Noteboom 2013

Eindstand groep A
Eindstand groep B
Eindstand groep C

Foto’s

Enkele foto’s om een indruk te krijgen.

24-2-2013 18:00

Partijen

Een selectie van partijen is hieronder na te spelen of via deze link te downloaden

Zeer geslaagde 73e editie Daniël Noteboomtoernooi

Het 73e Daniël Noteboom toernooi kan in de geschiedenisboeken worden bijgeschreven als een zeer geslaagd evenement. Een editie zonder negatieve incidenten, en vol met sportieve hoogtepunten. Een evenement ook waar topsport en breedtesport hebben laten zien uitstekend samen te gaan. Met in totaal 268 deelnemers zijn we weer daar waar we willen zijn met het ons traditionele toernooi. Helaas past niet alles in 1 ruimte, de aula van het Leonardo College, maar daar zijn de matadoren van de C-groep inmiddels wel aan gewend.

Dit jaar stond in het teken van enkele veranderingen t.o.v. vorige jaren. Met 4 live-borden konden de thuisblijvers meegenieten van de strijd om de ereplaatsen in de A-groep. Veel deelnemers maakten gebruik van de speciale schakerskorting die door hotel Ibis werd geboden. Erika Sviva van De Beste Zet fleurde de analyseruimte op met een mooie verzameling schaakboeken. Nieuw was ook de clubprijs, voor de best presterende 4 deelnemers van dezelfde vereniging.

Het Noteboom is bovenal een toernooi van tradities. De organisatie bestaat al jaren uit een hechte groep vrijwilligers, dit jaar weliswaar met een nieuwe directeur en enkele vers aangestelde vrijwilligers. Qua deelnemers mochten we ons dit jaar opnieuw gelukkig prijzen met de aanwezigheid van heel veel jeugdigen en dames. Ook is het altijd leuk om bekende gezichten weer terug te zien, sommige deelnemers doen al meerdere decennia mee.

Met liefst 7 grootmeesters en 5 internationaal meesters was de A-groep ongekend sterk. Toernooiwinnaar werd Sergey Fedorchuk, na een lucky win op Jan Smeets en een korte remise in de slotronde tegen Erik van den Doel. Het podium van de A-groep was verder imposant te noemen, met 4 oud-winnaars en Igor Rausis die Fedorchuk flankeerden. Het slot in de B-groep was een anti-climax, maar daar zal winnaar Bas van der Berg niet wakker van liggen. Winnaar in de C-groep werd Chiel Koster, die zijn directe concurrent Arie van Heeren versloeg in de slotronde. Gren Noteboom, jawel, familie van (Daniël zou een oom geweest zijn) kwam dicht in de buurt van de prijzen, en heeft gelukkig al aangekondigd aan toekomstige edities mee te willen doen.

Graag wil ik hierbij alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun prijzen. Na lang en secuur rekenwerk is de jury tot de conclusie gekomen dat Dordrecht de clubprijs gewonnen heeft, nipt voor het Haagse DD en De Pion uit Roosendaal. Arie van Heeren, Melvin Holwijn, Johan van de Griend en Lennard den Boer scoorden samen 16 punten, een halfje meer dan de concurrentie. Binnenkort zal worden afgesproken wanneer de lekkernijen kunnen worden uitgereikt.

Alle overige informatie in detail vindt u elders op deze site. Geniet u nog eens rustig na van alle mooie partijen, foto’s en verslagen. Tot slot een woord van dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van dit toernooi. Volgend jaar doen we het graag opnieuw, graag tot dan (voor wie de agenda al klaar heeft liggen, het 74e toernooi is van 28 februari t/m 2 maart 2014).

Rudy van Wessel

Links naar toernooiverslagen op andere sites:

Schaakverslagen van Maaike Keetman
Schakers.info
Schaaksite
Ab Scheel
Haagse schaakbond

Winnaar Daniel Noteboomtoernooi 2013 ~ Sergey Fedorchuk

Foto: Maaijveld

Uitslagen en eindstanden

U heeft nog recht op de cijfers van het toernooi. In het menu links kunt u de uitslagen van de slotronde zien en de eindstanden. Zometeen gaan we de winnaars huldigen en de vrijwilligers bedanken. Tijdens het typen is de zaal al opgeruimd…

10-2-2013 18:35

Ondertussen…

Op de borden 5-8 in de A-groep gaat de winst naar de zwartspelers. Vyacheslav Ikonnikov wint van Ivo Wantola zoals te zien was op de liveborden, en voegt zich bij de winnaars. Uiteindelijk een zestal winnaars in de A-groep: Bitalzadeh, Fedorchuk, Ikonnikov, Rausis, Smeets en Van den Doel. Klinkende namen. In de B-groep is de overwinning van Bas van der Berg al een feit. De C-groep is ongedeeld gewonnen door Chiel Koster.

10-2-2013 17:45

Slotronde

De grootmeesters op het topbord namen geen risico. Een snelle remise, waarna bleek dat ze tot 15:00 moesten wachten totdat de tap open ging. Vervolgens mogen ze geduldig afwachten wat de concurrenten gaan doen. In de B-groep speelden de spelers aan de 2 topborden ook een grootmeesterlijke remise.

10-2-2013 16:15

Indeling, standen & uitslagen

De indeling van de slotronde staat online, evenals de standen na en uitslagen van de vijfde ronde.

10-2-2013 14:15

Bijltjesdag

De zondagochtenronde zag weer een hoop drama. Koploper Jan Smeets gaat hard onderuit nadat hij in zware tijdnood een vrijwel winnende voortzetting mist: 31. Lb5 i.p.v. 31. Lc4. Het Zwiters gambiet van Erik van den Doel loopt nog op schema, in de laaste ronde kan Fedorchuk hem van de victorie afhouden. Ook Ivo Wantola schuift naar voren na een overwinning op Erik Hoeksema. Hij had geen voordeel op het bord, maar uit de afgelopen jaren had Ivo een psychologisch voordeel in de onderlinge ontmoetingen opgebouwd.

De partijenselectie is ondertussen ook uitgebreid.

10-2-2013 13:30

Bezoek van Ab Scheel…

En dat betekent natuurlijk nog steeds een hele hoop schakersfoto’s. U vindt deze op zijn website.

