Oliebollentoernooi 2013

Opnieuw bleek het niet eenvoudig de verleiding van Snelschaken en Oliebollen te weerstaan. Maar liefst 33 teams togen naar het Denksportcentrum; 3 meer dan vorig jaar. Verdeeld over drie groepen van elf werkten de teams een dubbelrondige competitie af.

Alvorens de successen te bewieroken, een compliment aan de organisatie bestaande uit Adinda Serdijn, Marcel de Jeu en Thomas Thissen. Zij zorgden voor een vlekkeloos toernooi.

A-groep

  Vereniging Bordpunten
1 LSG 1 76½
2 AAS 1 65½
3 LSG 2 53½

Het zal weinigen verbazen dat LSG 1, begin dit jaar nog tweede op het NK snelschaken voor clubteams, beslag wist te leggen op de eerste prijs. Achter hen werd AAS 1 overtuigend winnaar van het zilver. In de strijd om de derde plaats wist LSG 2, ondanks een nederlaag tegen Voorschoten in de laatste ronde, Phlidor 1 nipt voor te blijven.
Topscorer: Maarten van Zetten (Promotie 1) behaalde 16,5 punt uit 20 partijen.

B-groep

  Vereniging Bordpunten
1 AAS 3 59
2 LSG 4 ‘Rijnsburg’ 58½
3 Promotie 3 53½

In de 9e ronde wist AAS 3 met een 6-2 overwinning in het onderlinge duel LSG 4 te achterhalen; het halve punt voosprong werd vervolgens in de voorlaatste ronde door LSG 4 teniet gedaan, maar door een nederlaag van LSG 4 in de slotronde tegen SHTV 1 kwam het team van AAS weer langszij. Hierdoor eindigde AAS 3 met slechts en half punt voorsprong op de eerste plaats. Leithen 1 scoorde net als Promotie 3 53,5 punt, maar de derde prijs werd toegekend aan de spelers uit Zoetermeer omdat zij het onderling duel nipt wisten te winnen met 4,5-3,5.
Topscorer: Willem Hensbergen (AAS 3) behaalde 17,5 punt uit 20 partijen.

C-groep

  Vereniging Bordpunten
1 Leiderdorp 1 66
2 Sassenheim 1 60
3 Op Eigen Wieken 58

Het jeugdige Leiderdorp, met 3 meisjes in de gelederen, nam al vroeg de leiding en stond deze nooit meer af.
Topscorer: Rolf Corstjens (Leiderdorp 1, bord 1), Sterre Kruisen (eveneens Leiderdorp 1, bord 4) en Roderick van Kempen (Voorschoten 3, bord 1) hadden alle 18 punten uit 20 partijen

In bijgevoegde excel sheets (A-groep, B-groep, en C-groep) vindt u alle uitslagen en de persoonlijke resultaten van de 3 groepen.

Foto’s
De sfeer van het toernooi kunt u bovendien terugzien in de de fotoreportage van Folkert Geertsma en de fotoreportage gemaakt door Eric van ‘t Hof.