Kroeg & Loper

 

kl

LSG introduceerde in 2008 het Kroeg & Lopertoernooi. Gezellig schaken voor tweetallen in de cafés in de Leidse binnenstad.

 

Kroeg & Loper 2020

Het Leidsch Schaagenootschap (LSG) organiseert op zondag 30 augustus a.s. het 13e Kroeg & Loper schaaktoernooi voor tweetallen. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Per mobiel wordt je geinformeerd waar je elke ronde moet spelen. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters (m/v) tot goedwillende huisschakers (m/v) die van een uitdaging en een gezellige dag houden.
Anders dan voorgaande jaren begint het toernooi direct op locatie, en moet het Inschrijfgeld (20 euro) vooraf per bank overgemaakt worden, waarmee je aanmelding pas compleet is. Je hoort op zaterdagavond 29 augustus waar je zondagochtend voor ronde 1 verwacht wordt. Wegens afspraken met de horeca om niet uit te lopen gaan de klokken om uiterlijk 10:30 uur aan voor het begin van ronde 1, ook als je tegenstanders er nog niet zijn. Er mag eerder begonnen worden als iedereen reeds aanwezig is. Er is met alle locaties afgesproken dat ze om 10 uur opengaan. Mensen die vooraf of tijdens het toernooi de organisatoren een hand of schouderklopje willen geven – wij doen niet moeilijk – kunnen zich melden in Grandcafe de Burcht. In tegenstelling tot andere jaren beginnen we dus niet met een enorm lange wachtrij. U zult begrijpen waarom.

De prijzenpot is afhankelijk van het aantal deelnemers. De 1e prijs van minimaal 300 euro is gegarandeerd vanaf 60 deelnemende teams. Verder keren we alle inschrijfgeld, na aftrek van gemaakte organisatorische kosten, uit in de vorm van diverse extra prijzen. Hierover zal in een later stadium nader gecommuniceerd worden. De prijsuitreiking vindt na afloop van het toernooi plaats in Grandcafe de Burcht. Winnaars van de extra prijzen zullen een seintje krijgen om vooral de prijsuitreiking niet over te slaan. De eindstand wordt bepaald obv matchpunten, gevolgd door bordpunten. Zijn deze gelijk, dan wordt prijzengeld gedeeld.

De organisatie is dit jaar in handen van Rudy van Wessel, Michiel van Wissen, Edwin van Haastert en Raoul van Ketel. Wij hopen iedereen een leuke, sportieve en zonnige dag te bieden en zo het echte schaken, in een cafe of op een terras, in Leiden te promoten.

Aanmelden kan door het formulier volledig in te vullen voor jezelf en je partner, en het inschrijfgeld (20 euro) over te maken op rekening NL16 INGB 0000 3476 71 t.n.v. Leidsch Schaakgenootschap te Leiden.

Informatie
Datum: Zondag 30 augustus 2020
Inschrijfgeld 20 euro per koppel. Deelname voor Grootmeesters (m/v) is gratis.
Aanmelden via onderstaand formulier.In verband met communicatie over indelingen tijdens het toernooi gaarne het mobiele telefoonnummer van beide spelers vermelden. Teams kunnen zich aanmelden tot uiterlijk vrijdag 28 augustus 23:59 uur. De aanmelding is pas compleet als het inschrijfgeld overgemaakt is. Bankrekening LSG: NL16 INGB 0000 347671 t.n.v. Leidsch Schaakgenootschap te Leiden, o.v.v. K&L 2020 en beiden namen.
Na aanmelding en betaling publiceren we je aanmelding op de deelnemerslijst. Houd hierbij rekening met een kleine vertraging – wij doen ons best alle aanmeldingen binnen 24 uur te publiceren.
Op zondagochtend 30 augustus verwachten we voor 10:15 een appje ter bevestiging van goede aankomst in Leiden.
Indeling er wordt ingedeeld obv matchpunten / bordpunten / rating. Indelingen zullen per mobiel gecommuniceerd worden. Meer hierover op later moment.
Bordvolgorde het is de bedoeling om elke ronde in de opgegeven opstelling (bord 1 /2) aan te treden.
Communicatie indeling & uitslagen Uitslagen doorgeven: Uitslagen dienen te worden doorgegeven via whatsapp door beide teams (ter controle) naar nummer 06-22926897.
Nieuwe ronde indelingen: de nieuwe indeling wordt gecommuniceerd via een groepsapp die zal worden opgezet en na het toernooi zal worden verwijderd. In deze groepsapp kan niet worden gecommuniceerd door de deelnemers.
Eindstand Op basis van matchpunten. Bij gelijk eindigen beslist het aantal bordpunten. Is ook dit gelijk, dan wordt het prijzengeld gedeeld. Voor de strijd om de 1e plaats kijken we ook nog naar weerstandspunten, en is ook dit gelijk dan wordt er geloot.
Maximaal aantal teams 120
Tempo 20 minuten p.p.p.p.d.w.z. geen increment.
Schema 10:30 Ronde 1 (strak)
11:25 Ronde 2
12:20 Ronde 3
Lunchpauze
13:30 Ronde 4 (strak)
14:30 Ronde 5
15:30 Ronde 6
16:30 Ronde 7
Prijsuitreiking Zo snel mogelijk na afloop, rond 17:45 in cafe de Burcht
Afmeldingen / wijzigingen bij afmeldingen t/m zaterdag 29 augustus 14:00 uur zal reeds overgemaakt inschrijfgeld teruggestort worden. Een wijziging van 1 van de spelers dient uiteraard zo vroeg mogelijk te worden doorgegeven
Tot slot Deelnemers krijgen kort voor het toernooi een mail met de laatste details en instructies om het toernooi zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Prijzenfonds