10-2-2013 11:15

De vierde ronde

De twee partijen op de topborden hadden deze ronde opvallend veel gelijkenis, niet zozeer qua opening, maar wel op diverse andere kenmerken. Beide partijen duurden 26 zetten en werden vrij snel door de met de witte stukken spelende grootmeester gewonnen. Smeets en Fedorchuk deden daarmee goede zaken. In de vijfde ronde staat het onderlinge duel tussen deze twee favorieten voor de tournooizege op het programma.

 

Jan Smeets heeft op dit moment de leiding. Op een half punt achterstand volgen naast Sergey Fedorchuk Erik van den Doel en Lars Ootes. Met nog vele sterke spelers kort daarachter wordt het zondag hopelijk een spannende slotdag.

In de B-groep ging de ratingfavoriet Dorjkhu Tuvsinbajar onderuit tegen Bas van der Berg, die nu alleen aan de leiding gaat omdat de andere twee spelers met 3 uit 3 niet wonnen.

Ook in C nog één speler met de maximale score. Arie van Heeren rekende af met concurrent Emilian de Kievit en zag mede koploper Ton Montforts niet verder komen dan remise tegen Tikran Tikranian.

10-2-2013 02:00

Indeling, standen & uitslagen

De indeling van de vijfde ronde staat online, evenals de standen na de vierde ronde en uitslagen van die vierde ronde.

Als gevolg van een oneven aantal deelnemers hebben Marcel Schroër (A), Sebastiaan Kranenburg (B) en Stanley Bingen (C) in de vijfde ronde een bye.

10-2-2013 01:00

Halverwege

In de A-groep zijn nog slechts twee spelers in het bezit van een perfecte score. Lars Vereggen profiteerde relatief eenvoudig van de zwaktes in de stelling van Ivo Wantola. Jan Smeets had het lastiger tegen Mees van Osch. Een offer van Mees leek veelbelovend, maar leverde uiteindelijk toch niets op. Bijna alle andere grootmeesters staan op een half punt achterstand. Bijna alle, want Ulf Andersson heeft na een bye en een remise tegen Demre Kerigan een vol verliespunt.

In de vierde ronde op de topborden ook weer een paar “pittige indelingen” Ikonnikov treft het niet. Na Andriasian ontmoet hij nu oud toernooiwinnaar Bitalzadeh. Verder is Hoeksema – Rausis op de live borden te volgen.

In de B-groep hebben vier spelers nog altijd 100 %. Bas van der Berg, Arian de Bruijne, David Knight en Dorjkhu Tuvsinbajar lijken de strijd om de eerste plek te gaan bepalen.

Het aantal koplopers in de C-groep is inmiddels beperkt tot drie spelers: Arie van Heeren, Emilian de Kievit en Ton Montforts.

In het supertrio wordt Jan Smeets als de grote favoriet voor de eindzege gezien. 66,7% van de deelnemers heeft hem als de te verwachten winnaar aangemerkt. Fedorchuk wordt door 15,6 % nog altijd de beste kansen gegeven.

Beide foto’s: René Olthof

9-2-2013 20:00

Indeling, standen & uitslagen

De indeling van de vierde ronde staat online, evenals de standen na de derde ronde en uitslagen van die derde ronde.

9-2-2013 19:00

Partijen ronde 2

Terwijl de derde ronde in volle gang is, kunt u enkele partijen van de tweede ronde naspelen. In de derde ronde gelijk de eerste GM-GM ontmoeting waarin beide heren elkaar nog geen pijn doen. Op bord 4 wint de jonge Lars Vereggen van Ivo Wantola.

9-2-2013 16:00

Indeling, standen & uitslagen

De indeling van de derde ronde staat online, evenals de standen na de tweede ronde en uitslagen van die tweede ronde.

9-2-2013 14:00

De eerste ronde

Van de elf aangemelde grootmeesters zijn er vier (deels met keurige afmelding) weggebleven. Dit resulteerde helaas in een leeg gebleven live bord. Met uiteindelijk zeven grootmeesters en vijf meesters is er hoe dan ook sprake van een uitzonderlijk deelnemersveld.

In de eerste ronde hadden de grootmeesters het op het eerste gezicht nog niet zo moeilijk. Op de live borden vielen in elk geval al ver voor de tijdnood de beslissingen, allen in het voordeel van de favorieten. De internationale meesters kwamen er niet zonder kleerscheuren van af. Oud-toernooiwinnaar Ali Bitalzadeh had het zwaar tegen local hero Gerrie Bloothoofd. In het pionneneindspel is hij wellicht nog goed weggekomen met remise, maar nadere analyse zal moeten uitwijzen of deze conclusie wel juist is. Ook Eelke Wiersma en Fred Slingerland raakten nu al een half punt achterop.

In de B-groep liet Dick van den Berg zien het spel niet verleerd te zijn. Na lange tijd niet gespeeld te hebben is hij dit seizoen weer gaan schaken, als lid bij Oegstgeest. Hij startte met een zwartzege op Boudewijn van de Haar.

In de C-groep was er extra aandacht voor Gren Noteboom. De naam verraadt het al, familie van de schaker waar het toernooi zijn naam aan ontleend. Met een zege liet Gren zien dat er in de familie nog altijd goed gespeeld wordt.

9-2-2013 01:30

Indeling ronde 2

De indeling van de tweede ronde voor alle drie groepen staat online, evenals de standen en uitslagen na en van ronde 1.

9-2-2013 01:00

Indeling ronde 1

De indeling van de eerste ronde voor alle drie groepen staat ondertussen online.

8-2-2013 21:15

We zijn dus weer begonnen…

Het draaiboek was afgestoft, de procedures waren tevoren nog eens doorgelopen. Alles voorbereid. En dan is het wachten op de kink in de kabel. Dat was in eerste instantie een netwerk van de Leonardo Scholengenmeenschap, waar alle uitgaande verkeer geblokkeerd was. Dankzij de vriendelijke systeembeheerder is het dan eindelijk zover.

