Kroeg & Loper

kl
LSG introduceerde in 2008 het Kroeg & Lopertoernooi. Gezellig schaken voor tweetallen in de cafés in de Leidse binnenstad.

Kroeg & Loper 2021

Na een stormachtige zondag zijn er inmiddels 89 inschrijvingen ontvangen – meer dan we kwijt kunnen. De laatste aanmeldingen komen op een reservelijst, in geval er nog afmeldingen komen schuiven deze in op volgorde van binnenkomst. Betreffende teams zullen hierover geïnformeerd worden.
Nieuwe aanmeldingen komen op de reservelijst, deelname is hoogst onzeker. Uiteraard storten wij overgemaakt inschrijfgeld terug naar teams die buiten de boot vallen. Door een ietwat tegenvallende beschikbaarheid van kroegen hebben we dit jaar minder capaciteit dan u wellicht gewend was. Hopelijk hoeven we volgend jaar niemand teleur te stellen.

De organisatie

Aanmeldformulier (denk aan betaling vooraf)

Het Leidsch Schaagenootschap (LSG) organiseert op zondag 29 augustus a.s. het 14e Kroeg & Loper schaaktoernooi voor tweetallen. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Per mobiel wordt je geinformeerd waar je elke ronde moet spelen. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters (m/v) tot goedwillende huisschakers (m/v) die van een uitdaging en een gezellige dag houden.
Net als vorig jaar begint het toernooi direct op locatie, en moet het Inschrijfgeld (20 euro) vooraf per bank overgemaakt worden, waarmee je aanmelding pas compleet is. Je hoort op zaterdagavond 28 augustus waar je zondagochtend voor ronde 1 verwacht wordt. Wegens afspraken met de horeca om niet uit te lopen gaan de klokken om uiterlijk 10:30 uur aan voor het begin van ronde 1, ook als je tegenstanders er nog niet zijn. Er mag eerder begonnen worden als iedereen reeds aanwezig is. Er is met alle locaties afgesproken dat ze om 10 uur opengaan. De organisatie draait het toernooi vanuit Grandcafe de Burcht.

De prijzenpot is afhankelijk van het aantal deelnemers. De 1e prijs van minimaal 300 euro is gegarandeerd vanaf 60 deelnemende teams. Verder keren we alle inschrijfgeld, na aftrek van gemaakte organisatorische kosten, uit in de vorm van diverse extra prijzen. Hierover zal in een later stadium nader gecommuniceerd worden. De prijsuitreiking vindt na afloop van het toernooi plaats in Grandcafe de Burcht. Winnaars van de extra prijzen zullen een seintje krijgen om vooral de prijsuitreiking niet over te slaan. De eindstand wordt bepaald obv matchpunten, gevolgd door bordpunten. Zijn deze gelijk, dan wordt prijzengeld gedeeld.

De organisatie is dit jaar in handen van Rudy van Wessel, Edwin van Haastert en Raoul van Ketel. Wij hopen iedereen een leuke, sportieve en zonnige dag te bieden en zo het echte schaken, in een cafe of op een terras, te promoten.

Aanmelden kan door het formulier volledig in te vullen voor jezelf en je partner, en het inschrijfgeld (20 euro) over te maken op rekening NL16 INGB 0000 3476 71 t.n.v. Leidsch Schaakgenootschap te Leiden.

Informatie

Datum: Zondag 29 augustus 2021
Inschrijfgeld 20 euro per koppel. Deelname voor Grootmeesters (m/v) is gratis. IM’s (m/v) krijgen 50% korting
Aanmelden Via onderstaand formulier. In verband met communicatie over indelingen tijdens het toernooi gaarne het mobiele telefoonnummer van beide spelers vermelden. Teams kunnen zich aanmelden tot uiterlijk vrijdag 27 augustus 23:59 uur. De aanmelding is pas compleet als het inschrijfgeld overgemaakt is. Bankrekening LSG: NL16 INGB 0000 347671 t.n.v. Leidsch Schaakgenootschap te Leiden, o.v.v. K&L 2021 en beiden namen.
Na aanmelding en betaling publiceren we je aanmelding op de deelnemerslijst. Houd hierbij rekening met een kleine vertraging – wij doen ons best alle aanmeldingen binnen 24 uur te publiceren.
Indeling Er wordt ingedeeld obv matchpunten / bordpunten / rating. Indelingen zullen per mobiel gecommuniceerd worden.
Bordvolgorde Het is de bedoeling om elke ronde in de opgegeven opstelling (bord 1 / 2) aan te treden. Eerstgenoemd team heeft wit op het 1e bord.
Communicatie indeling & uitslagen Uitslagen doorgeven: Uitslagen dienen te worden doorgegeven via whatsapp door beide teams (ter controle) naar nummer 06-21606397.
Nieuwe ronde indelingen: de nieuwe indeling wordt gecommuniceerd via een groepsapp die zal worden opgezet en na het toernooi zal worden verwijderd. In deze groepsapp kan niet worden gecommuniceerd door de deelnemers.
Eindstand Op basis van matchpunten. Bij gelijk eindigen beslist het aantal bordpunten. Is ook dit gelijk, dan wordt het prijzengeld gedeeld. Voor de strijd om de 1e plaats kijken we ook nog naar weerstandspunten, en is ook dit gelijk dan wordt er geloot.
Maximaal aantal teams 86
Tempo 20 minuten p.p.p.p.
Schema 10:30 Ronde 1 (strak)
11:25 Ronde 2
12:20 Ronde 3
Lunchpauze
13:30 Ronde 4 (strak)
14:30 Ronde 5
15:30 Ronde 6
16:30 Ronde 7
Prijsuitreiking Zo snel mogelijk na afloop, rond 17:45 in cafe de Burcht.
Afmeldingen / wijzigingen Bij afmeldingen t/m zaterdag 28 augustus 14:00 uur zal reeds overgemaakt inschrijfgeld teruggestort worden. Een wijziging van 1 van de spelers dient uiteraard zo vroeg mogelijk te worden doorgegeven.
Tot slot Deelnemers krijgen kort voor het toernooi een mail met de laatste details en instructies om het toernooi zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Prijzenfonds

