele foto’s die de sfeer van het evenement goed weergeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*