Dit jaar zijn we begonnen met liveborden. Ook daar enkele lichte haperingen, waar aan gewerkt wordt. Maar goed we zijn dus begonnen…

Beide foto’s: Maaijveld

8-2-2013 21:00

29-01-2013

 

Eindstand Groep A
Rk Name ELO TPR Pnts # Bhlz SB Rnd 1 Rnd 2 Rnd 3 Rnd 4 Rnd 5 Rnd 6
1 Fedorchuk, Sergey (GM) 2644 2708 5.0 6 24.0 19.25 40B1 96W1 9B½ 20W1 6B1 2W½
2 Doel, E. van den (GM) 2552 2790 5.0 5 23.5 18.50 ½R 82W1 65B1 9W1 7B1 1B½
3 Ikonnikov,V. (GM) 2543 2645 5.0 6 22.5 18.00 62B1 44B1 12W½ 5W½ 19B1 18W1
4 Rausis, Igor (GM) 2517 2587 5.0 5 22.0 17.50 92W1 ½R 24B1 11B½ 14W1 15B1
5 Bitalzadeh, Ali (IM) 2414 2550 5.0 6 21.5 17.50 50B½ 71W1 26W1 3B½ 13W1 35B1
6 Smeets, Jan (GM) 2627 2687 5.0 6 20.5 15.50 73W1 95B1 10B1 21W1 1W0 12B1
7 Ootes, Lars 2350 2542 4.5 5 23.5 16.25 ½R 54B1 16W1 29B1 2W0 33B1
8 Smith, Thijmen 2185 2398 4.5 6 21.0 15.25 47B1 11W0 36W1 22B½ 28W1 21B1
9 Klein, David,(IM) 2447 2538 4.5 6 21.0 13.50 100W1 51B1 1W½ 2B0 22W1 30B1
10 Osch, Mees van 2171 2455 4.5 5 20.5 12.00 1R 67B1 6W0 40W½ 66B1 23W1
11 Hoeksema, Erik (IM) 2354 2434 4.0 6 23.0 14.50 66B1 8B1 13W½ 4W½ 18B0 47W1
12 Andriasian, Zaven (GM) 2598 2452 4.0 6 22.5 13.00 61B1 75W1 3B½ 13B½ 42W1 6W0
13 Pijpers, Arthur 2372 2436 4.0 6 21.5 12.50 84B1 33W1 11B½ 12W½ 5B0 52W1
14 Admiraal, Miguoël 2332 2419 4.0 5 21.5 12.50 ½R 57W1 72B1 17W½ 4B0 53W1
15 Thakoerdien, Jerrel 2037 2386 4.0 5 21.0 12.75 64W½ 90B1 28W1 ½R 17B1 4W0
16 Laan, Dinard van der 2231 2304 4.0 6 20.5 12.50 32B1 41W½ 7B0 86W1 40B½ 49W1
17 Ketel, Raoul van 2232 2284 4.0 5 19.5 11.50 77W1 80B1 ½R 14B½ 15W0 43W1
18 Wantola, Ivo 2379 2355 4.0 6 18.0 9.50 99W1 58B1 21W0 80B1 11W1 3B0
19 Slingerland, Fred (IM) 2336 2348 4.0 6 17.5 9.25 43B½ 101W1 45W½ 81B1 3W0 40B1
20 Colijn, Stefan 2298 2247 4.0 6 16.5 8.00 24W0 99B1 64W1 1B0 81W1 42B1
21 Vereggen, Lars 2138 2290 3.5 6 23.5 12.25 34B1 55W1 18B1 6B0 31W½ 8W0
22 Kors, Hans 1958 2275 3.5 5 21.0 11.25 ½R 64B½ 37W1 8W½ 9B0 76W1
23 Kerigan, Demre 2224 2319 3.5 5 20.5 11.50 68B½ 53W1 25B½ ½R 29W1 10B0
24 Westerduin, Philip 2019 2302 3.5 5 20.5 11.25 20B1 65B½ 4W0 ½R 58W1 56B½
25 Andersson, Ulf (GM) 2556 2352 3.5 4 20.0 13.00 27B1 ½R 23W½ 63W½ 62B1 0R
26 Dijkhuis, Sven 1901 2283 3.5 5 20.0 10.00 ½R 49W1 5B0 53W½ 88B1 38W½
27 Termeulen, Albert 2138 2280 3.5 5 19.5 10.50 25W0 ½R 60B½ 57W1 34W½ 67B1
28 Beukema, Stefan 2292 2140 3.5 5 19.5 9.25 ½R 60W1 15B0 85W1 8B0 72W1
29 Coene, Igor 2186 2219 3.5 5 19.0 9.25 93W1 ½R 38B1 7W0 23B0 66W1
30 Haast, Mark 2347 2240 3.5 6 18.5 9.50 85B1 46W½ 63B½ 35W½ 48B1 9W0
31 Klepke, Ricardo 2031 2158 3.5 5 18.0 10.00 ½R 50W½ 62B½ 89W1 21B½ 32W½
32 Oudshoorn, Arres 2073 2133 3.5 5 18.0 9.25 16W0 ½R 71B1 68B½ 83W1 31B½
33 Haast, Anne 2288 2316 3.5 5 18.0 7.75 81W1 13B0 97W1 ½R 63B1 7W0
34 Zon, Stef van der 1976 2109 3.5 5 17.5 9.50 21W0 79B1 83W½ ½R 27B½ 64W1
35 Meijenfeldt, Bart von 2195 2291 3.5 6 17.5 8.75 80W0 73B1 95W1 30B½ 46W1 5W0
36 Lentjes, Noud 2084 2190 3.5 5 17.5 8.25 44W0 ½R 8B0 75W1 95B1 63W1
37 Wiersma, Eelke (IM) 2354 2084 3.5 5 17.0 9.00 39W½ ½R 22B0 82W½ 89B1 62W1
38 Clijsen, Mark 2127 2079 3.5 6 17.0 8.75 87W1 48B½ 29W0 52B½ 84W1 26B½
39 Ratsma, Rosa 1910 2181 3.5 6 16.0 8.50 37B½ 43W½ 40B0 78W½ 97B1 70W1
40 Brookes, Christopher 2178 2223 3.0 6 22.0 9.00 1W0 92B1 39W1 10B½ 16W½ 19W0
41 Zetten, Maarten van 2154 2250 3.0 4 20.5 13.00 69W1 16B½ 42W½ 44B1 0R 0R
