Noteboom 2011

Toernooidagboek DN 2011


Bekerwinnaar!

6-3-2011 19.30

We hebben de winnaars

De middag is ten einde, de winnaars zijn bekend.

  • In de C-groep eindigde een viermanschap (Jaco Arkesteijn, Daniël Zevenhuizen, Robin Bos en Carlos Preuter) bovenaan, allen met 5 punten.
  • De B-groep liet hetzelfde beeld zien, ook hier ging een viertal met de eer strijken: Joris Broekmeulen, Robin van Trijp, Ritsaart Willockx en Dennis Flohr.
  • De titel gaat ongedeeld naar Jan Smeets, voor Sergey Fedorchuk, Ivo Wantola en Stewart Haslinger.

6-3-2011 18.30

Ronde 5, partijen

Er is een kleine selectie van partijen uit de vijfde ronde toegevoegd

6-3-2011 16.30

Wat gaan ze doen?

Zondagmiddag, eindfase van het toernooi. Na zijn vijfde opeenvolgende overwinning heeft Jan Smeets een half punt afstand genomen. Een remise zou betekenen dat Slava Ikonnikov wellicht hem nog kan inhalen. Op basis van de lichaamstaal ziet het er goed uit voor de Nederlands Kampioen (zie foto links)…

6-3-2011 15.45

Ronde 6, zondagmiddag

De indeling, uitslagen en standen zijn weer bijgewerkt. Ook zijn er weer wat partijen uit ronde 4 toegevoegd. Over een paar uur weten we wat de eindresultaten zijn.

6-3-2011 14.00

Zaterdagavond na ronde 4

De webmaster is zo snel mogelijk naar Pijnacker gereden om de indeling, uitslagen en standen on-line te krijgen. Het resultaat is in het menu terug te vinden.

Na de zware zaterdag is Jan Smeets in de A-groep koploper met 4 uit 4. Hij versloeg zelf Sergey Fedorchuk, terwijl de derde man die met 3 uit 3 van start was gegaan, Ikonnikov, op remise bleef steken tegen Hans Groffen. Voor de grootste verrassing in de A-groep zorgt tot nu toe Frank Agter.

In de B-groep een grote kopgroep van 6 man met 3,5 uit 4. Onder hen de ratingfavoriet Joris Broekmeulen. Niet minder dan 16 man in de B-groep hebben 3 uit 4.

In de C-groep is ook één speler in het bezit van de perfecte score, Eduard Wijono, die in de vierde ronde met concurrent Paul Koks afrekende. Hij wordt op een half punt gevolgd door een viertal spelers. Morgen meer.

6-3-2011 00.55

Ronde 4, zaterdagavond

De indeling, uitslagen en standen zijn weer bijgewerkt. Drie koplopers die ongetwijfeld de supertrio zullen domineren. Voor de volgende ronde staat de eerste GM – GM ontmoeting op het programma. De verzameling partijen is uitgebreid met wat notaties uit de derde ronde.

5-3-2011 20.45

Ronde 3, zaterdagmiddag

De derde ronde is inmiddels van start gegaan. In de A-groep is het aantal spelers zonder puntenverlies nu al beperkt tot acht man. Er zijn weer wat partijnotaties toegevoegd. Verder ook weer wat foto’s.

5-3-2011 15.30

Ronde 2, zaterdagochtend

Voor sommigen is een weekendtoernooi niet inspannend genoeg: zo is er een lokale bekendheid die op zaterdagmiddag nog even als arbiter bij een voetbalwedstrijd in Bodegraven moest optreden. Probleem: vervoer. De oplossing om Loek van Wely als chauffeur te ronselen verdient een creativiteitsprijs.

Averij voor Friso Nijboer. Arthur Pijpers, dit seizoen goed bezig in de meesterklasse, wist hem na lange strijd een halfje af te snoepen. De jeugd maakte het deze ronde de grootmeesters trouwens behoorlijk lastig. Marco Kirana hield namelijk Stewart Haslinger ook op remise. Dat en de overige uitslagen benevens de stand en indeling kunt u weer via het menu inzien.

5-3-2011 13.45

De eerste partijen

Inmiddels zijn de eerste partijnotaties verwerkt. U kunt via het menu kiezen voor het downloaden of voor het bekijken met behulp van Chesstheatre.

5-3-2011 12.45

De eerste uitslagen

Via het menu aan de linkerkant kunt u de uitslagen van en de stand na de eerste ronde zien. Als bonus treft u de indeling voor de tweede ronde aan. Morgen meer, natuurlijk partijen en foto’s.

5-3-2011 0.15

Artistieke impressie

Pia Sprong heeft ons een fraaie artistieke impressie toegestuurd van het 71e Noteboom toernooi. Wij willen u deze uiteraard niet onthouden:

5-3-2011 11.30

We zijn begonnen

Het zijn interessante tijden. Had u enkele weken geleden kunnen vermoeden dat de Provinciale Statenverkiezingen zo spannend zouden worden, of dat Kaddafi zo een talent voor grappenmaken zou hebben? Ja? Kunt u dan ook voorspellen wie het Noteboom 2011 gaat winnen? U heeft weer een ruime keuze, we noemen alvast Nederlands kampioen Jan Smeets, Sergey Fedorchuk, Slava Ikonnikov, Stewart Haslinger en Friso Nijboer.

Maar we zijn dus begonnen. Inschrijving liep storm, zalen zitten vol.

4-3-2011 21.00

Welkom

Het Daniël Noteboom-herdenkingstoernooi zal dit jaar van 4 t/m 6 maart gehouden worden. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang.

24-1-2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*