Toetje PK LeiSB 2015

Het is al weer een tijdje geleden dat Ivo Leids Kampioen 2015 werd en het duurt ook nog een poosje totdat anderen de kans krijgen deze titel in 2016 van hem over te nemen. Na afloop van het toernooi werden diverse prijzen uitgereikt waaronder een spektakel prijs. Nu een mooi moment om nog eens terug te kijken en de fraaie momenten in deze partij met jullie te delen.

Tijdens de laatste ronde werd mij door de wedstrijdleider gevraagd of ik een idee had welke partij voor deze prijs in aanmerking kwam. Ik twijfelde geen moment. Hoewel de partij nog bezig was, leek het me duidelijk dat Quirinius van Dorp de prijs in ontvangst zou mogen nemen voor zijn partij tegen Coenraad Spaans.

Na een matige opening van wit verzuimt zwart zijn ontwikkeling te voltooien. Q neemt het initiatief over en weet met een fraai offer de zwarte koning in het midden te houden. Er is geen ontkomen meer aan voor Coenraad en na 21 zetten is het pleit beslecht. Vooral in de analyse achteraf kwamen de mooiste varianten op het bord. Ik gaf toen aan dat we hier nog wel op terug zouden komen. Een beetje later dan gepland, maar toch… Veel plezier bij het naspelen!

1 reactie op “Toetje PK LeiSB 2015

  1. Impressive stuff. De gewetensvraag aan Q is natuurlijk of hij alles gezien heeft. Met name de variant met 20. Dxb7!! gevolgd door Lb5 en mat.
    Aandachtspuntje is wel dat er in de eerste 9 zetten 5x met de dame is gezet. Mannen moeten leren van vrouwen af te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*