42 Pietrow, Andrzej 1995 2202 3.0 5 20.5 9.00 79W1 ½R 41B½ 43W1 12B0 20W0
43 Mollema, Thomas 2015 2138 3.0 6 20.0 9.25 19W½ 39B½ 58W1 42B0 74W1 17B0
44 Lenaerts, Lennert 1972 2133 3.0 6 19.5 7.75 36B1 3W0 98B1 41W0 72B½ 59W½
45 Hopman, Pieter 2342 2249 3.0 4 19.0 10.75 ½R 86W1 19B½ 0R 56W½ 51B½
46 Faydi, Jonathan 2026 2149 3.0 5 18.5 9.00 52W1 30B½ 48W½ ½R 35B0 77B½
47 Mostertman, Milan 2267 2175 3.0 6 18.5 7.25 8W0 94W1 55B½ 67B½ 68W1 11B0
48 Otten, Martijn 2082 2123 3.0 5 18.0 8.25 94B1 38W½ 46B½ ½R 30W0 50B½
49 Hachijan, Armen 2248 2050 3.0 5 18.0 8.00 ½R 26B0 90W½ 61B1 65W1 16B0
50 Bloothoofd, Gerrie 2107 2131 3.0 5 17.5 8.25 5W½ 31B½ 81W0 ½R 100B1 48W½
51 Laar, Clement van de 2051 2166 3.0 6 17.5 7.50 76B1 9W0 96B½ 62W0 85B1 45W½
52 Kevlishvili, Robby 2034 2116 3.0 6 17.5 7.50 46B0 91W1 70B½ 38W½ 69W1 13B0
53 Ruiter, Danny de 2267 2141 3.0 5 17.5 6.75 ½R 23B0 102W1 26B½ 55W1 14B0
54 Roorda, Thijs 2051 2062 3.0 6 17.0 7.25 63B½ 7W0 59B½ 76W½ 78B½ 88W1
55 Hortensius, Lisa 2166 2134 3.0 5 16.0 6.50 97W1 21B0 47W½ ½R 53B0 84W1
56 Blom, Vincent 2174 2023 3.0 5 16.0 6.25 96W0 1R 86B0 98W1 45B½ 24W½
57 Dijkhuis, Tycho 2180 2183 3.0 5 15.5 5.25 ½R 14B0 74W½ 27B0 102B1 81W1
58 Groffen, Hans 2160 2043 3.0 6 15.5 5.00 91B1 18W0 43B0 101W1 24B0 83W1
59 Boer, Lennard den 2014 2085 3.0 6 14.5 7.25 67W0 87B½ 54W½ 97B½ 73W1 44B½
60 Polak, Alexander 1935 2140 3.0 5 14.5 6.50 102W½ 28B0 27W½ ½R 82B½ 80B1
61 Ypma, Peter 2174 2138 3.0 5 14.5 5.50 12W0 ½R 101B½ 49W0 93B1 82W1
62 Manoch, Maurice 2046 2187 2.5 6 21.5 7.25 3W0 77B1 31W½ 51B1 25W0 37B0
63 Senders, Mischa 2208 2175 2.5 6 20.0 7.75 54W½ 74B1 30W½ 25B½ 33W0 36B0
64 Algera, Symon 1931 1974 2.5 5 20.0 7.50 15B½ 22W½ 20B0 ½R 79W1 34B0
65 Kerkhof, Michel 1914 2020 2.5 5 18.5 6.25 88B1 24W½ 2W0 ½R 49B0 78W½
66 Cheung, Jan 2035 2053 2.5 6 18.5 5.75 11W0 69B½ 87W1 96B1 10W0 29B0
67 Freeke, Matthieu 2320 2073 2.5 6 18.0 6.75 59B1 10W0 89B½ 47W½ 70B½ 27W0
68 Schroeder, Marc 2018 2095 2.5 5 17.0 7.00 23W½ ½R 85B½ 32W½ 47B0 74W½
69 Meegen, Ruud van 1973 2007 2.5 6 17.0 6.25 41B0 66W½ 75B1 70W½ 52B0 71W½
70 Helvoort, Rob van 2170 1973 2.5 5 16.5 6.50 72B½ ½R 52W½ 69B½ 67W½ 39B0
71 Stolwijk, Colin 2081 1967 2.5 5 16.5 4.50 ½R 5B0 32W0 87B½ 101W1 69B½
72 Sekandar, Kambiz 2059 2057 2.5 6 15.5 4.25 70W½ 102B1 14W0 83B½ 44W½ 28B0
73 Ouden, Lendert van den 2183 2069 2.5 6 15.5 3.00 6B0 35W0 91B½ 102W1 59B0 98W1
74 Vesters, Melchior 2184 2000 2.5 5 15.0 5.50 ½R 63W0 57B½ 93W1 43B0 68B½
75 Harten, Maarten van 1942 1999 2.5 5 14.5 3.25 ½R 12B0 69W0 36B0 99B1 97W1
76 Ouwersloot, Hans 1997 1973 2.5 6 14.0 4.50 51W0 97B0 100W1 54B½ 80W1 22B0
77 Vos, Tjark 2097 1957 2.5 6 14.0 4.00 17B0 62W0 88B0 99W1 94B1 46W½
78 Boes, Robert 1924 1966 2.5 6 13.5 5.50 95W0 100B1 80W0 39B½ 54W½ 65B½
79 Broekman, Willem 2023 1925 2.5 5 13.5 3.25 42B0 34W0 99W1 ½R 64B0 95W1
80 Pérez Garcia, Hebert 2137F 1962 2.0 6 19.5 6.00 35B1 17W0 78B1 18W0 76B0 60W0
81 Padurariu,Smaranda 2201 2053 2.0 6 19.5 5.00 33B0 88W1 50B1 19W0 20B0 57B0
82 Schleipfenbauer, Frank 2073 1980 2.0 5 18.5 5.25 ½R 2B0 84W½ 37B½ 60W½ 61B0
83 Beukema, Henk Jan 1936 1911 2.0 5 16.5 5.00 ½R 89W½ 34B½ 72W½ 32B0 58B0
84 Hagendijk, Klaas 1938 1986 2.0 5 16.5 4.00 13W0 ½R 82B½ 94W1 38B0 55B0
85 Niet, Gert-Michiel de 2105 1973 2.0 6 16.5 4.00 30W0 93B1 68W½ 28B0 51W0 86B½
86 Liempt, Michaël van 2035 2102 2.0 5 16.0 5.50 98W½ 45B0 56W1 16B0 0R 85W½