Hoogte van en aantal prijzen kan oplopen, onderstaand schema is gegarandeerd vanaf 60 koppels

1e prijs: 300 euro
2e prijs: 200 euro
3e prijs: 120 euro
Rating 1: 80 euro Gezamenlijke rating < 4000
Rating 2: 80 euro Gezamenlijke rating < 3200 Senioren (> 120 jaar): 80 euro
Dames: 80 euro
Hoogste drankrekening (obv gedeclareerde bonnetjes) : eervolle vermelding + fles wijn

 

Oud winnaars
Nr. Editie Jaar Aantal deelnemers Winnaars Winnaars
1 2008 76 Van den Doel Smeets
2 2009 78 Van den Doel De Vreugt
3 2010 79 Van den Doel De Vreugt
4 2011 75 Lars Ootes Lennart Ootes
5 2012 64 Ernst Van Assendelft
6 2013 76 Van Kampen Bok
7 2014 89 Smeets Willemze
8 2015 93 Smeets Spoelman
9 2016 80 Smeets Spoelman
10 2017 121 Smeets Spoelman
11 2018 104 Admiraal Blom
12 2019 121 Pijpers Van Delft
13 2020 70 Beerdsen Kevlishvili
Aanmelden

Door inschrijving voor het Kroeg & Lopertoernooi geeft de deelnemer toestemming voor:

  • Het publiceren van zijn/haar naam, rating en uitslagen + stand op de website van LSG Leiden
  • Het registreren van het e-mailadres en telefoonnummer ten behoeve van communicatie met de deelnemer over Kroeg & Loper
  • Het publiceren van foto’s van de deelnemer op de website van LSG Leiden

Deelnemende kroegen (onder voorbehoud)

Grand Café De Burcht
Dranklokaal De WW
Burgerzaken
De Vergulde Kruik
’t Praethuys
Estaminet Schommelen
Grandcafe Van ‘t Huis
Stadsbrouwhuis
Snookercentrum Hogewoerd
Bar Bistro Raphael
Restaurant ’t Fust
Brownies & Downies
Bad Habits

Parkeren

Voor de deelnemers die met de auto komen: Parkeren in Leiden binnen de singels is lastig en duur. Parkeren buiten de singels is gratis en mogelijk. Een alternatief is parkeren op de Haagweg. Vandaar rijden pendelbusjes naar het centrum.
Enkele nuttige links: Algemene info parkeerterrein Haagweg | Tarieven | Route naar de Haagweg

Organisatie

Rudy van Wessel, Edwin van Haastert en Raoul van Ketel

4 reacties op “Kroeg & Loper

  1. De organisatie heeft het inschrijfgeld van het koppel Versloot / Timmermans ontvangen, echter is het bijbehorende inschrijfformulier mogelijk ergens zoek geraakt in (cyber-)space. we zouden het zeer op prijs stellen als een der teamleden nogmaals het formulier zou willen insturen, of per mail naar kroeg_en_loper@lsg-leiden.nl , waarvoor alvast dank. Mvg, Rudy

    • Ik heb zojuist een antwoord gestuurd naar het genoemde adres met voornamen en ratings (Jan Willem Versloot, 1911 en Adri Timmermans 1823)

  2. Hoi, ik had me samen met Ahmad ingeschreven voor het kroegloper en ik heb geen reactie gehad via de mail, is dat allemaal goed goed ontvangen? Dit was wel nadat het toernooi al vol was, hoe lang is de wachtlijst? Alvast bedankt! Mvg, Alexander

  3. Hallo Alexander, helaas sta je zo ver op de reservelijst dat er geen kans is op deelname. Excuus voor de late reactie, en hopelijk tot volgend jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*