Hoogte van en aantal prijzen kan oplopen, onderstaand schema is gegarandeerd vanaf 60 koppels

1e prijs: 300 euro
2e prijs: 200 euro
3e prijs: 120 euro
Rating 1: 80 euro Gezamenlijke rating < 4000
Rating 2: 80 euro Gezamenlijke rating < 3200 Senioren (> 120 jaar): 80 euro
Dames: 80 euro
Hoogste drankrekening (obv gedeclareerde bonnetjes) : eervolle vermelding + fles wijn

Oud winnaars
Nr. Editie Jaar Aantal deelnemers Winnaars Winnaars
1 2008 76 Van den Doel Smeets
2 2009 78 Van den Doel De Vreugt
3 2010 79 Van den Doel De Vreugt
4 2011 75 Lars Ootes Lennart Ootes
5 2012 64 Ernst Van Assendelft
6 2013 76 Van Kampen Bok
7 2014 89 Smeets Willemze
8 2015 93 Smeets Spoelman
9 2016 80 Smeets Spoelman
10 2017 121 Smeets Spoelman
11 2018 104 Admiraal Blom
12 2019 121 Pijpers Van Delft
Aanmelden

Door inschrijving voor het Kroeg & Lopertoernooi geeft de deelnemer toestemming voor:

 • Het publiceren van zijn/haar naam, rating en uitslagen + stand op de website van LSG Leiden
 • Het registreren van het e-mailadres en telefoonnummer ten behoeve van communicatie met de deelnemer over Kroeg & Loper
 • Het publiceren van foto’s van de deelnemer op de website van LSG Leiden

Deelnemende kroegen (onder voorbehoud)

Grand Café De Burcht
Koetshuis de Burcht
Dranklokaal De WW
Burgerzaken
De Vergulde Kruik
‘t Praethuys
Flat White
Estaminet Schommelen
Buddhas
Grandcafe Van ‘t Huis
Stadsbrouwhuis

The places to be

U komt hier ↓ Leiden binnen als u de trein neemt naar Leiden Centraal Station.
plattegrond
(click op de plattegrond voor grotere versie)

Parkeren

Voor de deelnemers die met de auto komen: Parkeren in Leiden binnen de singels is lastig en duur. Parkeren buiten de singels is gratis en mogelijk. Een alternatief is parkeren op de Haagweg. Vandaar rijden pendelbusjes naar het centrum.
Enkele nuttige links: Algemene info parkeerterrein Haagweg | Tarieven | Route naar de Haagweg

Organisatie

Rudy van Wessel, Michiel van Wissen, Edwin van Haastert en Raoul van Ketel

2 reacties op “Kroeg & Loper
 1. Daan Binnendijk schreef:

  Elk jaar is er weer discussie over wie wit of zwart heeft. Kunnen jullie een duidelijke regel (bijv eerstgenoemde heeft wit op bord 1 of zo) weergeven?

 2. Rudy schreef:

  Jazeker Daan, eerstgenoemd team heeft wit. Dit staat ook in de mededeling die elke deelnemer spoedig per mail zal ontvangen.
  Groeten, Rudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*