87 Kouwenhoven, Arjen 1957 1937 2.0 6 15.5 4.75 38B0 59W½ 66B0 71W½ 91B½ 89W½
88 Cebula, Jerzy 1923 1899 2.0 6 15.5 4.50 65W0 81B0 77W1 90B1 26W0 54B0
89 Oudewaal, Vincent 2059 1933 2.0 5 15.5 4.25 ½R 83B½ 67W½ 31B0 37W0 87B½
90 Gerlagh, Joris 2028 1898 2.0 5 14.5 4.25 ½R 15W0 49B½ 88W0 98B½ 91W½
91 Kurpnieks, Vairis 2053 1967 2.0 6 14.0 4.00 58W0 52B0 73W½ 95B½ 87W½ 90B½
92 Schröer, Marcel 2102 1805 2.0 5 13.5 1.75 4B0 40W0 94B0 100W0 1R 101B1
93 Tinga, Tjerk 1962 1869 2.0 5 13.5 1.75 29B0 85W0 1R 74B0 61W0 100B1
94 Daamen, Roland 2019 1962 2.0 6 12.5 2.00 48W0 47B0 92W1 84B0 77W0 102B1
95 Berg, Bram van den 2238 1896 1.5 6 19.0 3.50 78B1 6W0 35B0 91W½ 36W0 79B0
96 Straver, Robert 2092 2081 1.5 4 18.0 6.50 56B1 1B0 51W½ 66W0 0R 0R
97 Galjé, Hans 2056 1835 1.5 6 18.0 4.00 55B0 76W1 33B0 59W½ 39W0 75B0
98 Hylkema, Remco 2043 1826 1.5 5 14.0 3.00 86B½ ½R 44W0 56B0 90W½ 73B0
99 Hartog, Marijn den 1901 1309 1.0 5 16.0 0.25 18B0 20W0 79B0 77B0 75W0 1R
100 Vlaar, Shannon 1953 1763 1.0 6 15.5 1.50 9B0 78W0 76B0 92B1 50W0 93W0
101 Zevenhuizen, Daniël 1914 1783 1.0 5 15.0 2.00 ½R 19B0 61W½ 58B0 71B0 92W0
102 Leij, Arjan van der 2068 1679 0.5 6 16.0 1.50 60B½ 72W0 53B0 73B0 57W0 94W0
Eindstand Groep B
Rk Name ELO TPR Pnts # Bhlz SB Rnd 1 Rnd 2 Rnd 3 Rnd 4 Rnd 5 Rnd 6
1 Berg, Bas van der 1975 2284 5.5 6 20.0 17.50 25B1 72W1 57B1 13W1 21B1 3W½
2 Keetman, Maaike 1882 2245 5.0 5 23.5 18.50 53W1 26B1 3W½ ½R 42B1 14W1
3 Tikranian, Alik 1981 2129 5.0 6 23.0 17.75 90B1 58W1 2B½ 7W1 5W1 1B½
4 Bakker, Joop 1941 2143 5.0 4 22.0 15.25 92B1 1R ½R 15W1 24B1 9W½
5 Knight, David 1841 2139 4.5 5 24.0 16.75 10W1 73B1 11W1 ½R 3B0 26W1
6 Holwijn, Melvin 1970 2055 4.5 6 22.5 15.75 12W1 8B0 75W1 10B½ 32W1 28B1
7 Bruijne, Arian de 1939 2056 4.5 6 22.0 14.75 87W1 27B1 8W1 3B0 12W½ 22B1
8 Berg, Dick van den 1950 2066 4.5 6 21.0 15.25 96B1 6W1 7B0 61W½ 34B1 23W1
9 Mooij, Marco de 1866 2056 4.5 6 20.5 15.00 42W1 59W½ 35B1 14W½ 43B1 4B½
10 Bottema, Timo 1895 2069 4.5 6 20.5 13.75 5B0 78W1 54B1 6W½ 59B1 13W1
11 Blijlevens, Pim 1961 2056 4.5 6 20.0 14.25 62B½ 37W1 5B0 35W1 60B1 21W1
12 Bekker, Michael 1843 2009 4.5 6 20.0 13.25 6B0 25W1 72B1 57W1 7B½ 24W1
13 Tuvsinbajar, Dorjkhu 1985 1966 4.0 6 23.5 13.50 52W1 18B1 45W1 1B0 27W1 10B0
14 Dongen, Daan van 1809 1982 4.0 6 22.0 13.25 44W½ 93B1 28W1 9B½ 29W1 2B0
15 Oldenhuis, Lance 1926 2000 4.0 5 20.5 12.00 38B1 ½R 81W1 4B0 20W½ 51B1
16 Warmerdam, Max 1705 2006 4.0 6 20.0 13.25 49W1 60B½ 32W1 21B0 41W1 17B½
17 Welch, Wayne 1856 1948 4.0 5 20.0 12.75 31B1 ½R 74W1 43W½ 23B½ 16W½
18 Hortensius, Kees 1610 1946 4.0 5 18.5 11.25 78B1 13W0 ½R 58W½ 50B1 48W1
19 Vlaming, Halana 1742 1940 4.0 5 18.0 11.75 89W½ ½R 58B½ 68W1 47B½ 42W1
20 Griend, Johan van de 1871 1981 4.0 5 16.0 9.50 94W1 57W0 ½R 83B1 15B½ 44W1
21 Wagemans, Ed 1928 1849 3.5 6 22.5 10.75 22B½ 66W1 65B1 16W1 1W0 11B0
22 Hagendijk, Mark 1649 1962 3.5 5 21.0 11.25 21W½ ½R 31B½ 62W1 38B1 7W0
23 Togt, Twan van der 1905 1911 3.5 5 20.5 11.00 67B½ 63W1 ½R 36B1 17W½ 8B0
24 Verhoef, Pieter 1713 1909 3.5 5 20.5 9.75 ½R 83B1 47B1 59W1 4W0 12B0
25 Schenkelaars, Vincent 1719 1838 3.5 5 20.5 7.50 1W0 12B0 1R 79W1 49B½ 65W1
26 Corstjens, Rolf 1835 1881 3.5 5 20.0 8.75 77B1 2W0 76B1 ½R 45W1 5B0
27 Dijk, Guus van 1916 1924 3.5 6 19.5 9.25 61B1 7W0 88B1 33W1 13B0 40W½
28 Flohr, Dennis 1807 1906 3.5 5 19.5 9.25 ½R 62W1 14B0 70W1 61B1 6W0
29 Becic, Zijad 1920 1958 3.5 5 19.0 11.25 64W1 0R 86B1 40W1 14B0 33W½
30 Sanders, Catheleijne 1891 1795 3.5 4 19.0 10.00 32W½ ½R 61B0 1R 46W1 31B½
31 Kraker, Johnny de 1787 1865 3.5 5 19.0 10.00 17W0 64B1 22W½ ½R 69B1 30W½
32 Bergh, Ben van den 1869 1859 3.5 6 19.0 9.00 30B½ 71W1 16B0 65W1 6B0 68W1
33 Senders, Justin 1947 1892 3.5 6 18.0 9.50 74W1 45B0 56W1 27B0 64W1 29B½
34 Bhattacharjee, Sourav 1822 1885 3.5 5 18.0 8.75 ½R 50B0 93W1 82B1 8W0 63W1
35 Frijling, Jeroen 1832 1900 3.5 5 18.0 7.25 80B1 ½R 9W0 11B0 81W1 61W1
36 Flohr, Ron 1878 1844 3.5 5 17.0 9.00 ½R 54W½ 73B1 23W0 58B½ 66W1
37 Luk, Jaimy 1851 1893 3.5 5 17.0 8.75 73W0 11B0 ½R 72W1 62B1 60W1
38 Freytas, Paul de 1955 1848 3.5 6 16.5 7.50 15W0 94B1 55W1 45B½ 22W0 57B1
39 Blanter, Sofia 1639 1840 3.5 5 15.5 8.75 81W0 46W0 91B1 ½R 73B1 43W1
40 Feltman, Bart 1756 1878 3.5 6 15.5 7.75 75W1 81B½ 60W½ 29B0 74W1 27B½
41 Auwens, Michel 1908 1848 3.5 6 15.0 7.00 76W½ 44B0 77W1 81B1 16B0 59W1
42 Beltman, Guus 1856 1812 3.0 6 20.5 7.00 9B0 80W1 67B1 44W1 2W0 19B0
43 Veelen, Jouke van 1902 1789 3.0 6 20.0 8.50 68W1 48B½ 82W1 17B½ 9W0 39B0
44 Galle, André 1921 1843 3.0 5 19.5 9.00 14B½ 41W1 ½R 42B0 75W1 20B0
45 Beverdam, Frank 1814 1895 3.0 6 19.5 8.75 79B1 33W1 13B0 38W½ 26B0 53W½
46 Mentink, Toon 1705 1863 3.0 4 18.5 10.50 ½R 39B1 48W½ 0R 30B0 76W1
47 Wijk, Bryan 1796 1845 3.0 4 18.5 9.50 ½R 84B1 24W0 63B1 19W½ 0R
48 Broos, Simon 1721 1731 3.0 5 18.0 7.75 85B1 43W½ 46B½ ½R 51W½ 18B0
49 Bakker, Martijn 1854 1760 3.0 5 17.5 8.25 16B0 85W½ 53B1 ½R 25W½ 52B½
50 Homburg, Frank 1817 1774 3.0 5 17.5 8.00 55B½ 34W1 59B0 ½R 18W0 84B1
51 Kampen, Frans van 1665 1768 3.0 5 17.5 8.00 ½R 67W½ 70B½ 66W1 48B½ 15W0
52 Boer, Ruurd de 1771 1794 3.0 5 17.5 8.00 13B0 ½R 63W0 71B1 67W1 49W½
53 Aalbers, Klaas 1835 1797 3.0 5 17.0 6.00 2B0 ½R 49W0 94B1 70W1 45B½
54 Osinga, Angelique 1814 1804 3.0 5 16.5 6.25 ½R 36B½ 10W0 64B0 92W1 75B1
55 Zwinkels, Wim 1816 1744 3.0 5 15.5 6.50 50W½ ½R 38B0 69W0 90B1 58W1
56 Korving, Frank 1818 1772 3.0 5 15.0 6.75 72B0 79W1 33B0 ½R 57W½ 74B1
57 Peeters, Joep 1803 1803 2.5 6 23.0 8.00 70W1 20B1 1W0 12B0 56B½ 38W0
58 Jongste, David 1647 1724 2.5 6 21.0 7.25 88W1 3B0 19W½ 18B½ 36W½ 55B0
59 Bojanowski, Roman 1827 1760 2.5 6 20.5 6.75 95W1 9B½ 50W1 24B0 10W0 41B0
60 Plug, Arjan 1883 1716 2.5 5 20.0 7.00 91B1 16W½ 40B½ ½R 11W0 37B0
61 Koes, Richard 1819 1791 2.5 6 19.0 6.25 27W0 87B1 30W1 8B½ 28W0 35B0
62 Wuijts, Johan 1818 1705 2.5 6 18.5 5.75 11W½ 28B0 78W1 22B0 37W0 86B1
63 Brokaar, Joey 1763 1720 2.5 5 18.0 6.25 ½R 23B0 52B1 47W0 77W1 34B0
64 Rietveld, Leo 1861 1732 2.5 6 17.5 5.25 29B0 31W0 90B1 54W1 33B0 69W½
65 Riemens, Koen 1699 1744 2.5 5 17.0 5.75 ½R 89B1 21W0 32B0 79W1 25B0
66 Werkhoven Maarten, 1724 1697 2.5 5 17.0 5.75 ½R 21B0 71W1 51B0 83W1 36B0
67 Bakker, Rene 1735 1704 2.5 5 16.5 6.00 23W½ 51B½ 42W0 ½R 52B0 88W1
68 Waard, Remko de 1862 1740 2.5 5 16.0 4.25 43B0 ½R 85W1 19B0 84W1 32B0
69 Schleipfenbauer, Bent 1672 1737 2.5 5 15.5 6.25 ½R 82B0 84W½ 55B1 31W0 64B½
70 Hogerhorst, Tony 1742 1694 2.5 6 14.5 4.00 57B0 90W1 51W½ 28B0 53B0 85W1
71 Riemens, Noud 1640 1692 2.5 5 14.0 3.75 ½R 32B0 66B0 52W0 87W1 81B1
72 Dupain, Peter 1666 1673 2.0 4 20.5 5.00 56W1 1B0 12W0 37B0 1R 0R
73 Garcia Hernando, F. 1758 1653 2.0 6 18.5 5.25 37B1 5W0 36W0 84B½ 39W0 77B½
74 Nat, Harre van der 1628 1688 2.0 6 18.0 4.00 33B0 91W1 17B0 76W1 40B0 56W0
75 Kastelein, Gerard 1773 1640 2.0 6 16.5 2.50 40B0 92W1 6B0 86W1 44B0 54W0
76 Heijboer, Herman 1811 1606 2.0 6 16.0 4.50 41B½ 86W½ 26W0 74B0 78W1 46B0
77 Bes, Roland 1688 1646 2.0 5 15.0 3.50 26W0 ½R 41B0 95W1 63B0 73W½
78 Baak, Karl 1766 1628 2.0 6 15.0 2.00 18W0 10B0 62B0 88W1 76B0 94W1
79 Vergeer, Michiel 1823 1608 2.0 6 14.0 2.50 45W0 56B0 80W1 25B0 65B0 90W1
80 Kranenburg, Sebastiaan 1727 1490 2.0 5 12.0 1.75 35W0 42B0 79B0 90W0 1R 92B1
81 Land, Marc 1751 1575 1.5 6 20.5 5.25 39B1 40W½ 15B0 41W0 35B0 71W0
82 Bons, Maurits 1792 1667 1.5 3 16.5 6.25 ½R 69W1 43B0 34W0 0R 0R
83 Belt, Peter van den 1773 1565 1.5 4 15.5 3.50 ½R 24W0 95B1 20W0 66B0 0R
84 Schoonman, Ivo 1793 1533 1.5 5 15.0 3.00 ½R 47W0 69B½ 73W½ 68B0 50W0
85 Fakkert, Erwin 1778 1497 1.5 5 14.0 3.00 48W0 49B½ 68B0 ½R 86W½ 70B0
86 Osinga, André 1602 1573 1.5 5 13.5 2.50 ½R 76B½ 29W0 75B0 85B½ 62W0
87 Gilein, Guus 1724 1335 1.5 5 13.5 1.00 7B0 61W0 92B½ 91W0 71B0 1R
88 Postma, Jan 1714 1499 1.5 5 12.5 1.25 58B0 ½R 27W0 78B0 94W1 67B0
89 Newerla, Alfred 1757 1527 1.0 2 16.5 7.00 19B½ 65W0 ½R 0R 0R 0R
90 Matai, Rudi 1643 1533 1.0 6 16.5 1.50 3W0 70B0 64W0 80B1 55W0 79B0
91 Weise, Daniel 1707F 1509 1.0 4 13.0 3.00 60W0 74B0 39W0 87B1 0R 0R
92 Haas, Jessica de 1601 1412 1.0 5 13.0 1.00 4W0 75B0 87W½ ½R 54B0 80W0
93 Beijen, Mark 1738 1161 0.5 2 15.5 4.00 ½R 14W0 34B0 0R 0R 0R
94 Ricci, Jean-Marc 1700 1081 0.5 5 14.5 0.25 20B0 38W0 ½R 53W0 88B0 78B0
95 Hoomans, Peter 1744 1055 0.5 3 11.0 2.25 59B0 ½R 83W0 77B0 0R 0R
96 Haar, Boudewijn van de 1718 1387 0.0 1 17.0 6.25 8W0 0R 0R 0R 0R 0R
Eindstand Groep C
Rk Name ELO TPR Pnts # Bhlz SB Rnd 1 Rnd 2 Rnd 3 Rnd 4 Rnd 5 Rnd 6
1 Koster, Chiel 1591 2186 5.5 4 24.5 19.50 ½R 52B1 36W1 6B1 1R 5W1
2 Wilde, Steven de 1547 1883 5.0 5 22.0 17.50 ½R 60B1 12W½ 32B1 14W1 9W1
3 Preuter, Carlos 1589 1893 5.0 6 20.0 16.00 20B1 9W0 43B1 41W1 29B1 10W1
4 Kuipers, Joris 1611 1819 5.0 6 18.0 14.50 57B1 55W1 19W0 33B1 13W1 11B1
5 Heeren, Arie van 1653 1789 4.5 6 22.0 15.00 33B1 24W1 21B1 19B1 11W½ 1B0
6 Tirandaz, Amir 1657 1746 4.5 6 20.0 13.50 53B1 40W1 31B½ 1W0 39B1 20W1
7 Ven, Christine van der 1441 1718 4.5 5 19.0 14.25 66B½ 42W1 16B1 ½R 12W½ 38B1
8 Kaan, Jan-Evert 1557 1814 4.5 5 18.0 11.75 10B0 ½R 67W1 61B1 36W1 19B1
9 Noteboom, Gren 1679 1642 4.0 6 25.5 16.50 27W1 3B1 13W½ 14B½ 15W1 2B0
10 Ruyter, Wim de 1649 1664 4.0 6 23.0 14.00 8W1 15B1 11W0 44B1 31W1 3B0
11 Montforts, Ton 1675 1677 4.0 6 23.0 13.75 41B1 30W1 10B1 17W½ 5B½ 4W0
12 Bartels, Richie 1529 1612 4.0 5 22.5 13.75 23W1 ½R 2B½ 63W1 7B½ 17W½
13 Verschoor, Marcel 1575 1660 4.0 6 20.5 12.00 26B1 47W1 9B½ 29W½ 4B0 49W1
14 Gunsteren, Duleen van 1473 1636 4.0 6 20.0 11.00 16B½ 49W1 62B1 9W½ 2B0 35W1
15 Claushuis, Michaël 1552 1674 4.0 6 19.5 11.50 51B1 10W0 47B1 21W1 9B0 34W1
16 Havermans, Jorrit 1587 1531 4.0 6 19.0 10.50 14W½ 67B1 7W0 18B½ 44W1 31B1
17 Tikranian, Tikran 1434 1654 4.0 6 18.5 11.50 42B½ 68W1 37W1 11B½ 19W½ 12B½
18 Ubels, Joske 1526 1643 4.0 6 18.0 11.25 30B0 20W½ 42B1 16W½ 55B1 29W1
19 Kievit, Emilian de 1599 1639 3.5 6 23.5 12.50 54B1 39W1 4B1 5W0 17B½ 8W0
20 Groen in ’t Wout, John 1605 1598 3.5 6 21.5 10.00 3W0 18B½ 58W1 26B1 54W1 6B0
21 Kanters, Cor 1599 1604 3.5 6 21.0 10.75 28W1 46B1 5W0 15B0 48W1 25B½
22 Milli, Serkan 1590 1537 3.5 5 19.0 10.00 ½R 35B½ 56W1 28B0 32W1 23B½
23 Ousmane, Tijany 1573 1483 3.5 6 17.5 9.00 12B0 50W½ 64B1 30W½ 45B1 22W½
24 Keetman, Stef 1593 1496 3.5 5 17.5 8.25 44W1 5B0 32W0 ½R 65B1 47W1
25 Meegen, Henk van 1618 1532 3.5 6 16.5 9.00 37B0 59W1 30B½ 45W½ 41B1 21W½
26 Verheijen, Jan 1615 1552 3.5 5 16.5 7.25 13W0 ½R 68B1 20W0 62B1 46B1
27 Bloemendal, Franck 1341 1528 3.5 6 15.5 7.75 9B0 51W1 41B0 49W½ 63B1 42W1
28 Geene, Patrick 1464 1687 3.0 4 21.0 13.50 21B0 34W1 40B1 22W1 0R 0R
29 Uittenbogaard, Rob 1567 1549 3.0 5 20.5 8.00 50B1 ½R 61W1 13B½ 3W0 18B0
30 Shikman, Sasha 1327 1520 3.0 6 20.0 9.50 18W1 11B0 25W½ 23B½ 38W0 59B1
31 Keetman, Sandra 1463 1480 3.0 5 19.5 7.75 56W1 58B1 6W½ ½R 10B0 16W0
32 Schenkelaars, Robin 1388 1460 3.0 6 19.0 8.50 55B0 38W1 24B1 2W0 22B0 56W1
33 Koks, Paul 1512 1397 3.0 5 19.0 5.25 5W0 1R 50B1 4W0 34B0 62W1
34 Linden, Rick van der 1373 1480 3.0 6 18.5 8.00 46W0 28B0 52W1 40B1 33W1 15B0
35 Barendrecht, Dennis 1569 1527 3.0 5 18.0 8.50 61B½ 22W½ 48B½ ½R 37W1 14B0
36 Gunsteren, Lex van 1569 1486 3.0 5 18.0 5.50 ½R 66W1 1B0 62W1 8B0 39W½
37 Kepers, Luc 1419 1479 3.0 5 17.5 8.00 25W1 ½R 17B0 59W½ 35B0 55W1
38 Bouma, Henk 1324 1351 3.0 5 17.5 7.00 43W½ 32B0 69W1 ½R 30B1 7W0
39 Heres, Henri 1656 1514 3.0 6 16.5 5.75 70W1 19B0 45W½ 46B1 6W0 36B½
40 Loedeman, Bert 1344 1340 3.0 6 16.5 5.00 59B1 6B0 28W0 34W0 69B1 58W1
41 Weerts, Rene 1564 1431 2.5 6 20.0 6.25 11W0 65B1 27W1 3B0 25W0 51B½
42 Smits, Marc 1569 1334 2.5 6 19.5 5.50 17W½ 7B0 18W0 67B1 53W1 27B0
43 Holdorp, Chris 1597 1395 2.5 4 18.5 7.75 38B½ ½R 3W0 56B1 0R 50W½
44 Biggelaar, Don van den 1350 1487 2.5 6 18.5 5.75 24B0 53W1 55B1 10W0 16B0 48W½
45 Prince, Rogier 1525 1505 2.5 5 17.5 7.00 ½R 48W½ 39B½ 25B½ 23W0 54B½
46 Bottema, Elmar 1476 1464 2.5 6 17.5 6.25 34B1 21W0 54B½ 39W0 57B1 26W0
47 Kraker, Lena de 1436 1330 2.5 5 17.5 4.75 65W1 13B0 15W0 ½R 64B1 24B0
48 Meirink, Teun 1496 1441 2.5 5 16.5 6.50 52W½ 45B½ 35W½ ½R 21B0 44B½
49 Harten, Lucas van 1070 1292 2.5 5 16.5 4.50 ½R 14B0 60W½ 27B½ 70W1 13B0
50 Beusen, Frank 1379 1420 2.5 5 15.5 5.50 29W0 23B½ 33W0 ½R 66W1 43B½
51 Mollema, Henk 1504 1320 2.5 6 15.5 4.75 15W0 27B0 57B½ 68W1 58B½ 41W½
52 Deschuyteneer, Lucien 1539 1256 2.5 6 15.5 4.25 48B½ 1W0 34B0 57W0 67W1 64B1
53 Brokaar, Jaap 1581 1329 2.5 5 15.0 4.25 6W0 44B0 65W1 ½R 42B0 63W1
54 Bakker, Gerhard 1553 1408 2.5 5 15.0 4.25 19W0 70B1 46W½ ½R 20B0 45W½
55 Kuster, Edward 1400 1290 2.0 6 19.5 5.00 32W1 4B0 44W0 60B1 18W0 37B0
56 Mons, Edwin 1302 1311 2.0 6 16.5 4.00 31B0 57W1 22B0 43W0 60W1 32B0
57 Sistermans, Harry 1374 1314 2.0 6 16.0 4.50 4W0 56B0 51W½ 52B1 46W0 65B½
58 Otto, Paul 1175 1268 2.0 5 15.5 3.75 63B1 31W0 20B0 ½R 51W½ 40B0
59 Palm. Hans 1386 1214 2.0 5 15.0 3.00 40W0 25B0 70W1 37B½ ½R 30W0
60 Baltus, Luuc 1266 1132 2.0 5 14.5 3.25 ½R 2W0 49B½ 55W0 56B0 66W1
61 Overmeer, Henk 1665 1288 1.5 3 16.5 4.50 35W½ 1R 29B0 8W0 0R 0R
62 Soest, Peter van 1383 1099 1.5 5 15.5 1.75 ½R 69B1 14W0 36B0 26W0 33B0
63 Lavrijsen, Barend 1252 1086 1.5 5 14.5 1.75 58W0 ½R 66B1 12B0 27W0 53B0
64 Luk, Thomas 1085 1108 1.5 4 13.5 3.00 ½R 0R 23W0 69B1 47W0 52W0
65 Steenman, Tomas 1262 1247 1.5 6 13.5 1.50 47B0 41W0 53B0 70B1 24W0 57W½
66 Lek, Marcel 1223 985 1.0 5 14.5 2.75 7W½ 36B0 63W0 ½R 50B0 60B0
67 Heins, Ricardo 1042 834 0.5 4 15.5 1.00 ½R 16W0 8B0 42W0 52B0 0R
68 Cifti, Selahattin 1330 875 0.5 4 14.0 2.00 69W½ 17B0 26W0 51B0 0R 0R
69 Geene, Ilse 913 897 0.5 5 12.0 1.25 68B½ 62W0 38B0 64W0 40W0 0R
70 Bingen, Stanley 1215 750 0.0 5 12.0 0.25 39B0 54W0 59B0 65W0 49B0 0R